Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
clavish
autor: clavish » wtorek 22 sty 2008, 06:48
...Polskiej instrukcji nie ma i chyba nie będzie. Nie wiesz co dalej? Co dusza zapranie!Jeśli masz już jakiś aranż zrobiony w Reason'e to możesz go zapisaę jako Midi file. Rozwiń FILE w Reasonie, tam jest interesująca Cię funkcja ( export as midi file). Zobacz też inne funkcje , bo są wielce przydatne.Ja wolę pracować z reasonem z poziomu cubasa ,bo jestem przyzwyczajony do obsługi i edycji w tym programie. Chociaż pewne elementy edycji robię z poziomu Reasona np przestraianie jakiegoś melodycznego loop'a w celu dopasowania jego tonacji do projektu.Jeśli masz już zapisaną aranżacje z reasona jako midi file , to możesz ją otworzyć w cubasie . W tym celu z File w cubasie wybierz import midi file . Więc ...... należy się 500 zł . poa ryba

...
To moze Ty kolego bedziesz dla mnie zbawieniem!! Jak to sie robi?? Nie mam zielonego pojecia jak pracowac reasonem z poziomu nuendo???? (mam reasona 3 i nuendo tez 3 ) Chodzi mi o to by sciezki MIDI (zapisane w nuendo) czytane byly przez reasona i nagrywane w nuendo na audio. Jak zrobic taka sztuczke????
-
Krizz
-
Kontakt:
To moze Ty kolego bedziesz dla mnie zbawieniem!! Jak to sie robi?? Nie mam zielonego pojecia jak pracowac reasonem z poziomu nuendo???? (mam reasona 3 i nuendo tez 3 ) Chodzi mi o to by sciezki MIDI (zapisane w nuendo) czytane byly przez reasona i nagrywane w nuendo na audio. Jak zrobic taka sztuczke???? ...
Do tego jest Rewire.
-
SHIVOO
-
Kontakt:
autor: SHIVOO » wtorek 22 sty 2008, 16:29
To moze Ty kolego bedziesz dla mnie zbawieniem!! Jak to sie robi?? Nie mam zielonego pojecia jak pracowac reasonem z poziomu nuendo???? (mam reasona 3 i nuendo tez 3 ) Chodzi mi o to by sciezki MIDI (zapisane w nuendo) czytane byly przez reasona i nagrywane w nuendo na audio. Jak zrobic taka sztuczke???? ...
Zapisać ścieżkę MIDI z Nuendo do pliku, wczytać w Reasonie na konkretnym urządzeniu, w Nuendo poprzez Rewire stworzyć kanał dla Reasonowego urządzenia - to pójdzie tylko AUDIO z Reasona. Być może oprogramowanie z tej strony coś tu pomoże - jeśli ktoś chce pokombinować
http://www.petertools.com/
Hammer - ten umożliwia podanie AUDIO do Reasona
LiveSet 1.5 - a ten być może sterowanie Reasonem z innego hosta - ale nie jestem pewien...