Przesiadka na Mac-a

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
skibas

Re: Przesiadka na Mac-a

Post autor: skibas » niedziela 11 mar 2007, 21:10

...wystarczy,w klawiaturze masz 2 x usb.1.,na myszke i klucz do Logica a w kompie(komputerku,bo on taki malutki)masz USB 2.0 i tam musisz podpiacx dysk,bron boze do klawiatury.Ja mam zwyklego niezasilanego huba i mi wystarcza.Pod warunkiem ze dysk jest zasilany z zewnatrz.
...
rozumiem, dzięki i pozdrawiam!
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]

j.bravo

Post autor: j.bravo » wtorek 16 paź 2007, 01:28

Witam.
Czy wobec powyższego przesiadka na nowego mini maca z Core 2 duo + zakup Logica 8 to dobry pomysł? Daje to kwotę niewiele ponad 4000 PLN.
Kusząca perspektywa. Mógłbym sprzedać całą resztę i pracować w jednym programie.
Prosze o opinie - dzięki!!...
Zależy co masz do sprzedania, co znaczy ta cała reszta

Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 16 paź 2007, 04:25

Witam.
Czy wobec powyższego przesiadka na nowego mini maca z Core 2 duo + zakup Logica 8 to dobry pomysł? Daje to kwotę niewiele ponad 4000 PLN.
Kusząca perspektywa. Mógłbym sprzedać całą resztę i pracować w jednym programie.
Obczaj tez Logic Express 8 - oferuje prawie to samo co wersja Pro, juz nie ma takiej przepasci jak w przypadku wersji 7.2
[addsig]

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 16 paź 2007, 07:10

Witam.

Najsłabszym punktem Maca Mini jest dysk. To tylko 120 GB, ale przede wszystkim jest to dysk laptopowy (5400 obr/min), a więc mniej wydajny niż dyski 7200 obr/min montowane w PC oraz większych Macach. Jeżeli zaczniesz robić bardziej wymagające rzeczy, dysk może stać się wąskim gardłem. Pomoże zewnętrzny dysk 3,5" podłączony po USB lub Firewire - to jest dodatkowy wydatek.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 16 paź 2007, 07:14

A druga rzecz to RAM. Standardowo jest to 1 GB, do normalnej pracy to wystarcza, ale jak zaczniesz "robić muzę" bardziej poważnie, może zajść konieczność rozszerzenia. W Mini masz moduły SO-DIMM (notebookowe), droższe niż zwykłe moduły pecetowe, a rozbudowa wymaga majsterkowania (w odróżnieniu od MacBooka, gdzie jest to operacja znacznie prostsza).

Awatar użytkownika
majall

Post autor: majall » wtorek 16 paź 2007, 11:17

dojdzie jeszcze karta muzyczna i kilka innych sprzętów
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .

ODPOWIEDZ