Sampler Fl studio przycisza brzmienie sampla, ale jak zrobić żeby wogóle nie ingerował w brzmienie tego sampla, jest opcja ustawiać sample na dole w pasku audio, ale jest to troche nie wygodne, wie ktoś jak zrobić żeby sampler wogóle nie ingerował w brzmienie sampla?
przykład
wrzucam sampelek stopy na ścieżke audio w playliscie, miernik db pokazuje mi że sampel osiąga głośność 0db, teraz wrzucam taki sam sampelek to samplera żeby poukładać sekwencje, teraz miernik pokazuje mi -8db, jeżeli zgłośnie kanał do 100% miernik pokazuje mi -3db, chodzi mi o to żeby ten sampler wogóle nie ingerował w brzmienie sampla, chcem tylko ustawić sekwencje w sekwencerze, wiem ze moge podgłośnić go kompresorem, ale wtedy psuje brzmienie tak mi sie wydaje pozdro czekam na odp.
FL studio sampler scisza sample
FL studio sampler scisza sample
jestem tu
Re: FL studio sampler scisza sample
...Sampler Fl studio przycisza brzmienie sampla, ale jak zrobić żeby wogóle nie ingerował w brzmienie tego sampla, jest opcja ustawiać sample na dole w pasku audio, ale jest to troche nie wygodne, wie ktoś jak zrobić żeby sampler wogóle nie ingerował w brzmienie sampla?
przykład
wrzucam sampelek stopy na ścieżke audio w playliscie, miernik db pokazuje mi że sampel osiąga głośność 0db, teraz wrzucam taki sam sampelek to samplera żeby poukładać sekwencje, teraz miernik pokazuje mi -8db, jeżeli zgłośnie kanał do 100% miernik pokazuje mi -3db, chodzi mi o to żeby ten sampler wogóle nie ingerował w brzmienie sampla, chcem tylko ustawić sekwencje w sekwencerze, wiem ze moge podgłośnić go kompresorem, ale wtedy psuje brzmienie tak mi sie wydaje pozdro czekam na odp....
Bo sampler w FL jest do d...
Nie zmienisz tego tak zeby sampler nie ingerował w sample. Musisz sam podgłaśniać.
Do tego sampler dodaje jeszcze szum.
FL RuLeZ!!
przykład
wrzucam sampelek stopy na ścieżke audio w playliscie, miernik db pokazuje mi że sampel osiąga głośność 0db, teraz wrzucam taki sam sampelek to samplera żeby poukładać sekwencje, teraz miernik pokazuje mi -8db, jeżeli zgłośnie kanał do 100% miernik pokazuje mi -3db, chodzi mi o to żeby ten sampler wogóle nie ingerował w brzmienie sampla, chcem tylko ustawić sekwencje w sekwencerze, wiem ze moge podgłośnić go kompresorem, ale wtedy psuje brzmienie tak mi sie wydaje pozdro czekam na odp....
Bo sampler w FL jest do d...
Nie zmienisz tego tak zeby sampler nie ingerował w sample. Musisz sam podgłaśniać.
Do tego sampler dodaje jeszcze szum.
FL RuLeZ!!

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:02 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...Nie znam w szczegółach obsługi FL, ale zobacz, czy nie jest to kwestia ustawień Pan Law. Oto na przykład, co się dzieje z wyrenderowanym śladem w Reaperze (choć program nie ma tu znaczenia), jeśli Pan Law jest ustawione na -3 dB (poziom pozostanie bez zmian, gdy parametr ten przyjmie wartość 0 dB):
Ustawienie.png.
Rezultat.png (druga, wynikowa ścieżka wyraźnie cichsza o 3 dB).
...
dzięki Piotr, odnalazłem coś takiego
Circular Panning Law - If checked, FL Studio will use circular panning (green graph), otherwise it uses pyramidal panning (red graph).
nie wiem jaka jest różnica między piramidą, a tym łukiem, ale na piramidzie sampel gra tak jak powinien
dzięki ;D
Ustawienie.png.
Rezultat.png (druga, wynikowa ścieżka wyraźnie cichsza o 3 dB).
...
dzięki Piotr, odnalazłem coś takiego
Circular Panning Law - If checked, FL Studio will use circular panning (green graph), otherwise it uses pyramidal panning (red graph).
nie wiem jaka jest różnica między piramidą, a tym łukiem, ale na piramidzie sampel gra tak jak powinien
dzięki ;D
jestem tu
to jest po prostu coś za coś. tak masz maksymalną głośność, ale za to zmienia się głośność (w sumie w obu kanałach) sampli podczas ustawiania ich panoramy.
to jest po prostu coś za coś. tak masz maksymalną głośność, ale za to zmienia się głośność (w sumie w obu kanałach) sampli podczas ustawiania ich panoramy.
...nie wiem jaka jest różnica między piramidą, a tym łukiem, ale na piramidzie sampel gra tak jak powinien
to jest po prostu coś za coś. tak masz maksymalną głośność, ale za to zmienia się głośność (w sumie w obu kanałach) sampli podczas ustawiania ich panoramy....
spoko, troche popatrzyłem na miernik, pokręciłem pokrętłami i wiem ocb, dzięki
teraz częsciej będe tu zaglądać ;]
to jest po prostu coś za coś. tak masz maksymalną głośność, ale za to zmienia się głośność (w sumie w obu kanałach) sampli podczas ustawiania ich panoramy....
spoko, troche popatrzyłem na miernik, pokręciłem pokrętłami i wiem ocb, dzięki
teraz częsciej będe tu zaglądać ;]
jestem tu