CronoX 3.7 Linplug

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Vocel

CronoX 3.7 Linplug

Post autor: Vocel » sobota 30 sie 2008, 10:33

Mam ten sofcik (lagalny oczywiscie).Uzywam Cubase SE - do tej pory sprawiajacy sie bardzo dobrze i wystarczajaco. Mam wielkie problemy z exportowaniem midi Cronox do audio. Po exporcie plik audio jest gluchy (nie ma w nim nic). a Cronox (czy podstawowy czy stereo) nie reaguje na nic nawet klikajac na wirtualna klawiature Cronoxa - zadnej reakcji.
jak go usune z panelu instrumentow VST i zaladuje ponownie - to juz gra, ale nastepnie jak tylko wyexportuje jakis midi track albo kilka - cisza, pustka...i do domu daleko. Pisalem do Linplug i oni oprocz stwierdzenia ze nigdy o takim problemie nie slyszeli sugerowali ze moj Cubase SE nie ma opcji 5.1(ale jako 5.1 to ja go nigdy bym oczywiscie nie ustawial na tym DAW) i dlatego takie jaja sie dzieja i proponowali 'real time recording'...ale to przy tych projektach odpada.

Ktos mam podobny problem? Czy to wina Cubase SE? Myslalem nawet o exporcie trackow midi, instalacji jakiedosc darmowego DAW obslugujacego 5.1 (jezeli naprawde to oto chodzi - w co watpie) - wyexportowanie jako audio i dopiero wtedy prace w Cubase.

Żyćko mi dobrzy ludzie uratujecie
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
Vocel

Re: CronoX 3.7 Linplug

Post autor: Vocel » sobota 30 sie 2008, 10:50

i w kwerstii formalnej - mam rowniez inny soft (kontakt 2) ktory rowniez obsluguje 5.1 i mimo ze moj ubogi i kochany SE tej opcji nie ma wszystko exportuje sie wspaniale - stereo oczywiscie

smutek me serce zalewa - a szlag zacznie trafiac
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
pixel

Re: CronoX 3.7 Linplug

Post autor: pixel » sobota 30 sie 2008, 11:01

Coo? A co ma do tego 5.1?? Pogięło ich tam doszczętnie
Widzialem Cronoxa w akcji na SX3 i dało sie renderowac ale sie wywalał wielokrotnie (za bugowany strasznie). Ale przeciez wersja stereo to stereo. Co moze miec do tego 5.1.

A Kontakt jest 5.1 ale to zalezy od ustawien. Jesli dobrze pamiętam to standardowo ma 2 kanały stereo i 3-5.1 oraz kilka aux. Mozna to zmienic zawsze, ale i bez tego chodzi dobrze.
Naprawde nie czaje, ci z LinPlug chyba piją troche za duzo

ODPOWIEDZ