P.S Mi podoba się ta muzyka, choć płyty znudziły mi się dość szybko
Justice, Digitalism - Electro Rock, Dance Punk w natarciu!
Justice, Digitalism - Electro Rock, Dance Punk w natarciu!
Hej! Jestem ciekaw waszego zdania na temat wyżej wymienionych duetów. Czy jest to coś nowego czy raczej odgrzewanie schematu pt" Punk+Synth"?
- steelcangoo
Re: Justice, Digitalism - Electro Rock, Dance Punk w natarciu!
...Hej! Jestem ciekaw waszego zdania na temat wyżej wymienionych duetów. Czy jest to coś nowego czy raczej odgrzewanie schematu pt" Punk+Synth"?
...
nowe to to może i było parę lat temu, teraz się jedynie ukazują LP dla dużych wytworni projektów które przez dekadę kontynuowały post Daft Punkową rewolucję francuską po europejskich klubach... u nas to zatrzymało się niestety na "trzepaniu dywanów" z zapętlonymi disco samplami ... ciekawe kiedy to do nas dotrze... i czy w ogóle... jeśli dotrze to pewnie jak ze wszystkim o 10 lat za późno i będzie trwało o 20 lat za długo... a swoją droga ciekawe kiedy Polacy wymyślą jakiś własny nurt muzyczny rozpoznawalny na całym świecie? nawet Polka jest bardziej czeska niż nasza
nowe to to może i było parę lat temu, teraz się jedynie ukazują LP dla dużych wytworni projektów które przez dekadę kontynuowały post Daft Punkową rewolucję francuską po europejskich klubach... u nas to zatrzymało się niestety na "trzepaniu dywanów" z zapętlonymi disco samplami ... ciekawe kiedy to do nas dotrze... i czy w ogóle... jeśli dotrze to pewnie jak ze wszystkim o 10 lat za późno i będzie trwało o 20 lat za długo... a swoją droga ciekawe kiedy Polacy wymyślą jakiś własny nurt muzyczny rozpoznawalny na całym świecie? nawet Polka jest bardziej czeska niż nasza
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy
...Hej! Jestem ciekaw waszego zdania na temat wyżej wymienionych duetów. Czy jest to coś nowego czy raczej odgrzewanie schematu pt" Punk+Synth"?
...
Moim zdaniem bardziej nowatorski jest Justice.
jak i cala paryska ekipa Ed'a Bangera
ich ostatni remix dla Tigi powalił mnie.
http://www.juno.co.uk/ppps/products/276111-01.htm
swieza piosenka, jest juz ze mna i gra dolem pieknie ;]
& BTW ich DVNO to IMO produkcyjny majsterszyk.
szkoda ze polskie media sa gluche na to co najciekawsze.
ale tym juz dawno przestalem sie przejmowac ;]
Moim zdaniem bardziej nowatorski jest Justice.
jak i cala paryska ekipa Ed'a Bangera
ich ostatni remix dla Tigi powalił mnie.
http://www.juno.co.uk/ppps/products/276111-01.htm
swieza piosenka, jest juz ze mna i gra dolem pieknie ;]
& BTW ich DVNO to IMO produkcyjny majsterszyk.
ale tym juz dawno przestalem sie przejmowac ;]
- Soundscape
- Kontakt:
ale tym juz dawno przestalem sie przejmowac ;]...
Gdyby chodziło tylko o polskie media...Problem w tym, że u ludzi zanikają jakie kolwiek gusty muzyczne i coraz częściej słyszę opinie negatywne o gatunkach i stylach muzycznych, które nie są promowane. Coraz bardziej myśle, że Polska (i przy okazji jeszcze bardziej Węgry) to muzycznie "zakuty" kraj
ale tym juz dawno przestalem sie przejmowac ;]...
Gdyby chodziło tylko o polskie media...Problem w tym, że u ludzi zanikają jakie kolwiek gusty muzyczne i coraz częściej słyszę opinie negatywne o gatunkach i stylach muzycznych, które nie są promowane. Coraz bardziej myśle, że Polska (i przy okazji jeszcze bardziej Węgry) to muzycznie "zakuty" kraj
- steelcangoo
Gdyby chodziło tylko o polskie media...Problem w tym, że u ludzi zanikają jakie kolwiek gusty muzyczne i coraz częściej słyszę opinie negatywne o gatunkach i stylach muzycznych, które nie są promowane. ...
Bo ludzie myślą że jeśli coś jest nie promowane to jest niefajne.. zamknięte koło
--------------------------------------------------------------------------------------
- Soundscape
- Kontakt:
Bo ludzie myślą że jeśli coś jest nie promowane to jest niefajne.. zamknięte koło...
Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne.
Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne.
to jak sie komus nudzi to niech zajzy na fora fanow najwiekszych polskich "gwiazd". zenada. wiekszosc z tych ludzi o muzyce wogogle nie ma zadnego pojecia. dla nich sie liczy ze nie jest cicho i tyle. wiec skoro nasz kraj cierpi na takich sluchaczy to nie ma co sie dziwic ze jest jak jest. u nas ludzie nie chca wybierac, lapia to co pokazuja media i to im w zupelnosci wystarcza. nie mowie ze wszyscy tacy sa, ale z tego co obserwuje to zdecydowana wiekszosc naszego spoleczenstwa jest taka...
...Bo ludzie myślą że jeśli coś jest nie promowane to jest niefajne.. zamknięte koło...
Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne. ...
my mamy przecież Rubika i Wiśniewskiego ;]
a serio to nie wszedzie w Europie jest źle.
w UK nawet szanowne BBC
daje programy z najświeższa muzyka elektronicznie/taneczną
mam na mysli np show Annie Nightingale.
Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne. ...
w UK nawet szanowne BBC
- steelcangoo
... i klepią tandetny pop bez przyszłości... u nas się w szkołach nie uczy co to inwestycja ,że to nie tylko kasa ale przede wszystkim sposób myślenia... ale o czym tu mówić w kraju który dostał najwięcej kasy z unii a i tak nie buduje autostrad... wszyscy czegoś oczekują , a przecież żeby wyciągnąć chleb z pieca trzeba go najpierw coś tam włożyć i upiec ( w oryginale to przysłowie brzmiało inaczej ale cenzura itd )... na zachodzie kiedyś ludzie wzięli sprawy we własne ręce i powstały wytwórnie, niezależne sieci dystrybucji , media czego efektem między innymi są dziś Justice i Digitalism
- steelcangoo
w UK nawet szanowne BBC
...
Ba! nawet otworzyło rozgłośnie internetowe i satelitarne 1Xtra , radio1 i tematyczne... 24/7 bez reklam