Hannibal - cena to nie wszystko
Hannibal - cena to nie wszystko
Witam
co sądzicie o artykule "cena to nie wszystko" z najnowszego EiS?
[addsig]
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Re: Hannibal - cena to nie wszystko
Facet kombinuje. A to dobrze wróży. Jak będzie kombinował to coś dobrego napewno wymyśli. Ja mu życzę powodzenia i trzymam kciuki. Polacy są zdolni. Coś z tego będzie.
Chociaż Behringer pokazał, że sukces buduje się nie twórczo a odtwórczo...
Facet kombinuje. A to dobrze wróży. Jak będzie kombinował to coś dobrego napewno wymyśli. Ja mu życzę powodzenia i trzymam kciuki. Polacy są zdolni. Coś z tego będzie.

Chociaż Behringer pokazał, że sukces buduje się nie twórczo a odtwórczo...
no Behringer nieco wsparla sie cudza "tworczoscia" ;)
- AlfonsoRodeo
Ja uwazam, ze wciaz brakuje tam ogolnego pojecia nt. dzialania tego typu systemow. Pomysl z pleksi, hmmm, na outdoor sie nie nadaje (plexi nie lubi w stanie napraezenia zmian temperatury i promieni slonecznych - peka tworzac wewnatrz siec wzdluznych spekan), a w pomieszczeniu kto bedzie korzystal z zakrzywniania wiecej niz 1 raz? Poza tym umieszczenie w plexi wciaz blokuje mozliwosc zakrzywiania, albo odbywa sie to kosztem odleglosci przetwornikow od siebie. Sam pomysl na taka "tania, bo pozbawiona zawiesi i osprzetu" paczki nie jest czyms swiezym. Dla przykladu podam zestaw MVC-5 Meyer Sound, tylko ze tam kazdy horn przesyla dzwiek odtwarzany przez 3 przetworniki wysokotnowe. Zastanawiam sie jak wytrzymaly vs. wolny od znieksztalcen bedzie zestaw Alpharda z pojedynczym driverem 1" czy 0,75".
-
...no Behringer nieco wsparla sie cudza "tworczoscia" ;)...
czy rozumiesz przez to że Firma B.... wykradła plany konstrukcyjne produktór konkurencji, lub kupiła kilka modeli i porozkładała na czynniki pierwsze?
Bzdury piszesz kolego!
czy rozumiesz przez to że Firma B.... wykradła plany konstrukcyjne produktór konkurencji, lub kupiła kilka modeli i porozkładała na czynniki pierwsze?
Bzdury piszesz kolego!
Bzdury piszesz kolego!...
Hehe, ich większość konstrukcji powinna mieć napis "zbieżność designu i konstrukcji do innych urządzeń o tym samym przeznaczeniu przypadkowa", bo czasem człowiek naprawdę moze się pomylić jak nie zobaczy z bliska logo B...
I niestety kolego to Ty piszesz bzdury. Jak pogrzebiesz w sieci i na tym forum to dowiesz się, które konstrukcje B... są z 1:1 skopiowane z jakich urządzeń renomowanych firm.
Pozdrawiam
Bzdury piszesz kolego!...
Hehe, ich większość konstrukcji powinna mieć napis "zbieżność designu i konstrukcji do innych urządzeń o tym samym przeznaczeniu przypadkowa", bo czasem człowiek naprawdę moze się pomylić jak nie zobaczy z bliska logo B...

I niestety kolego to Ty piszesz bzdury. Jak pogrzebiesz w sieci i na tym forum to dowiesz się, które konstrukcje B... są z 1:1 skopiowane z jakich urządzeń renomowanych firm.
Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa
Firma B... byla na wokandzie nieraz na przelomie ostatnich kilkunastu lat ;)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- AlfonsoRodeo
O to właśnie mi chodzi, facet jakoś nie przekonał mnie ze się na tym zna, ze wie jak to zrobić i że będzie to dobry produkt. Nie wiem czy nie umiał się "sprzedać" czy leci w ciemno z produkcją i liczy na efekt wizualny...
Ja bym sie nie obrazil, gdybym zostal poproszony o pomoc
Ja bym sie nie obrazil, gdybym zostal poproszony o pomoc

ale Uli dobrze wie że nie może sobie pozwolić na kompromitację w tym biznesie, bo jest to za duży rynek i wiele mógłby stracić.
Może troszke offtopic ale... Nie wiem czy wiecie, ale występuje ciekawa zależność: otóż rynek gitarowy (czyli gitary, wzmaki i wszelakie akcesoria) w USA jest więcej wart niż CAŁY RYNEK PRO AUDIO NA ŚWIECIE (łącznie z najbardziej wypasionymi systemami broadcastowymi...)
Ot taka ciekawostka, która powinna nam uzmysłowić, że tak naprawde to stanowimy niewielki wycinek muzycznego rynku Panowie
)
Pozdrawiam, Antheck
[addsig]
Może troszke offtopic ale... Nie wiem czy wiecie, ale występuje ciekawa zależność: otóż rynek gitarowy (czyli gitary, wzmaki i wszelakie akcesoria) w USA jest więcej wart niż CAŁY RYNEK PRO AUDIO NA ŚWIECIE (łącznie z najbardziej wypasionymi systemami broadcastowymi...)
Ot taka ciekawostka, która powinna nam uzmysłowić, że tak naprawde to stanowimy niewielki wycinek muzycznego rynku Panowie

Pozdrawiam, Antheck
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
... ale Uli dobrze wie że nie może sobie pozwolić na kompromitację w tym biznesie, bo jest to za duży rynek i wiele mógłby stracić.
)
Pozdrawiam, Antheck
...
Przeciez sprzęt dla gitarzystów tez robią...
No to jeszcze przypomnę małą awanturkę po zaprezentowaniu przez Behringera kostek gitarowych łudząco podobnych do Boss'a. Bidulki musieli zmienić design efektów taki się szum zrobił.
A tak obiektywnie to pamiętam jak jedna z naszych największych tłoczni czyli "Takt" zaczynał od sprzedaży pirackich kaset. Jak to mówią pierwszy milion trzeba ukraść
Pozdrawiam

Pozdrawiam, Antheck
...
Przeciez sprzęt dla gitarzystów tez robią...
No to jeszcze przypomnę małą awanturkę po zaprezentowaniu przez Behringera kostek gitarowych łudząco podobnych do Boss'a. Bidulki musieli zmienić design efektów taki się szum zrobił.
A tak obiektywnie to pamiętam jak jedna z naszych największych tłoczni czyli "Takt" zaczynał od sprzedaży pirackich kaset. Jak to mówią pierwszy milion trzeba ukraść

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa