Serwis

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
metronomus

Serwis

Post autor: metronomus » poniedziałek 24 wrz 2007, 13:32

Witam!!!!!!
1. mam problem ze znalezieniem encodera (pokrętło do zmiany parametrów) do KORG TRiton.
W megamusic woałoją sobie za wymianę hoho~!!!!! Jak to w serwisie. Tak więc prosze was o pomoc, gdzie mogę taki element znaleźć.

2. Mam końcówkę Crest Audio CD 3000 i ..... padła, znajomy elektronik stwierdsził, że poszedł przedwzmacniacz i kilka tranzystorów. (awaria nastapiła przy pierwszym odpaleniu końcówki, byłą nowa praktycznie. Odpaliłem ją na bardzo małej mocy chodziła 15 minut, i nawaliła....). Tranzystory są niedostępne ponoć w Polsce. Mam kolejną prośbę!!!!!
Czy macie namiar na jakiś serwis, który naprawiłby tą końcówkę???

DZIĘKI Z GÓRY ZA ODP.
[addsig]
Stary chałturnik :-)

Zbynia

Re: Serwis

Post autor: Zbynia » poniedziałek 24 wrz 2007, 16:59

google

numer enkodera numer koncowki i kilka wyszukiwarek elementow dla elektronikow

tme poltronic north........

Rafals

Post autor: Rafals » poniedziałek 24 wrz 2007, 23:07

...Witam!!!!!!
1. mam problem ze znalezieniem encodera (pokrętło do zmiany parametrów) do KORG TRiton.
W megamusic woałoją sobie za wymianę hoho~!!!!! Jak to w serwisie. Tak więc prosze was o pomoc, gdzie mogę taki element znaleźć.

2. Mam końcówkę Crest Audio CD 3000 i ..... padła, znajomy elektronik stwierdsził, że poszedł przedwzmacniacz i kilka tranzystorów. (awaria nastapiła przy pierwszym odpaleniu końcówki, byłą nowa praktycznie. Odpaliłem ją na bardzo małej mocy chodziła 15 minut, i nawaliła....). Tranzystory są niedostępne ponoć w Polsce. Mam kolejną prośbę!!!!!

DZIĘKI Z GÓRY ZA ODP.
...
Mojego Cresta przerobił mi w/g moich zachcianek znajomy elektronik-naprawiacz...
Możliwe, że Tobie też mógłby pomóc...
Skąd jesteś??
Pozdro,
Raff.

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » czwartek 27 wrz 2007, 13:17

...Skąd jesteś??

Raff....

Jestem z Kępna (południowa wlkp)
[addsig]

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » czwartek 27 wrz 2007, 22:35

...Witam!!!!!!

DZIĘKI Z GÓRY ZA ODP.
...
Zadzwon tu!... 178633344
po 17tej
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 27 wrz 2007, 22:45

...Zadzwon tu!... 178633344 po 17tej...

Fajnie, ja też mogę, a za mną ze setki jak nie tysiące innych?
Człowieku, z jakiego drzewa się urwałeś?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » czwartek 27 wrz 2007, 23:05

tylko oficjalny serwis - gwarancja oryginalnych części i fachowego montażu. To samo przerabiałem z Rolandem. Przy analogach spokojnie można do innych, ale jak cyfra to nie ma zmiłuj się. Trzeba wyłożyć swoje. Klawisz to jak samochód - co jakiś czas trzeba wydać sporo kasy żeby coś wymienić.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » czwartek 04 paź 2007, 10:19

Oficjalny serwis.....
za taką usługe można kupić prawdopodobnie 20 encoderów.
Nie wiem dalej co z Crestem CD3000.....
czekam na waszą pomoc

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 04 paź 2007, 10:22

masz znajomego elektronika reszte masz napisana wraz z nazwami sklepow w drugim poscie

Awatar użytkownika
ArekSp

Post autor: ArekSp » czwartek 04 paź 2007, 11:37

Oj METRONOMUS chyba ktoś wiedział co Ci sprzedaje... Bo wnioskuję, że gdybyś to kupił w sklepie nie miałbyś problemu gdzie się z tym udać. Ja niestety też dałem się nabrać na okazyjną cenę końcówki w idealnym stanie na eBay-u niemieckim. Skończyło się to tak, że musiałem sprowadzać oryginalne tranzystory ze Stanów (bo u polskiego dystrybutora cena x 3). I wyszło na to, że lepiej było kupić nową z gwarancją. Moja rada... Jeżeli ten Twój znajomy elektronik jest pewny co jest uszkodzone to tylko szukać takich części za granicą lub zainstalować zamienniki, ale o identycznych parametrach o ile są takie...

ODPOWIEDZ