Jaki odsłuch bezprzewodowy (douszny)?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Herbert

Re: Jaki odsłuch bezprzewodowy (douszny)?

Post autor: Herbert » wtorek 27 gru 2005, 13:33

No i co, przetestował ktoś już, w warunkach scenicznych ten zestaw za 80zł? Jakieś komentarze?

geo

Post autor: geo » niedziela 02 gru 2007, 15:26

to niestety dziadistwo--nie polecam sprawdzilem--najlepiej zrobic-ja kupilem za 300zl robiony odsluch- i jestem bardzo zadowolony dziala mi do 50m na luzie- nie przerywa itp--kumpel z zespolu ma shure za 2500zl i uwierzcie nie ma roznicy(no dobra jest on moze zmleniac czestotliwosc(sam moze ustawiac- ja mam 3 czestotliwosci do wyboru-jest jescze opcja drozsza za 1000zl tez przerobione z jakiegos ustrojstwa--ale tu zasieg jest do?100-200m? i czestotliwosc mozna ustawic jaka sie chce--dowolna-czlowiek ktory to robi jest elektronikiem i muzykiem zarazem wiec zna sie na rzeczy--tak wiec mozna znalezc cos dobrego i wmiare taniego- jak na taki sprzet!!!
muzyk

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » niedziela 02 gru 2007, 17:14

polecam z bezprzewodowych JTS,a SIEM-101T SIEM-101R i słuchawki IE-1

a z tanszych rozwiazan dobrze sie sprawował,

http://pro.megamusic.pl/samson_s

a do tego słuchawki takie jak do systemów bezprzewodowych i wszystko "hula jak cza" :) a tanio...
www.galeria-tbg.pl

crossover

Post autor: crossover » niedziela 02 gru 2007, 21:47

nie baw się raczej w spark alni plugi bo to badziewie, chyba że potrzebujesz na gwałt, ja bym kupił albo shure e2c albo westone UM 1 - ale te drugie trzeba sprowadzać z USA bo rzadko są w polsce dostepne (chyba aktualnie jedne na allegro)..

crossover

Post autor: crossover » niedziela 02 gru 2007, 21:48

...nie baw się raczej w spark alni plugi bo to badziewie, chyba że potrzebujesz na gwałt, ja bym kupił albo shure e2c albo westone UM 1 - ale te drugie trzeba sprowadzać z USA bo rzadko są w polsce dostepne (chyba aktualnie jedne na allegro).....
dodajmy ze w kossach to sam bas słychać

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » poniedziałek 03 gru 2007, 09:58

...nie baw się raczej w spark alni plugi bo to badziewie, chyba że potrzebujesz na gwałt, ja bym kupił albo shure e2c albo westone UM 1 - ale te drugie trzeba sprowadzać z USA bo rzadko są w polsce dostepne (chyba aktualnie jedne na allegro).....

słuchawki westone'a są dostępne w polsce w ofercie firmy otoria z poznania -> www.otoria.pl
z tego co wiem westone UM1 kosztują ok. 600zł.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 03 gru 2007, 10:45

Pamietajcie,ze tanie mieso psy jedza,odsluch douszny to nie tylko sluchawki ale tez urzadzenie,ktore ma wbudowany limiter zeby nikt wam krzywdy nie zrobil,jeden glupi ruch galka aux w stole monitorowym i do konca zycia za te 80 PLN bedzie wam tylko piskalo w uszach i zamiast grac mozna machac rekami i czytac z ruchu warg,im tansze urzadzenie tym wieksza mozliwosc uszkodzenia sluchu,nawet najdrozsze systemy zawodza(Natalka Kukulska ponoc jest tego dowodem).Zastanowcie sie czy nie lepiej wlasny dobry monitor pod nogami niz tani badziewny system douszny,ktory z was moze zrobic kaleke do konca zycia i wtedy laska w zeby zeby na pianie pograc,jak to sie onegdaj zdazylo z pewnym germanskim kompozytorem
[addsig]

TeeR

Post autor: TeeR » poniedziałek 03 gru 2007, 11:48

Sad but true ...

crossover

Post autor: crossover » poniedziałek 03 gru 2007, 15:04

......nie baw się raczej w spark alni plugi bo to badziewie, chyba że potrzebujesz na gwałt, ja bym kupił albo shure e2c albo westone UM 1 - ale te drugie trzeba sprowadzać z USA bo rzadko są w polsce dostepne (chyba aktualnie jedne na allegro).....

słuchawki westone'a są dostępne w polsce w ofercie firmy otoria z poznania -> http://www.otoria.pl
z tego co wiem westone UM1 kosztują ok. 600zł.

...
racja, mowilem o sprowadzeniu z USA bo po sprowadzeniu wyjdzie cena około 320 zł :)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 24 paź 2008, 10:40

Podłącze się pod temat, potrzebuje najtańszego zestawu bezprzewodowego.
Systemy ochronne, limitery i inne rzeczy będą w tym przypadku zbędne, chodzi o wysłanie gotowego sygnału a konkretnie metronomu który zawsze będzie miał jeden poziom tak więc nic złego dziac sie nie powinno.
Niestety póki co znalazłem systemy od 1000zl w góre a dobrze by było coś do 600zl kupić.
Czy wogóle jest coś tak taniego ?

ODPOWIEDZ