Linux - marne wsparcie firm dla audio?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
zektor

Linux - marne wsparcie firm dla audio?

Post autor: zektor » sobota 20 gru 2008, 19:47

zastanawiam się co mnie wkurza w PCtologi a wkurzają mnie niekompatybilnosci drajwerów te 32bitowe te 64bitowe tu ram widoczny tylko 3 gb tam 4 gb brak drajwerów - pomyślałem sobie co mnie czeka za jakiś czas kupię jeszcze sobie ileś tam urządzeń zewnetrznych i co przy Windowsie 7 będą jeszcze widoczne? i przypomina mi się wypowiedź Steva Ballmera z Microsoftu że linux to rak - a ja zapytuję się siebie w czym problem? aby własnie Microsoft mógłby wydac system linuxowy bez problemow z drajwerami bez problemu z obsługą pamieci itp ... z własnym środowiskiem graficznym tak żeby jak najwiecej urządzen mogło chodzić bez problemu...

Awatar użytkownika
Caroozo

Re: Linux - marne wsparcie firm dla audio?

Post autor: Caroozo » sobota 20 gru 2008, 23:25

Marzenie ściętej głowy, Microsoft wydaje system unixowy ze swoim wsparciem sterowników
Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie zarżnie w ten sposób systemu który popularnością bije wszystko na głowę - chodzi o pieniążki. I wszystko jasne;)

zektor

Post autor: zektor » sobota 20 gru 2008, 23:39

ostatnio kupiłem nowy PC i laptopa z vistą Panie świeci błyska - jaki wygaszacz bąbelki podłączam kabel lan z modemu i siedze z 1.5n nad ... udostępnieniem internetu klikam "testuje" klikam "testuje" pod XP? od razu i o znowu Ballmer http://www.youtube.com/watch?v=3Q42D_qVLUA z Jobsem może ruszy d. IBM z systemem linux który obsłuży 4gb? i będzie bez mitologii Steve&Steve

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » sobota 20 gru 2008, 23:51

w czym problem? aby własnie Microsoft mógłby wydac system linuxowy bez problemow z drajwerami
Przecież to nie Microsoft pisze sterowniki.

Awatar użytkownika
semczukuba

Post autor: semczukuba » sobota 20 gru 2008, 23:52

Odpowiedź na pytanie tytułowe: Bo użytkownicy linuksa stanowią ok. 0,6% wszystkich użytkowników komputerów. A więc margines, którym nie warto się przejmować. Niestety taka prawda. Linuksowi jeszcze dużo brakuje żeby mógł go szary człowiek używać.

zektor

Post autor: zektor » sobota 20 gru 2008, 23:58

Przecież to nie Microsoft pisze sterowniki....
no może sie myle ale dam przykład np. systemowy drajwer do ... zipa podłaczam i jest nawet pod 64bitowym systemem czy napisała go firma Iomega? w zasadzie chodzi tylko to co napisze microsoft ...

zektor

Post autor: zektor » niedziela 21 gru 2008, 00:04

...Odpowiedź na pytanie tytułowe: Bo użytkownicy linuksa stanowią ok. 0,6% wszystkich użytkowników komputerów.
nie wiem może światli informatycy powinni cos wykombinowac ala Open DRV bo juz zaczynam odkładac urzadzenia ktore przestają działać pod vistą itd np. tablety tunery

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 21 gru 2008, 02:58

Przecież to nie Microsoft pisze sterowniki....
Pisze i to niejednokrotnie do nieswojego sprzetu lepsze, niz napisze producent tego sprzetu
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Andres

Post autor: Andres » niedziela 21 gru 2008, 11:01

... Niestety taka prawda. Linuksowi jeszcze dużo brakuje żeby mógł go szary człowiek używać....
Sorry,ale jeżeli szaremu człowiekowi nie chodzi o gry,to akurat nie ma problemu ze znalezieniem takiej dystrybucji linuksa,która spokojnie może zastąpić windowsa

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » niedziela 21 gru 2008, 11:34

...... Niestety taka prawda. Linuksowi jeszcze dużo brakuje żeby mógł go szary człowiek używać....
Sorry,ale jeżeli szaremu człowiekowi nie chodzi o gry,to akurat nie ma problemu ze znalezieniem takiej dystrybucji linuksa,która spokojnie może zastąpić windowsa ...
a o oprogramowanie DAW? i nie jakiś tam darmowe pitu pitu tylko Cubase albo nuendo? zawsze zadaję to samo pytanie "fanom" pingwina :
co wy takiego możecie na tym czymś odpalić?

pozdro

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

ODPOWIEDZ