witam, mam do wydania około 15 tys i tu pojawia sie pytanie jbl mrx czy electro voice eliminator, co ładniej zagra?
obecnie mam dwa zestawy pol audio satelity plus basy, nie wiem jaki to model ale ogolnie nie jestem zadowolony.. drivery są cieniutkie, moc na "opakowaniu'' to bajka, zresztą powiedzial to sam pan P. '' bo wszyscy piszą więcej'' no nic nie wazne, widze ze w tej cenie moge miec jbl albo electo. Co panowie byscie mi polecili?
głownie ma to oblatywac małe plenery.
JBL czy Electro-Voice?
Re: JBL czy Electro-Voice?
To dziwne, bo mam najnowszy zestaw POL-AUDIO na eighteen soundzie i BMS-ach (neodymowe wszystkie) i gra aż miło. Myślę, że u Ciebie to kwestia zastosowanych przetworników, a raczej ich modeli, szczególnie w satelitach. Możesz je mieć na EVM-ach, a takowe ciężko porównywać z EV i lepszymi seriami JBL-a, bo TR, SF, JRX, to porażka spod tego znaku.
Dawno nabywałeś te zestawy od POL-AUDIO ?
Jaki był wtedy ich koszt ?, To też coś nam powie.
Dawno nabywałeś te zestawy od POL-AUDIO ?
Jaki był wtedy ich koszt ?, To też coś nam powie.
kupowane były jakos 3 lata temu, satelitki PA 112-300 i basy BP 115, nad polaudio sie jeszcze zastanowie bo mam do nich bardzo blisko jakos z 5km takze podjade i sobie posłucham, chciałem się tylko czegos dowiedziec na temat JBL mrx i elektro voice czy te zestawy zagrają lepiej od nowego polaudio?
muzykuje
PA 112 300 ma słabszy driver od PA 115 400 ND, SAT 115 400, bo w tych drugich jest zastosowany BMS 4550 i midbas neodymowy, a to zupełnie inna półka. Co do basu, to wszechstronny jest TP 118, nada sie na plener i na sale, mozna go/je dowolnie zestawiać powiększając zestaw, tylko lepiej go wziąć na głośniku 18ND9300, bo sporo lżejsze.
A jak spoglądasz w stronę aktywnych, to ja bym wolał RCF-a.
A jak spoglądasz w stronę aktywnych, to ja bym wolał RCF-a.
jednak polaudio odpada, szefu powiedzial ze juz ich drugi raz nie kupi.. trudno dyskutował nie bede ;)
to teraz proszę o pomoc w dokonaniu wyboru:
JBL czy EV??
to teraz proszę o pomoc w dokonaniu wyboru:
JBL czy EV??
muzykuje
niestety to ma obskakiwac małe plenery i wlasnie jbl ma mocniejsze basy o 2 db, to duzo i chyba na nie się zdecyduje.
A powiedzcie mi jak z dzwiękiem, daje rade?
A powiedzcie mi jak z dzwiękiem, daje rade?
muzykuje