Stół mikserski do niewielkiego studia?
Re: Stół mikserski do niewielkiego studia?
To moze dodam, bo zapomnialem dopisac, ze moja _domowa_ koncepcja sprzegu cyfry i analogow to FireFace800, moge do niego wlaczyc kilka urzadzen na stale i uruchomic w hoscie jako ext. fx, w razie czego zawsze mozna poprzez przetworniki z ADATem dolaczyc nastepne analogi
Też tak używam
Sa tez rozwiazania elektroniczne. komputer konsoli (caly czas mowa o konsoli analogowej) wysyla sygnal na odpowiedni bus, do ktorego jest podpiety magnetofon. Tu istnieja spore mozliwosci, widzialem jeden z modeli Harrisona produkowany pod koniec lat '90, ktory potrafil zaadresowac na matrycy sygnalow ponad 1000 linii sygnalowych i je pokrosowac.
Dzisiaj w cyfrowych stolach wszystko komutuje sie na monitorze, a systemy interfejsow pozwalaja na tworzenie rozleglych sieci urzadzen (np. patrz -> test systemu RME MADI w EiS)
Ufffff, rozpisalem sie nieco, gratulacje dla tych, co dotrwali do konca :P
...
Szacun!!
Witam bardzo serdecznie!
nie chcąc poruszać nowego tematu znalazłem najblizej odpowiadający mojemu pytaniu... a mianowicie chcę zakupić do swojego domowego studia niewielki, dobrej klasy mikser - kilka kanałów. Bardzo mi zależy na tym, aby miał oddzielne pokrętła głośności dla monitorów i osobno dla słuchawek. Nie musi mieć żadnego efektora, dobrze aby miał na kanał trzy zakresy EQ, ale wiem że przy tych mniejszych mikserach mogą byc tylko dwa zakresy. Czy możecie mi drodzy koledzy polecić jakiś dobry produkt spełniający moje powyższe oczekiwania? mikser będzie podpięty do karty ESI Juli@.
Pozdrawiam!
to jest warte uwagi
http://www.mackie.com/products/onyx820i/ ...
dzięki za podpowiedzi :) tego Onyxa jeszcze chyba niestety nie ma w sprzedaży, jednak zapoznałem się z produktami firmy Mackie no i wydaje mi się, że mikserem który może spełnić moje wszystkie oczekiwania jest model
http://www.mackie.com/products/802vlz3/index.html