Odmieniona EiS

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Odmieniona EiS

Post autor: stevelukather » sobota 11 sie 2007, 11:01

...co wy piszecie u mnie literki sa malutenkie .... własnie sprawdziłem na I.E . to samo ... malutkie literki .......,sama góra strony wyglada OK... ale reszta badziewnie ...
A ja mam takie male spostrzezenie,ze mnie na przyklad nie chodzi o male czy duze literki,kolorek taki czy inny.Ja mam wrazenie ze od jakiegos czasu,przykro mi to pisac,EiS powinna zmienic nazwe na HomeRecording.Jak kiedys czytalem gazete cala to teraz zajmuje mi to ok30 min.Jest jeden test jakiegos zawodowego urzadzenia,reszta to albo karty,male miksery do domu,duzo(masakrycznie duzo)reklam,ja rozumiem ze gazeta z tego sie utrzymuje,ale prawie 30-40% EiS to reklamy.Coraz mniej rzeczy traktuje tak naprawde o rzeczach profi z gornej polki.Ja bron boze nie ganie redakcji,po prostu coraz bardziej zawartosc gazety rozmija sie z moimi oczekiwaniami.Pozdrawiam.
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 11 sie 2007, 11:38

co do strony to faktycznie na przyciskach czcionka zbyt mala przez co wyglada to srednio

pozatym panowie redaktorzy - mamy 2007 rok i ludzi korzystajacych z rozdzielczosci 800x600 praktycznie nie ma

a na pda i tak nikt calej strony nie wyswietli

marnuje sie ekran - dostosujcie ja przynajmniej do 1024x768 a najlepiej 1280x1024

malo kto ma tez crt 15"............

wejdzie wiecej bedzie przejrzysciej

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 11 sie 2007, 16:38

...ja rozumiem ze gazeta z tego sie utrzymuje,ale prawie 30-40% EiS to reklamy...

I super, bo własnie o to chodzi!

Sorry kolego, ale chyba nie bardzo się orientujesz w podobnych tematach. Nie bądź przy tym też za mocno naiwny. Wszak same reklamy nie przychodzą bo tak sobie chcą. "Chcieć" to muszą przede wszystkim reklamodawcy. Jak widać widzą oni, że każdy grosz z ich zamieszczania w EiS nie wpada w bagno, a co tylko jak najlepiej świadczy o EiS. Tym bardziej, że widać też wyraźnie, iż ze wzrostem ilości reklam zwiększa się także liczba stron redakcyjnych za te same dudki (o DVD już nie wspomnę).

To z tego też pewnie powodu dla forumowiczów wynika wręcz wprost korzyść - im ich będzie więcej (reklam) tym dłużej to forum będzie bezpłatne .

To i tak cud, że do tej pory nie zdecydowali się aby za nie jakoś tam płacić, ew. nie zastrzegli go za free tylko dla prenumeratorów, wzorem innych magazynów.

...a na pda i tak nikt calej strony nie wyswietli...

Z mej korespondencji z Adminem wynika, że akurat m.in. forum będzie niedługo(?) dostępne w trybie do przeglądu. Nie pytałem o szczegóły, jak chcesz to sam go spytaj.

...wejdzie wiecej bedzie przejrzysciej...

Tam u nich NIKT nie jest na tyle głupi jak sobie myślisz. Jak znam życie to przy tej szerokosci ramki wejdzie znacznie więcej, tyle, że reklam . Choćby taki (najczęściej brzydki) SKYSCRAPER z prawej strony . Wystarczy popatrzyć na aktualny kod strony zaraz za BODY

...co wy piszecie u mnie literki sa malutenkie .... własnie sprawdziłem na I.E . to samo ... malutkie literki .......,sama góra strony wyglada OK... ale reszta badziewnie...

Master, mam na kompie z którego teraz piszę (PC, Win XP) Operę

9.23 (pl), Firefox'a 2.0.0.6 (pl) i IE 7.0.573011IS (pl). Na wszystkich ten serwis chodzi dokładnie tak samo. No, może Opera troche świruje, z tym, że nie akurat z Font Size a z tagami typu

H...

.

Więc napisz może wreszcie konkretnie na czym i czym ten serwis otwierasz bo sam przestanę wręcz sobie (i innym tyż) wierzyć .
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 11 sie 2007, 17:01

zwiekszyc litery to zaden klopot bo kazda przegladarka potrafi......
z tymze troszke sie gora rozsypuje - przynajmniej na FF

ja wiem preceli reklamy.....no ale 1024x768 byloby ok a i na reklamy miejsce by bylo.....

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 11 sie 2007, 17:02

A ja mam takie male spostrzezenie,ze mnie na przyklad nie chodzi o male czy duze literki,kolorek taki czy inny.Ja mam wrazenie ze od jakiegos czasu,przykro mi to pisac,EiS powinna zmienic nazwe na HomeRecording.
zapewne dlatego bo na to jest najwiekszy popyt mam wrazenie ze stale polepszajace sie parametry za nizsza cene tych urzadzen powoduje ze liczba ludzi ktorzy sie tym tematem zajmuje stale rosnie - homerecordingowcow normalnie jak psow. Jestem pewny ze taka polityka gazety otwarta na szersze grono ludzi jest o wiele bardziej zyskowana.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 11 sie 2007, 17:36

...zapewne dlatego bo na to jest najwiekszy popyt mam wrazenie ze stale polepszajace sie parametry za nizsza cene tych urzadzen powoduje ze liczba ludzi ktorzy sie tym tematem zajmuje stale rosnie - homerecordingowcow normalnie jak psow...

Ostatnio mocno się wysypało z jednej i drugiej półki, wystarczy popatrzeć na newsy. Sam jakoś nie zauważyłem, żeby testujący za mocno trzymali się tylko jednej. A magazyn też pewnie nie z gumy

...no ale 1024x768 byloby ok a i na reklamy miejsce by bylo...

Pewnie powinien się tu wypowiedzieć admin, nie dziwię się jednak, że tego nie robi , no bo i po co.

Zbynia.

SKYSCRAPER to reklama o wymiarach 120x600 lub 160x600. Czyli jak ktoś pracuje na 1024 w poziomie (a takich póki co jest zarąbista większość) to z prostego rachunku wynika (przy width=751px serwisu EiS), że bez znienawidzonego przez internautów paska u dołu zmieszczą u niego cały serwis + aż dwa tego typu węższe banery (jedne z najdroższych!). Chłopaki wiedzą co robią, nie ma co się czepiać.
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 11 sie 2007, 21:04

tylko gdzie te reklamy??

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 11 sie 2007, 21:22

...tylko gdzie te reklamy??...

A co, nie możesz się już doczekać?
[addsig]

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 11 sie 2007, 21:46

Zbynia, jak wynika z kodu skryptów wystarczy tylko zajrzeć tam: http://idmnet.pl i zamówić sobie własną "ban"ka(o)mpaniję, ot i wtedy wsje banerki pewnie się pokażą . Łapiesz się?
[addsig]

Awatar użytkownika
Yayaya

Post autor: Yayaya » sobota 11 sie 2007, 22:24

jak już jesteśmy przy zmianie forum, to BARDZO prosiłbym o dodanie 1 bardzo ważnej rzeczy:

Powiadomienia e-mailowe o odpowiedziach w interesującym temacie

nie muszę chyba nikogo przekonywać o uzyteczności, choć napewno znajdą się przeciwnicy...

ODPOWIEDZ