Korg MS2000 i MS2000B
Korg MS2000 i MS2000B
Witam.
Planuję zakup syntezatora KORG MS2000, najprawdopodobniej na ebay ze stanów. Dziś rozmawiałem z kimś, kto miał MS2000 i mówił, że bardziej opłaca się kupić MS2000B, ponieważ w wersji pierwotnej pojawiały się liczne błędy systemowe. Nie będę raczej korzystał z wejścia XLR, tylko któregoś z audio in, ponieważ do modułu vocodera wprowadzać będę sygnał z miksera (z podłączonym samplerem, często jakieś maszyny perkusyjne, mikrofon wpinałbym wtedy również do miksera). Różnica cen jest niewielka, ale zawsze to coś.
czy rzeczywiście w wersji pierwotnej pojawiały się błędy, i jeśli tak to jakie? i czy zostały one zlikwidowane w wersji B?
pozdrawiam serdecznie
Planuję zakup syntezatora KORG MS2000, najprawdopodobniej na ebay ze stanów. Dziś rozmawiałem z kimś, kto miał MS2000 i mówił, że bardziej opłaca się kupić MS2000B, ponieważ w wersji pierwotnej pojawiały się liczne błędy systemowe. Nie będę raczej korzystał z wejścia XLR, tylko któregoś z audio in, ponieważ do modułu vocodera wprowadzać będę sygnał z miksera (z podłączonym samplerem, często jakieś maszyny perkusyjne, mikrofon wpinałbym wtedy również do miksera). Różnica cen jest niewielka, ale zawsze to coś.
czy rzeczywiście w wersji pierwotnej pojawiały się błędy, i jeśli tak to jakie? i czy zostały one zlikwidowane w wersji B?
pozdrawiam serdecznie
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
Re: Korg MS2000 i MS2000B
Mam tego diabła w wersji ms2000, nigdy nic się nie działo, zero jakichkolwiek błędów...pozdrawiam
czarna muza dobry sound Quincy Jones
- panduberman
witam
też miałem wersję bez xlr`a i wszystko działało bez zarzutu.polecam
(sprzedałem bo kupiłem R3 - dla wygody, nie gram dużo syth`ów live ale czasem żałuję, że sprzedałem
)
też miałem wersję bez xlr`a i wszystko działało bez zarzutu.polecam
(sprzedałem bo kupiłem R3 - dla wygody, nie gram dużo syth`ów live ale czasem żałuję, że sprzedałem

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)
Dziękuje za odpowiedzi. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś uwagi dotyczące różnic między obiema maszynami (za wyjątkiem koloru i xlr oczywiście
) bylbym bardzo wdzięczny.

...Mam tego diabła w wersji ms2000, nigdy nic się nie działo, zero jakichkolwiek błędów...pozdrawiam...
u mnie tak samo,nic złego się nie dzieje
u mnie tak samo,nic złego się nie dzieje

ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
z tego co kiedyś przeczytałem w necie (nie wiem czy to prawda) ale banki z brzmieniami są bardziej dopracowane tzn bardziej dokręcone no ale to kwestia wrzucenia nowych banków więc to chyba żadna róznica
pozdrawiam
pozdrawiam
Własnie przywiozlem do domu Korga MS2000
jak na razie zapowiada się nieźle. jeszcze raz dzieki za odpowiedzi!
pozdrawiam

pozdrawiam
...Własnie przywiozlem do domu Korga MS2000
jak na razie zapowiada się nieźle. jeszcze raz dzieki za odpowiedzi!
pozdrawiam...
ile dałeś $ ?

pozdrawiam...
ile dałeś $ ?
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
kupilem w polsce. 1400, idealny stan