Słuchawki live

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
slaw

Słuchawki live

Post autor: slaw » sobota 13 wrz 2008, 17:34

Witam,

Przeszukałem forum i znalazłem tylko jednego posta dotyczącego słuchawek w pracy w nagłośnieniu. Stąd moje pytanie, jakie modele polecacie i dlaczego w sytuacji live?

pozdrawiam

Slaw

Awatar użytkownika
AUTKO

Re: Słuchawki live

Post autor: AUTKO » sobota 13 wrz 2008, 19:48

...Witam,

Przeszukałem forum i znalazłem tylko jednego posta dotyczącego słuchawek w pracy w nagłośnieniu. Stąd moje pytanie, jakie modele polecacie i dlaczego w sytuacji live?

pozdrawiam

Slaw...

Polecam Beyerdynamic 770M (nie PRO)- bardzo dobra izolacja od otoczenia oraz duza skutecznosc. Sluchawki pancerne i wszystkie elementy w razie uszkodzenia wymienne. Producent twierdzi, ze jest to model dla perkusistow oraz wlasnie inzynierow FOH ;)

slaw

Post autor: slaw » niedziela 14 wrz 2008, 10:46

......Witam,

pozdrawiam

Slaw...

Polecam Beyerdynamic 770M (nie PRO)- bardzo dobra izolacja od otoczenia oraz duza skutecznosc. Sluchawki pancerne i wszystkie elementy w razie uszkodzenia wymienne. Producent twierdzi, ze jest to model dla perkusistow oraz wlasnie inzynierow FOH ;)...
Dzięki,rozumiem że mówisz o modelu DT 770 M ? Czy ktoś działał na FOH'u używając AKG K 271? Prosiłbym jeszce o jakieś typy do live'a

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ivo_14

Post autor: Ivo_14 » niedziela 14 wrz 2008, 11:05

Jak do live to sprawdzone przeze mnie Sennheiser HD 25. Świetna jakość dzwięku, duża skuteczność tłumienia dźwięków z zewnątrz, i co charakterystyczne możliwość dociśnięcia do ucha za pomocą rozsuwanego pałąka. zerknij tu ale oczywiście nie kupuj tam bo można je dostać już za 600-700zł
Konnekt LIVE,Oktava MK-319,Shure SM58, 2xVestax PDX-2000 MKII+Gemini EX-26,

Awatar użytkownika
AUTKO

Post autor: AUTKO » niedziela 14 wrz 2008, 15:29

.........Witam,

pozdrawiam

Slaw...

Polecam Beyerdynamic 770M (nie PRO)- bardzo dobra izolacja od otoczenia oraz duza skutecznosc. Sluchawki pancerne i wszystkie elementy w razie uszkodzenia wymienne. Producent twierdzi, ze jest to model dla perkusistow oraz wlasnie inzynierow FOH ;)...
Dzięki,rozumiem że mówisz o modelu DT 770 M ? Czy ktoś działał na FOH'u używając AKG K 271? Prosiłbym jeszce o jakieś typy do live'a

pozdrawiam
...
Tak- DT770M.

Znajomy ma AKG 271- jest bardzo zadowolony z jakosci dzieku i bardzo wkurzony bo po roku uzywania ma juz popekane gabki (niewymienne). Wniosek- albo miec popekane gabki albo kupic nowe sluchawki (we wszystkich prawie Beyerach jest to czesc wymienna). Inna sprawa, ze w porownaniu do 770M AKG maja mniejsza izolacyjnosc od otoczenia (mowimy oczywiscie o f powyzej 200-300Hz, ponizej tego zakresu praktycznie _zadne_ sluchawki nie moga pochwalic sie tlumieniem zaklucen zew.)

Jak porownywalem te dwa modele to DT770M mial mocniej podbity (taki pompujacy) bas (DT770 PRO juz tego mankamentu nie ma, jednak duzo gorzej izoluje- cos za cos).

slaw

Post autor: slaw » niedziela 14 wrz 2008, 17:55

............Witam,

pozdrawiam

Slaw...

pozdrawiam
...
Tak- DT770M.

Znajomy ma AKG 271- jest bardzo zadowolony z jakosci dzieku i bardzo wkurzony bo po roku uzywania ma juz popekane gabki (niewymienne). Wniosek- albo miec popekane gabki albo kupic nowe sluchawki (we wszystkich prawie Beyerach jest to czesc wymienna). Inna sprawa, ze w porownaniu do 770M AKG maja mniejsza izolacyjnosc od otoczenia (mowimy oczywiscie o f powyzej 200-300Hz, ponizej tego zakresu praktycznie _zadne_ sluchawki nie moga pochwalic sie tlumieniem zaklucen zew.)

Jak porownywalem te dwa modele to DT770M mial mocniej podbity (taki pompujacy) bas (DT770 PRO juz tego mankamentu nie ma, jednak duzo gorzej izoluje- cos za cos). ...
wielkie dzieki za pomoc!

slaw

Post autor: slaw » niedziela 14 wrz 2008, 21:21

Tak- DT770M.

Jak porownywalem te dwa modele to DT770M mial mocniej podbity (taki pompujacy) bas (DT770 PRO juz tego mankamentu nie ma, jednak duzo gorzej izoluje- cos za cos). ...
na stronie AKG zauważłem że ten nowy model K 271 MK II ma w zestawie dwa rodzaje nauszników: ze sztucznej skory i weluru, a pozatym w standardowych akcesoriach sa do kupienia welurowe Ear Pads wiec skoro mozna kupic to musza byc chyba wymienne ?

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » poniedziałek 15 wrz 2008, 00:20

ja rowniez polece senki hd-25, swietnie graja, bardzo glosne (klika roznych impedancji do wyboru) i bardzo ladnie izoluja...

poza tym sa lekkie i male.

slaw

Post autor: slaw » poniedziałek 15 wrz 2008, 10:54

a czy ktos jeszcze uzywa AKG K 271 MK II ? Zdecydowałbym się na nie jeśli będą te wymienne gąbki. Czy ktoś się orientuje gdzie wogole mozna kupić wymienne gąbki do sluchawek np wlasnie Beyera? bo na stronie dystrybutora nie widze...

pzdr

TeeR

Post autor: TeeR » poniedziałek 15 wrz 2008, 15:51

wpisz w google:
AKG K240/250/260/270/280/290/271 nausznica stand.

ODPOWIEDZ