Słuchawki live

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Majek

Re: Słuchawki live

Post autor: Majek » poniedziałek 15 wrz 2008, 21:08

Pod wzgledem tlumienia DT770M wypadaja rewelacyjnie. Pracowalem troche z nimi na scenie i izolacje akustyczna mialy naprawde super.

Obecnie natomiast mam Beyerdynamic DT660. Z tlumieniem radza sobie gorzej (ale tez sa zamkniete), ale brzmieniowo wypadaja znacznie lepiej. Dzieki temu mam sluchawki, ktore moge wykorzystac zarowno na scenie jak i do odsluchu referencyjnego. W dodatku tansze a wypadaja znacznie lepiej niz najbardziej popularne DT 770 Pro.

methyou

Post autor: methyou » poniedziałek 15 wrz 2008, 21:15

Polecam Beyerdynamic 770M (nie PRO)- bardzo dobra izolacja od otoczenia oraz duza skutecznosc. Sluchawki pancerne i wszystkie elementy w razie uszkodzenia wymienne. Producent twierdzi, ze jest to model dla perkusistow oraz wlasnie inzynierow FOH ;)...

Potwierdzam!!!

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » poniedziałek 15 wrz 2008, 23:02

Ja ostatnio używam Audio Technica z aktywną redukcja szumów - prawdziwa rewelacja,no i działają tez jak ochraniacze słuchu, wcześniej używałem dosyć długo Sennheiser HD265linear - duże nauszniki dobrze tłumiące i sporo basu no i stosunkowo niedrogie.
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

ODPOWIEDZ