Jaki host dla ProteusX?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
DZ1

Jaki host dla ProteusX?

Post autor: DZ1 » sobota 05 sty 2008, 14:46

Witam,

Pytanie jak w temacie.
Chce uzyc ProteusX jako wtyczki vsti i mam problem hostem. W FLu projekt z 2 - 3 razy załadowanym ProteusX otwiera sie dosłownie kilka minut i bardzo obciaza komputer, z cubase sx3 tez jest jakis konflikt bo najczesciej wiesza sie program i trzeba uruchamiac kompa od nowa.
Chcialbym uruchomic ProteusX w jakims hoscie zeby moc zrobic jakis kawalek a nie tylko pograc na zywo ProteusX'em ktorego dostałem z duzą iloscia fajnych brzmien razem z emu xboard49.

Moj komp: Core2Duo 1,86Ghz/2MB, 2x512MB/800MHz GoodRam Pro, ESI maya44

Z gory dzieki,

Pozdr:)4ALL

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Jaki host dla ProteusX?

Post autor: JoachimK » sobota 05 sty 2008, 14:48

Chce uzyc ProteusX jako wtyczki vsti i mam problem hostem. W FLu projekt z 2 - 3 razy załadowanym ProteusX otwiera sie dosłownie kilka minut i bardzo obciaza komputer, z cubase sx3 tez jest jakis konflikt bo najczesciej wiesza sie program i trzeba uruchamiac kompa od nowa.

to nie jest wina cubase tylko cos masz nie tak poza tym softem. ProteusX jak najbardzioej dziala w SX3
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

DZ1

Post autor: DZ1 » sobota 05 sty 2008, 14:55

Wszystkie inne VSTi dzialają OK w FLu i w cubasie tez, tylko ten ProteusX cos szwankuje wiec moze uruchomic proteusa w czyms innym?
A jak z obslugą w FLu? Tez dluuuuugo czekacie zanim zaladuje sie niewielki projekt?

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 05 sty 2008, 15:55

mi dziala idealnie pod fl - zarowno proteus jak i emulator

niestety gdy zaladujesz caly bank brzmien(a troszke ich jest) to zaczyna mulic i zre ram
jesli bedziesz ladowal pojedyncze brzmienia bedzie wszystko elegancko tylko ze nie tak latwo wgrac znowu pojedyncze brzmienie

ODPOWIEDZ