Jak to jest z tymi MOTU?
Re: Jak to jest z tymi MOTU?
Tak jak wspomniałem wczesniej, posiadam 828mk3 od kwietnia tego roku i nie ma z nim zadnych problemów, ale to mój pierwszy interface audio tej firmy.
Wcześniej miałem interface MIDI i działał bez zarzutu przez ok. 10 lat.
Tak więc ja nie doznałem, żadnej awarii fizycznej i mam nadzieje, że tak dalej pójdzie.
Wcześniej miałem interface MIDI i działał bez zarzutu przez ok. 10 lat.
Tak więc ja nie doznałem, żadnej awarii fizycznej i mam nadzieje, że tak dalej pójdzie.
A ja posiadam MOTU 828 mk2 (firewire) już jakieś półtora roku i wszystko na razie jest jak najbardziej OK. To, że czasem bzyczy to prawda, ale ani trochę to nie przeszkadza. Jeśli chodzi o chipset FW to też u mnie chodzi na płycie głównej i pewnie jest to VIA i to że najlepiej chodzi na tym z Texasu ;) to też bzdura.
Podsumowując chciałbym ci jeszcze powiedzieć, że jak byś zaczął tutaj nowy post z zapytaniem o interface audio innej marki to pojawiłoby się tyle samo, jeśli nie więcej postów na NIE. Możesz nawet zapytać, jakiej marki interface był by najodpowiedniejszy wtedy to posypałaby się lista różnych rozmaitych marek i dopiero w tedy miał byś problem z wyborem a ja uważam, że MOTU jest bardzo dobra marka, robiąca naprawdę solidne urządzenia.
Podsumowując chciałbym ci jeszcze powiedzieć, że jak byś zaczął tutaj nowy post z zapytaniem o interface audio innej marki to pojawiłoby się tyle samo, jeśli nie więcej postów na NIE. Możesz nawet zapytać, jakiej marki interface był by najodpowiedniejszy wtedy to posypałaby się lista różnych rozmaitych marek i dopiero w tedy miał byś problem z wyborem a ja uważam, że MOTU jest bardzo dobra marka, robiąca naprawdę solidne urządzenia.
No wlasnie w tym sek ze z tych powazniejszych (nie tam m-audio 2496) czyli drozszych interfacow firewire - na digidesign nikt nie narzeka oprocz tego ze drogie, na Rme nie znalazlem nikogo zeby psioczyl, a wlasnie o motu ciagle pisza ze awaryjne, stad caly ten temat, bo jesli chodzi o strone I/O, mozliwosci itd, to wszystkie wymienione sa ok :)
W kazdym razie dzieki za odpowiedzi!!
W kazdym razie dzieki za odpowiedzi!!
...generalnym błędem w przypadku MOTU jest to, że podpinaja interfejsik pod kompa i rozpoczynaja instalację driver'ów....
Cóż, różnie to bywa. Ja testowałem 2 MOTU instalując je w odpowiedniej kolejności i żadna na moim PCecie nie poszła.
Cóż, różnie to bywa. Ja testowałem 2 MOTU instalując je w odpowiedniej kolejności i żadna na moim PCecie nie poszła.
A mnie gałka Volume odpadła (MOTU 828MKII)
Musialem przykleic. Ale oprócz tego WSZYSTKO jest super.
Musialem przykleic. Ale oprócz tego WSZYSTKO jest super.
......generalnym błędem w przypadku MOTU jest to, że podpinaja interfejsik pod kompa i rozpoczynaja instalację driver'ów....
Cóż, różnie to bywa. Ja testowałem 2 MOTU instalując je w odpowiedniej kolejności i żadna na moim PCecie nie poszła. ...
A na pewno miałes kontroler na chipsecie Texas Instruments ( takie są wymagania MOTU), bo mój na chipsecie VIA wogóle nie chciał gadać.
Chociaż chyba ktos wczesniej pisal, że u niego na VIA poszło.
Cóż, różnie to bywa. Ja testowałem 2 MOTU instalując je w odpowiedniej kolejności i żadna na moim PCecie nie poszła. ...
A na pewno miałes kontroler na chipsecie Texas Instruments ( takie są wymagania MOTU), bo mój na chipsecie VIA wogóle nie chciał gadać.
Chociaż chyba ktos wczesniej pisal, że u niego na VIA poszło.
- Miłaszewski
ja swoj egzemplarz 828mk2 kupilem w dniu premiery na www.sweetwater.com (w polsce zapowiadali na dopiero dwa miesiace pozniej i dwa razy drozej)
uzywalem 2-3 lata bez problemow, pozniej sprzedalem dla Hertz Studio - mozna tam zapytac jak im sie z nim wiodlo
[addsig]
uzywalem 2-3 lata bez problemow, pozniej sprzedalem dla Hertz Studio - mozna tam zapytac jak im sie z nim wiodlo
[addsig]
.........A na pewno miałes kontroler na chipsecie Texas Instruments ( takie są wymagania MOTU), bo mój na chipsecie VIA wogóle nie chciał gadać.....
Napewno nie miałem i miałem tego świadomość. Nie miałem zamiaru tych kart kupować, chodziło tylko o test, dlatego inwestycja w dodatkowy kontroler nie była wskazana. Tymbardziej że kupno TI w Warszawie wcale nie jest takie łatwe ... .
Swoją drogą inne inteface'y, nawet niezbyt "wyrafinowanych" producentów na moim kontrolerze śmigały aż miło. W zasadzie regułą było im tańsza karta tym mniej problemów. Dlatego generalnie MOTU z zasady odradzam, bo w sumie tanie nie jest, a pomysł producenta na to że karta będzie działać tylko na TI, na komputerze ustawionym frontem ku wschodowi, generalnie raczej tylko między 8.00 rano a 14.00 wydaje mi się nieco poroniony. Sprzęt ma zawsze (czyt. na 99% komputerów)działać stabilnie i bez niespodzianek. Tak mam z RME i w życiu warszawy nie kupię już karty innej firmy.
BTW brzmieniowo też RME wygrywa z MOTU.
Napewno nie miałem i miałem tego świadomość. Nie miałem zamiaru tych kart kupować, chodziło tylko o test, dlatego inwestycja w dodatkowy kontroler nie była wskazana. Tymbardziej że kupno TI w Warszawie wcale nie jest takie łatwe ... .
Swoją drogą inne inteface'y, nawet niezbyt "wyrafinowanych" producentów na moim kontrolerze śmigały aż miło. W zasadzie regułą było im tańsza karta tym mniej problemów. Dlatego generalnie MOTU z zasady odradzam, bo w sumie tanie nie jest, a pomysł producenta na to że karta będzie działać tylko na TI, na komputerze ustawionym frontem ku wschodowi, generalnie raczej tylko między 8.00 rano a 14.00 wydaje mi się nieco poroniony. Sprzęt ma zawsze (czyt. na 99% komputerów)działać stabilnie i bez niespodzianek. Tak mam z RME i w życiu warszawy nie kupię już karty innej firmy.
BTW brzmieniowo też RME wygrywa z MOTU.
BTW brzmieniowo też RME wygrywa z MOTU....
BTW smakowo sernik jest lepszy od makowca

BTW smakowo sernik jest lepszy od makowca
...
Żartujesz chyba!!! Wszyscy wiedzą, że lepszy jest makowiec! Ale kompromisem jest seromak.

Żartujesz chyba!!! Wszyscy wiedzą, że lepszy jest makowiec! Ale kompromisem jest seromak.