Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
lakiernik

Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: lakiernik » czwartek 14 lut 2008, 07:39

Już wiem jak się włacza wyłacza moduły karmy przy pomocy scen w zasadzie nie sądziłem że to aż tak proste jest…doceniam pracę ludzi którzy zaprojektowali M3 …muszę się nauczyć innego podejścia do tego instrumentu bo drzemią w nim olbrzymie możliwości i szkoda by było za jakiś czas nie poznając tej mocy zachwycić się jakimś innym :).. ...
To napisz jak...
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
Rob

Post autor: Rob » czwartek 14 lut 2008, 10:04

WITAM WSZYSTKICH

prosilem o konkrety i niestety sie nie doczekalem
czy nikt w korgu m3 nie potrafi, czy nie umie rozdzielic lub kontrolowac sciezki drum
??
zajmuje sie od 15 lat muzyka

rmaxim

Post autor: rmaxim » czwartek 14 lut 2008, 10:22

Zainstalowałem sobie wczoraj aplikację na kompie do komunikacji z M3. Na monitorze znacznie wygodniej, aczkolwiek brakuje mi jednej opcji (lub nie mogę jej znaleźć). Na M3 sequencer/TrackEdit/EventEdit.
I właśnie tej zakłądki Event Edit nie mogę znaleźć na alpicaji na kompie.
Może ktoś wie??????

rmaxim

Post autor: rmaxim » czwartek 14 lut 2008, 10:23

Nie mogę zaktualizować Radiasa do 2.0. może ktoś to robił i chce pomóc

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 14 lut 2008, 10:33

Nie mogę zaktualizować Radiasa do 2.0. może ktoś to robił i chce pomóc

Ja aktualizowałem. Ściągasz aktualizację, jest w niej folder M3SYS, umieszczasz go na pendrive w głównym folderze. Wpinasz pendrive do M3. Wybierasz funkcję aktualizowania oprogramowania z menu systemowego. M3 znalazł bez problemu aktualizację i ją zainstalował. Potem trzeba wyłączyć M3 i uruchomić ponownie.

rmaxim

Post autor: rmaxim » czwartek 14 lut 2008, 11:20

...Nie mogę zaktualizować Radiasa do 2.0. może ktoś to robił i chce pomóc

Ja aktualizowałem. Ściągasz aktualizację, jest w niej folder M3SYS, umieszczasz go na pendrive w głównym folderze. Wpinasz pendrive do M3. Wybierasz funkcję aktualizowania oprogramowania z menu systemowego. M3 znalazł bez problemu aktualizację i ją zainstalował. Potem trzeba wyłączyć M3 i uruchomić ponownie.
...
Serdeczne dzięki.
Próbowałem aktualizować z kompa przez kabelek USB i nie poszło.
Spróbuję tak jak napisałeś
Pozdrawiam

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » czwartek 14 lut 2008, 17:01

Koledzy!
Mi również brakuje tych kilku rzeczy w trybie sequencer. Niestety nie wim dlaczego ten akurat tryb jest niekompletny.
Może czas napisać do producenta po aktualizację. Z aktualizacjami natomiast uważajcie. Stosujcie jak w instrukcji. Tym naprawde można rozpierniczyć instrument.

Pozdrawiam

exp

Post autor: exp » piątek 15 lut 2008, 22:05

...Już wiem jak się włacza wyłacza moduły karmy przy pomocy scen w zasadzie nie sądziłem że to aż tak proste jest…doceniam pracę ludzi którzy zaprojektowali M3 …muszę się nauczyć innego podejścia do tego instrumentu bo drzemią w nim olbrzymie możliwości i szkoda by było za jakiś czas nie poznając tej mocy zachwycić się jakimś innym :).. ...
To napisz jak...
...
sceny pamietaja zmiany switch i sliders a do swich przypisac mozna on/off karma module (tekie to oczywiste a ja kombinowalem ;) )...no nic teraz mnie ciekawi czy mozna drum track zmieniac przy pomocy scen ? ..

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » wtorek 19 lut 2008, 11:18

Chłopaki pomóżcie proszę !

1)Jestem w "sampling mode" mam pętlę 2 taktową zgraną z pendrive'a w .wav i chciałbym przypisać tą pętlę do siatki GRID. W instrukcji jest napisane że funkcja GRID jest na stronach Sample Edit i Loop Edit - więc wchodzę tam ale w menu na żadnej z tych stron nie ma opcji GRID
o co chodzi???? czemu nie mam tej opcji?
2) To samo dotyczy opcji Time Slice. Powinna być a nigdzie nie mogę jej znaleźć ??
Help me!!!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 19 lut 2008, 18:18

..............jest tu kto?...
Halo!!!Na forum marsz!!! Oderwijcie się wreszczie od tego cholernego klawisza !! ...

Mój cholerny klawisz chyba będzie musiał pójść pod młotek niestety

ODPOWIEDZ