Znacie jakies sprawdzone intrekomy do komunikacji miedzy stołem monitorowym a frontowym? A może macie jakies swoje patenty? Wiem, że jest Altair E200 ale troche kosztuje. Czy jest jakas alternatywa?
[addsig]
Systemy komunikacji na scenie - interkomy
Systemy komunikacji na scenie - interkomy
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery
Re: Systemy komunikacji na scenie - interkomy
ok. wiem - wakacje są - więc wszyscy w pracy (trasie?)
nie ma naprawdę nic oprócz altaira?
[addsig]

[addsig]
...ok. wiem - wakacje są - więc wszyscy w pracy (trasie?)
...
Zawsze mozna przez komorke:) Hehe, a tak na powaznie ostatnio na takim juz dosc duzym plenerze zrobilismy po prostu maly glosniczek po stronie przodow, mikrofon z wlacznikiem u monitorowca, sygnal puszczony jednym z przelotow po prostu, w druga strone to samo. Troche mnie to rozsmieszylo na poczatku (bo to nie byl moj pomysl...) ale zdalo egzamin i kosztowalo zero zlotych polskich:)
Pozdro

...
Zawsze mozna przez komorke:) Hehe, a tak na powaznie ostatnio na takim juz dosc duzym plenerze zrobilismy po prostu maly glosniczek po stronie przodow, mikrofon z wlacznikiem u monitorowca, sygnal puszczony jednym z przelotow po prostu, w druga strone to samo. Troche mnie to rozsmieszylo na poczatku (bo to nie byl moj pomysl...) ale zdalo egzamin i kosztowalo zero zlotych polskich:)
Pozdro
Pozdro...
Komórkę już przerabiałem :) ale to do profesjonalnych rozwiazań raczej nie należy,zwykły bezprzewód również zdaje egzamin ale zawsze tych mikrofonów na scenie za mało no i zwyczajnie szkoda ... ale rozwiązaniem, które mnie rzeczywiście interesuje musiało by być w opraciu o słuchawki z mikrofonem (np DT 190) z tej racji że czasem gra się w pomieszczeniu i niewskazane są dodatkowe " głosy" w przestrzeni.
Swoją drogą ideałem było by cos jak Altair ale produkcji chińskiej

[addsig]
- cannondalekiller
Ja robię tak jak methyou - malutka aktywna kolumienka Solton stoi na moim racku FOH tuż przy uchu i jest cicho wysterowana, tak że słsze ją ledwo co. Monitorowiec słyszy mnie w swoim monitorze, a może mnie puścić do każdego toru w razie moich uwag, próśb do wykonawcy. Tak nawiasem mówiąc dwa mikrofony (najlepiej z włącznikami) przy obu mikserach to raczej konieczność. Mi osobiście wielokrotna zakładanie słuchawek na próbie, gdzie zawsze jest mało czasu, a rece są zajęte i rozbiegane sprawiało mocny dyskomfort.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W czasie montazu i prob (wtedy kiedy jest wzglednie cicho) bardzo dobrze sprawdzaja sie radia typu motorola, gruszka zapieta przy uchu i nie trzeba siegac po sluchawki, ani wzywac nikogo do interkomu.
W czasie koncertu, najlepiej spisuja sie dedykowane systemy intercomowe, mozna upolowac na aukcjach uzywane systemy ClearCom, albo Telex, czasem zdazaja sie nawet z modulem bez przewodowym.
W czasie koncertu, najlepiej spisuja sie dedykowane systemy intercomowe, mozna upolowac na aukcjach uzywane systemy ClearCom, albo Telex, czasem zdazaja sie nawet z modulem bez przewodowym.
radia typu motorola,
W czasie koncertu, najlepiej spisuja sie dedykowane systemy intercomowe, mozna upolowac na aukcjach uzywane systemy ClearCom, albo Telex, czasem zdazaja sie nawet z modulem bez przewodowym....
spoko, jak na razie opieram się na radiach i to w sumie działa, trochę denerwujące jest tylko to że ten ułamek sekundy trzeba odczekać po naciśnięciu przycisku zanim się coś powie, a te clearcomy i telexy to ciekawy trop - dzięki
[addsig]
W czasie koncertu, najlepiej spisuja sie dedykowane systemy intercomowe, mozna upolowac na aukcjach uzywane systemy ClearCom, albo Telex, czasem zdazaja sie nawet z modulem bez przewodowym....
spoko, jak na razie opieram się na radiach i to w sumie działa, trochę denerwujące jest tylko to że ten ułamek sekundy trzeba odczekać po naciśnięciu przycisku zanim się coś powie, a te clearcomy i telexy to ciekawy trop - dzięki
[addsig]