EiS nowa szata graficzna

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: EiS nowa szata graficzna

Post autor: Soundscape » czwartek 04 wrz 2008, 09:21

...Proponuje usunąć całe forum - jest przestarzałe i pseudo zmiany nic nie pomogą. Całe forum należałoby wywalić i umieścić w archiwum po czym postawić nowoczesne forum

bez dwoch zdan...
A nawet jednego... Fajnie by było coś technicznie nowego Zmiany takie wpływają dobrze nawet na wenę i twórczość

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » czwartek 04 wrz 2008, 10:21

...Bardzo dziękuję za informacje. Wygląda na to, że mamy znany problem z obsługą dynamicznych pseudo-klas CSS w niektórych przeglądarkach. Postaramy się jakoś z tego wybrnąć.
...
Widzę, że mimo obsługi "dynamicznych pseudo-klas CSS" nie ma CSSa nawet w podstawowych elementach kodu, tj. w atrybutach czy tablic. Walidator W3C wywala 253 błedy podczas sprawdzania poporawności strony głównej EiS.

Panowie, ta strona i forum sa zbyt duże i popularne by dopuszczać sie takiej amatorki.

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » czwartek 04 wrz 2008, 11:20

Panowie, ta strona i forum sa zbyt duże i popularne by dopuszczać sie takiej amatorki....

Czyli co proponujesz? Zamknąć pismo, otworzyć forum? Redaktorzy na samą myśl przekwalifikowania w moderatorów podskakują z radości
(na pewno;)

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » czwartek 04 wrz 2008, 21:08

A ja miałbym wielką prośbę o możliwość zmiany avatarów na własne. O wiele łatwiej kojarzy się osoby po avatarze gdy te są indywidualne. Rozumiem że nie ma szans obciążać obecnego serwera, ale bardzo bym prosił o możliwość wyczytywania avatarów z zewnętrznego serwera za pomocą linka bezpośredniego. Kazdy w końcu może założyć konto na jakimś darmowym serwerze dedykowanym przechowywaniu zdjęć, Oczywiście ustalmy wcześniej sztywne wymiary, maksymalny ciężar w kb oraz ogólne zasady dotyczące tematyki i moralności zdjęć.
Zmiana nie wielka ale to niesamowite ułatwienie dla wzrokowców...
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 04 wrz 2008, 21:19

...A ja miałbym wielką prośbę o możliwość zmiany avatarów na własne...

Uważaj, bo jeszcze jedno słowo i nawet awatarów nie będzie. Kiedyś były,nawet posta można było poprawić, ale widać userzy mieli w nosie jakiekolwiek zasady. I nie dziwota, bo kto dziś ma czas czytać takie pierdoły jak regulamin. A tym bardziej stosować sie do jakichkolwiek reguł. Piksele, rozdzielczość, waga w kB. Jak myślisz, ilu tu zaglądającym cokolwiek to mówi?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 04 wrz 2008, 21:30

...Walidator W3C wywala 253 błedy podczas sprawdzania poporawności strony głównej EiS...

Wywala ostrzeżeńia(!) kolego, nie błędy. Tych wedle TINY HTML i Parser SGML(właśnie sam z ciekawości sprawdziłem) jest dokładnie 0!
Coś Ci się mocno pokiełbasiło kolego gniewny "jebmasterze".
Przejrzyj sobie w ten sposób strony małegomiękkiego, dopiero się zdziwisz.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » czwartek 04 wrz 2008, 21:35

Ja ogólnie pretensji żadnych nie mam. Kiedyś tylko któryś Redaktor EIS wyprowadził mnie z równowagi swoimi wypowiedziami w kwestii pewnego akordeonu... Zresztą dawno, nie prawda a przy okazji pozdrawiam go

Natomiast w kwestii reguł technicznych, to generalnie robi się to w ten sposób, że nie jest możliwe umieszczenie avatara który nie spełnia chociaż jednego punktu. Kwestie wykonania takiego avatara pozostawiam własnym możliwością lub www.google.pl. Jest wiele stron www z avatarami.
A Ci co nie chcą albo nie potrafią ? niech korzystają z tego co jest standardowo.

[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 04 wrz 2008, 21:40

......A ja miałbym wielką prośbę o możliwość zmiany avatarów na własne...

Uważaj, bo jeszcze jedno słowo i nawet awatarów nie będzie. Kiedyś były,nawet posta można było poprawić, ale widać userzy mieli w nosie jakiekolwiek zasady. I nie dziwota, bo kto dziś ma czas czytać takie pierdoły jak regulamin.

Jeżeli jakiś użytkownik łamie regulamin i ma "tam" reguły, to się mu wlepia ostrzeżenie a w ostateczności banuje. Nie rozumiem takiej logiki, w której rozwiązaniem takiego problemu jest "ukaranie" wszystkich.

Na różnych znanych mi poważnych forach edycja postów istnieje i nie stanowi żadnego problemu, ani dla użytkowników, ani dla administratorów. Stanowi za to znaczące ułatwienie, jeżeli chce się coś poprawić lub dodać do swojej wypowiedzi.

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » czwartek 04 wrz 2008, 21:49

...Wywala ostrzeżeńia(!) kolego, nie błędy. Tych wedle TINY HTML i Parser SGML(właśnie sam z ciekawości sprawdziłem) jest dokładnie 0!
Coś Ci się mocno pokiełbasiło kolego gniewny "jebmasterze".
Przejrzyj sobie w ten sposób strony małegomiękkiego, dopiero się zdziwisz.
...

To nie do końca jest tak. Nasz serwis wciąż ma też i kilka błędów wedle SGML. Ponieważ pojawiają się one w różnych modułach i a przy tym i w różnych też konfiguracjach troszkę potrwa zanim ze wszystkim się uporamy. Obecnie główny nacisk kładziemy na to, aby serwis był przede wszystkim czytelny dla maksymalnie szerokiego grona użytkowników, niezależnie od zastosowanej przeglądarki. Nawet z tych mniej lub bardziej "upośledzonych".
Co do awatarów, edycji postów i podobnych "ulepszeń", to po raz kolejny muszę powtórzyć, iż jak na razie nie przewidujemy żadnych radykalnych zmian w tym temacie.
[addsig]
Administrator serwisu

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » czwartek 04 wrz 2008, 21:53

P.S.
W sprawie edycji posta można się zwrócić wprost do moderatora. Wszyscy oni mają obowiązek możliwie najszybszego zareagowania na takie i podobne prośby.
[addsig]
Administrator serwisu

Zablokowany