RME HDSP i Logic

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: RME HDSP i Logic

Post autor: matiz » czwartek 17 sty 2008, 00:19

Nie znam Logica, ale chyba w nim akurat mozna przegrywac przez auxy na slad jak w ProToolsie? Po co do tego karte mieszac?

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 17 sty 2008, 03:05

sewbson a nie skumales czegos tak genialnie prostego ze az debilnego jak mixdown?

w wersji caly projekt albo dany slad?teraz praktycznie kazdy prog to obsluguje i nie sadz ze najnowszy logic tego nie ma

nie miej pretensji do mnie tylko do siebie ze nie potrafisz obsluzyc programu

ps.pod f1 jest help.....zazwyczaj cholernie przydatny

ps2.pod rme z tego co robilem to nie da sie z we asio puscic sygnalu do we asio - choc moglem cos pominac bo nigdy nie korzystalem bo to zwyczajnie bez sensu skoro robi to prtogram duzo lepiej

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 17 sty 2008, 03:06

sry za sewbson.....placi sie 100 za klawiature i ma sie ochote jeb...o sciane dziadostwo......nastepna bedzie apple - klasa i jakosc nie tandeta z chin w wykonaniu logitech

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » czwartek 17 sty 2008, 16:38

...sry za sewbson.....placi sie 100 za klawiature i ma sie ochote jeb...o sciane dziadostwo......nastepna bedzie apple - klasa i jakosc nie tandeta z chin w wykonaniu logitech...
Oj Zbynia...at first - auxy odpadaja ,,bo ich nie widze w Logic..digital mixdown w Sonarze sprawuje sie pieknie pytajac nawet co chcemy wave'owac ,natomiat w archicznym Logicu ...hmmm...skleja i zamienia tylko audiotracki...Vst ni ch....(Oj czuje ,ze sami mnie poprosicie about meeting on Skype .. ) - chyba,ze ja cos przeoczylem..nne dziwcie sie prosze,ze oczekiwalem od Rme ustawien i pracy najblizszej analogicznie z Waveterminalem poprzez umiejetna konfiguracje miksera karty,bo wiele tak naprawde nie wiele mi do szczescia potrzeba.W pierwszym poscie wyrazilem sie jasno aby nie wdawac sie w metne dywagacje tylko pogadac - bo gapa nie jestem i oczekuje tu "fachowych przechodniow" od Rme i Logic - a nie przypuszczen i wskazowek ktore kazdy wrzuca jak w burzy mozgownic - czyli od siebie:i z kombinacji i przypuszczen...I co sie dzieje? Ludzie ja nie mam czasu na uswiadamianie forumowiczow,ze mam problem bo sie wszyscy zmeczymy tymi postami i wiedzialem to od poczatku...Wy bedziecie mi wciskac sterty docinek typu - "gratuluje wiedzy" az w koncu post po poscie uswiadomice sobie,ze moja wiedza nie jest az tak..." marna".. Zbychu Ty jestes w deche chlop i wodke bym z Toba wytrabil,ale widze,ze dobrze sie czujesz rozjezdzajac przechodniow w Gta3.. (taki yoke..)..NO wiec pytam jasno i prosto i jeszcze debilniej ,czy ktos zamienil Vst na wave i pod Rme i Logic i jak skonfigurowal mixer Rme?...Wstyd pytac - wstdem bedzie jak po 70postach wava nie bedzie..

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » czwartek 17 sty 2008, 17:16

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:59 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » czwartek 17 sty 2008, 17:19

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:59 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » czwartek 17 sty 2008, 17:24

Post został usunięty.

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » czwartek 17 sty 2008, 19:41

...No i oczywiście, jeśli chcesz nagrywać pod Logiciem odtwarzany sygnał (inny, dowolny ślad spod sesji, bądź nawet dźwięki z filmu, czy tam innego YouTube ), to musisz odpowiednie wyjście ze środka miksera podać na dół (klikając lewym klawiszem myszy na czarnym polu z nazwą; rozwinie się ulotne MENU i "ptaszkiem" zaznaczysz dokąd sygnał ma być skierowany).

...
I rece same skladaja sie do oklaskow...! Piotrze jeszcze nawet nie wlazlem do Logica i nie poprobowalem sie z Twoimi podpowiedziami ale...tego co napisales widze,ze nawet nie trzeba dokladnie czytac, bo ciska mnie w oczy : konkret,empiryzm Rme'owski i wyczucie interwencij - czyli wszystko,co posiadal drogi mojej duszy Mistrz Yoda.Sam widzisz,ze na tym forum mozna zginac od widel i nikt nawet cie pod fortepian nie zamiecie..Badz gdzies w poblizu,czuwaj, bo czuje ze moich kilku prostych problemow wyczarujesz sobie dobra Szkocka,ktora niehybnie Ci posle,bo doceniac skuteczna inicjatywe jest moim obowiazkiem.Taki mam kodeks.Wkrotce poinformuje Cie o powodzeniu konfigurcji.Na ten czas - DZIEKUJE.

j.bravo

Post autor: j.bravo » piątek 18 sty 2008, 01:52

...Nie znam Logica, ale chyba w nim akurat mozna przegrywac przez auxy na slad jak w ProToolsie? Po co do tego karte mieszac?
...
Jest dokładnie tak samo jak w Protoolsie: wysyłasz ślady na busa, na jakimkolwiek śladzie audio wybierasz input tego samego busa i wciskasz record. Też nie rozumiem po co do tego kartę mieszać, mimo że też mam RME.
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » piątek 18 sty 2008, 16:06

...No i oczywiście, jeśli chcesz nagrywać pod Logiciem odtwarzany sygnał (inny, dowolny ślad spod sesji, bądź nawet dźwięki z filmu, czy tam innego YouTube ), to musisz odpowiednie wyjście ze środka miksera podać na dół (klikając lewym klawiszem myszy na czarnym polu z nazwą; rozwinie się ulotne MENU i "ptaszkiem" zaznaczysz dokąd sygnał ma być skierowany).

...
Piotrze - i wszystko gra! Wole metode routingu naturalnie,tylko samplujac Vst'eka np. - mam wrazenie jakby sygnal nagrywajacy sie na track audio byl na pewnym poziomie glosnosci limitowany i wave jest cichszy niz Vst..natomiast w Waveterminalu skala glosnosci nagranego wave'a wynosila 1:1 czyli indentycznie jak Vst - inaczej - sygnal vst byl klonowany.Czy tak musi byc? Nie uzyskam tak samo glosnego wave,a jak Vst?

ODPOWIEDZ