Sinn7 - co to za firma

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Arab

Sinn7 - co to za firma

Post autor: Arab » niedziela 28 wrz 2008, 19:18

Witajcie Dawno mnie tu nie było :P

Ostatnio poszukując mikrofonów pojemnosciowych natknęłem sie na coś takiego:

http://www.blaskdj.com.pl/sinn7.php?rodzaj=1&symbol=2&k=5

Czy ktoś zna tą markę? Mają w swojej ofercie monitory, karty i klawiatury, wszystko nie takie tanie.
[addsig]

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Re: Sinn7 - co to za firma

Post autor: Tasiorowski » niedziela 28 wrz 2008, 19:56

http://www.sinn7.com/

Na tej stronie można sobie obejrzeć co tam mają, a dokładnie od kogo zerżnęli. W samych mikrofonach widzę mikrofony SP, AVANTONE, SAMSON i jakieś inne. Sprawa tylko jest tego rodzaju, że oni od nikogo nie zżynają. Oni po prostu kupują te same mikrofony z tej samej fabryki , naklejają swoją nalepkę i sprzedają je taniej ( z mniejszą marżą ). Przykładem może być w temacie o AVANTONE CV 12 link do aukcji, która pokazuje mikrofon SINN 7 IDENTYCZNY do wstęgowego AVANTONE CR 14. Trzeba by porównać je ( tutaj myślę działka EiS, aby wytłumaczyć tego typu kwiatki, swoją drogą Konrad z MUSIC TOOLZ też mógłby się do tego ustosunkować, w końcu firmuje AVANTONE jako hiper mega firmę, o niesamowitej kreatywności itd. Bardzo bym nie chciał, aby się okazało że to tylko handlowy bełkot i że za cenę pary owych avantonów można by kupić 2 pary SINN-7 albo parę SINN 7 i sobie dołożyć 1000 zł do preampu. Pozdrawiam
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » niedziela 28 wrz 2008, 20:04

Rozumiem że można to spokojnie kupić? Bo ceny kuszące :)
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 29 wrz 2008, 09:15

......
to jakas nowinka - sam ostatnio na to trafilem - ciekawe jak z jakoscia bo subwoofer nie ma zadnej konkurencji cenowej :)

a za tyle mialem okazje kupic uzywanego tannoya o masie :uwaga - 7kg......a myslalem ze to powazna firma

szkoda ze ci maja tylko bialy - pasuje to jak swini siodlo

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 29 wrz 2008, 09:16

o jest i czarny :)

kto stestuje?

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » poniedziałek 29 wrz 2008, 09:58

Ja najprawdopodobniej będę kupował te monitory 5 cali (też czarne) i może mikrofon.
[addsig]

Awatar użytkownika
MUSICTOOLZ

Post autor: MUSICTOOLZ » środa 01 paź 2008, 09:03

...http://www.sinn7.com/

Na tej stronie można sobie obejrzeć co tam mają, a dokładnie od kogo zerżnęli. W samych mikrofonach widzę mikrofony SP, AVANTONE, SAMSON i jakieś inne. Sprawa tylko jest tego rodzaju, że oni od nikogo nie zżynają. Oni po prostu kupują te same mikrofony z tej samej fabryki , naklejają swoją nalepkę i sprzedają je taniej ( z mniejszą marżą ). Przykładem może być w temacie o AVANTONE CV 12 link do aukcji, która pokazuje mikrofon SINN 7 IDENTYCZNY do wstęgowego AVANTONE CR 14. Trzeba by porównać je ( tutaj myślę działka EiS, aby wytłumaczyć tego typu kwiatki, swoją drogą Konrad z MUSICTOOLZ też mógłby się do tego ustosunkować, w końcu firmuje AVANTONE jako hiper mega firmę, o niesamowitej kreatywności itd.

Witam,

po pierwsze dziękuję wszystkim za odwiedziny na targach MUSIC MEDIA. Było bardzo miło spotkać się osobiście i porozmawiać.

Co do sinn7 to raczej wątpię, że jest to ten sam sprzęt, który sprzedawany jest pod marką AVANTONE. Największym problemem firmy Avantone w tym momencie jest nadążenie z podażą za ogromnym popytem, w kolejce czekają dystrybutorzy z całej Europy i Ameryki. Gdyby jednocześnie sprzęt wyciekał inną drogą, to byłby to materiał na poważną aferę. Ewentualnie widzę taką możliwość, że są to egzemplarze nie spełniające parametrów jakościowych i odrzucane przez Avantone. W zasadzie powinny być niszczone, ale wiadomo, że takie sprzęty często wypływają bocznymi drogami. Czytałem gdzieś, że w ten sposób produkowane są czyste płyty DVD i CD: normy jakościowe spełnia jedynie środkowa partia w serii produkcyjnej, i tylko ona jest firmowana przez markowego producenta. Natomiast początkowa i końcowa część partii, o niestabilnych parametrach, jest sprzedawana taniej przez firmy - krzaki. Można wśród nich trafić na dobre płyty, można się też nadziać...

Póki co nie dostałem jeszcze odpowiedzi na to pytanie od producenta, jak tylko będę coś wiedział, dam znać.

Pozdrawiam,

Konrad
konrad@musictoolz.pl

www.musictoolz.pl

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » środa 01 paź 2008, 20:43

......http://www.sinn7.com/
Co do sinn7 to raczej wątpię, że jest to ten sam sprzęt, który sprzedawany jest pod marką AVANTONE. Największym problemem firmy Avantone w tym momencie jest nadążenie z podażą za ogromnym popytem, w kolejce czekają dystrybutorzy z całej Europy i Ameryki. Gdyby jednocześnie sprzęt wyciekał inną drogą, to byłby to materiał na poważną aferę. Ewentualnie widzę taką możliwość, że są to egzemplarze nie spełniające parametrów jakościowych i odrzucane przez Avantone. W zasadzie powinny być niszczone, ale wiadomo, że takie sprzęty często wypływają bocznymi drogami. Czytałem gdzieś, że w ten sposób produkowane są czyste płyty DVD i CD: normy jakościowe spełnia jedynie środkowa partia w serii produkcyjnej, i tylko ona jest firmowana przez markowego producenta. Natomiast początkowa i końcowa część partii, o niestabilnych parametrach, jest sprzedawana taniej przez firmy - krzaki. Można wśród nich trafić na dobre płyty, można się też nadziać...

Póki co nie dostałem jeszcze odpowiedzi na to pytanie od producenta, jak tylko będę coś wiedział, dam znać.

Pozdrawiam,

Konrad...
Heh, jesli jakaś szacowna niemiecka firma na swojej oficjalnej stronie ma to w ofercie, to prawdopodobnie nie jest to z jakiegoś obiegu w stylu "chińczyka wynoszącego z fabryki pod pazuchą", trudno jest mi to sobie wyobrazić. A może pora spojrzeć prawdzie w oczy ?? Umówmy się, że płytka CD to nie mikrofon, tam jest po prostu działa-nie działa, mikrofon to trochę bardziej złożone urządzenie mam obawy że jest dokładnie tak, jak napisałem, robi to jedna fabryka a sprzedaje wiele firm pod różnymi markami i z różnymi cenami
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » środa 01 paź 2008, 21:45

Hehe jak to się stało że polska strona Sinn7 (http://www.blaskdj.com.pl/ ) przestała działać
[addsig]

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 02 paź 2008, 01:44

chyba zamiast kula w płot trafiliście komus w okno :)

ODPOWIEDZ