Witam serdecznie:-) Szukam takiego instrumentu. To co zwróciło moją uwagę to:
YAMAHA DGX 620
Wolałbym żeby to było na odwrót, czyli stage piano z funkcjami keyboardu, ale o taki ciężko (?):
- GM (+tylne wy/we MIDI do używania także jako k. sterującej)
- bendy pitch i mod (może być dżojstik, ew. sam pitch)
- sekwencer (prosty ale najmniej 3 ścieżkowy)
- wbudowane głośniki
Żadne stage piano jakie znalazłem nie łączy wszystkich tych funkcji.
Brzmienia nie muszą powalać, a design jest mi obojętny. Po prostu nie chcę kupować dwóch instrumentów, ino jeden. Najchętniej wydałbym na to nie więcej niż 5 kilo złota:) Znacie coś lepszego od tej Yamahy albo jakieś stage piano z w/w funkcjami?
Dziękować:-)
[addsig]
Yamaha DGX 620
Yamaha DGX 620
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
Re: Yamaha DGX 620
...Witam serdecznie:-) Szukam takiego instrumentu. To co zwróciło moją uwagę to:
YAMAHA DGX 620
Wolałbym żeby to było na odwrót, czyli stage piano z funkcjami keyboardu, ale o taki ciężko (?):
- wbudowane głośniki
Brzmienia nie muszą powalać, a design jest mi obojętny. Po prostu nie chcę kupować dwóch instrumentów, ino jeden. Najchętniej wydałbym na to nie więcej niż 5 kilo złota:) Znacie coś lepszego od tej Yamahy albo jakieś stage piano z w/w funkcjami?
...
KORG SP-500
YAMAHA DGX 620
- wbudowane głośniki
...
KORG SP-500
Hammond SK1
Re: Yamaha DGX 620
KORG SP-500...
To świetny model, ale nie ma bendów i głośników...
Czyżby tylko ta Yamaha połączyła w sobie mniej więcej to czego szukam? Zero konkurencji?
W sumie już bym się nie zastanawiał gdyby Yamaha miała dodatkowo benda modulacji albo dżojstik. Coś czuję że wylądują u mnie dwa graty - stage piano i k. sterująca... a tego chcę uniknąć!
[addsig]
To świetny model, ale nie ma bendów i głośników...
Czyżby tylko ta Yamaha połączyła w sobie mniej więcej to czego szukam? Zero konkurencji?
W sumie już bym się nie zastanawiał gdyby Yamaha miała dodatkowo benda modulacji albo dżojstik. Coś czuję że wylądują u mnie dwa graty - stage piano i k. sterująca... a tego chcę uniknąć!

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>