Notebook do tworzenia muzyki - kilka wątpliwości
Re: Notebook do tworzenia muzyki - kilka wątpliwości
a tu lista kompatybilnosci laptopów z systemem OSx86
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.2/Portables
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.2/Portables
Pisałeś o cubase , ale do laptopa i liveactów bardziej widze abletona , jest super.
...Cytuję - ,,Nie mówiąc już o tym, że czasem gra 150 "instrumentów" na raz ''- coś to nagrywał ? 150 instrumentów a efekt gówniany....
Nic nie nagrywałem, tylko komponowałem. Dziwi mnie, że już sobie błyskawicznie kolego wyrobiłeś opinię, nie wiedząc nawet na jaki temat ;).
- Piotr
Nic nie nagrywałem, tylko komponowałem. Dziwi mnie, że już sobie błyskawicznie kolego wyrobiłeś opinię, nie wiedząc nawet na jaki temat ;).
- Piotr
ok sorrrry , ale chyba przesadziłeś
Heh, i na system ten raid0 to raczej placebo ;). Zobacz sobie jak szybko ładują system i programy pierwsze dyski SSD - maksymalna prędkość (stała z resztą) odczytu plasowała się w okolicach 40MB/s (przy, powiedzmy 120MB/s dla SATAII@raid0). I tak czas dostępu poniżej 1ms (w porównaniu do - w praktyce 16ms dla dysków SATAII) robi swoje.
-------------------------------------------------------------
a tego to nie wiedziałem :) byc może jednak laptop ale z dyskiem SSD ma sens jako samploszybkomielacz
-------------------------------------------------------------
a tego to nie wiedziałem :) byc może jednak laptop ale z dyskiem SSD ma sens jako samploszybkomielacz

powiedz co to było , bo wpadnę w kompleksy ,150 trakow
Tylko się nie kłóćcie. Dzięki za mnogość informacji, do tego pomocnych.
Wiecie coś wiecej o lapkach iCom? Chodzi mi o doświadczenia ... z tego, co zauważyłem w konfiguratorze na stronie producenta, sensowny sprzęt z DuoCore 2GHz, 4 GB RAM i dyskiem 250 GB 7200 obr/min. wyniósłby mnie ok. 2800 zł.
Wiecie coś wiecej o lapkach iCom? Chodzi mi o doświadczenia ... z tego, co zauważyłem w konfiguratorze na stronie producenta, sensowny sprzęt z DuoCore 2GHz, 4 GB RAM i dyskiem 250 GB 7200 obr/min. wyniósłby mnie ok. 2800 zł.
Zawsze będa tacy którym majnowsze komputery nie wystarczą , a muzyka coraz bardziej gówniana.
icomy zachwalała redakcja eis
...Zawsze będa tacy którym majnowsze komputery nie wystarczą , a muzyka coraz bardziej gówniana....
Trudno polemizować :)
Mnie chodzi tylko o to, żeby nie dostać nerwicy przy tworzeniu i ewentualnym graniu na żywo. Wiadomo, że najważniejszy jest człowiek, a nie sprzęt.
Trudno polemizować :)
Mnie chodzi tylko o to, żeby nie dostać nerwicy przy tworzeniu i ewentualnym graniu na żywo. Wiadomo, że najważniejszy jest człowiek, a nie sprzęt.