Cubase - problemy z przeciążeniem
Cubase - problemy z przeciążeniem
Zapisałem kolejną wersję projektu (13), odmroziłem 2 ścieżki, żeby pogrzebać w nich i w tym momencie przeciążyłem procek, cubase odmówił współpracy. Więc reset, ładuję jeszcze raz wersję 13 - efekty się wgrywają, przestaje działać. Co ciekawe wersja 12, 11 też. Czy możliwe, że Cubase wywalił zamrożone ścieżki i nawet wcześniejsze wersje projektu odmrażają je automatycznie?
Ma ktoś pomysł jak wybrnąć z sytuacji? Laptopa mam ustawionego maksymalnie pod "osiągi" i nie jestem w stanie już niczego wyłączyć, żeby starczyło CPU i projekt się załadował. Pozostaje jeszcze opcja pojechać do znajomego z silniejszym CPU i u niego sfreezować, ale chciałbym uniknąć zamieszania.
Dzięki z góry za pomoc.
Ma ktoś pomysł jak wybrnąć z sytuacji? Laptopa mam ustawionego maksymalnie pod "osiągi" i nie jestem w stanie już niczego wyłączyć, żeby starczyło CPU i projekt się załadował. Pozostaje jeszcze opcja pojechać do znajomego z silniejszym CPU i u niego sfreezować, ale chciałbym uniknąć zamieszania.
Dzięki z góry za pomoc.
Re: Cubase - problemy z przeciążeniem
...Zapisałem kolejną wersję projektu (13), odmroziłem 2 ścieżki, żeby pogrzebać w nich i w tym momencie przeciążyłem procek, cubase odmówił współpracy. Więc reset, ładuję jeszcze raz wersję 13 - efekty się wgrywają, przestaje działać. Co ciekawe wersja 12, 11 też. Czy możliwe, że Cubase wywalił zamrożone ścieżki i nawet wcześniejsze wersje projektu odmrażają je automatycznie?
Dzięki z góry za pomoc....
W Sonarze i podejzewam ze w Cubase tez jest... przycisk wyłaczajacy silnik audio... procek nie jest wtedy obciazony mozesz dokonac wszystkich zmian (zamrozen tez), spokojnie bez zadnych problemow...
Pytanie tylko ze w Cubase jest cos takiego
bo mialem z tym programme malo stycznosci...
Jesli nie to ostatecznie mozesz odinstalowac wtyczki z systemu... uratowac projekt i zainstalowac wtyczki na nowo...
Dzięki z góry za pomoc....
W Sonarze i podejzewam ze w Cubase tez jest... przycisk wyłaczajacy silnik audio... procek nie jest wtedy obciazony mozesz dokonac wszystkich zmian (zamrozen tez), spokojnie bez zadnych problemow...
Pytanie tylko ze w Cubase jest cos takiego

Jesli nie to ostatecznie mozesz odinstalowac wtyczki z systemu... uratowac projekt i zainstalowac wtyczki na nowo...
jest opcja awaryjnego odpalania projektów jak w sonarze?
wtedy mozna nie wgrywać wszystkich pluginów
wtedy mozna nie wgrywać wszystkich pluginów
opcja z odinstalowaniem wtyczek bardzo pomysłowa :) jeśli do wieczora nikt nic lepszego nie wymyśli to tak zrobię - dzięki za pomoc :)
- stevelukather
...opcja z odinstalowaniem wtyczek bardzo pomysłowa :) jeśli do wieczora nikt nic lepszego nie wymyśli to tak zrobię - dzięki za pomoc :)...
Ustaw bufor na 2048 i wtedy powinno ci odpalic projekt.
[addsig]
[addsig]
- stevelukather
......opcja z odinstalowaniem wtyczek bardzo pomysłowa :) jeśli do wieczora nikt nic lepszego nie wymyśli to tak zrobię - dzięki za pomoc :)...
...
Oczywiscie,na karcie pod mikserem czy edytorem karty a nie pod Cubase.
[addsig]
...
[addsig]
- stevelukather
.........opcja z odinstalowaniem wtyczek bardzo pomysłowa :) jeśli do wieczora nikt nic lepszego nie wymyśli to tak zrobię - dzięki za pomoc :)...
...
...
A jesli z tego co rozumiem,projekt nie chce sie zaladowac,przy ladowaniu efektow?To wejdz na dysk,do piosenki,otworz katalog piosenki,tam jest katalog FREEZE Files,i prawdopodobnie sa tam pliki 1kB,usun je i wtedy powinno sie otworzyc.
[addsig]
...
...
A jesli z tego co rozumiem,projekt nie chce sie zaladowac,przy ladowaniu efektow?To wejdz na dysk,do piosenki,otworz katalog piosenki,tam jest katalog FREEZE Files,i prawdopodobnie sa tam pliki 1kB,usun je i wtedy powinno sie otworzyc.
[addsig]
dzięki, wypróbuję zaraz. co do interfejsu to presonus inspire i (zakładając, że bufor to to samo co latencja) mam max 25 ms i niewiele to daje :/
Po problemie - wypiąłem Presonusa, przełączyłem się na zintegrowaną, ruszyło :)