Line6 Vetta

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Hardi

Line6 Vetta

Post autor: Hardi » wtorek 30 wrz 2003, 23:41

Miałem raz przyjemność grać krótko na tym piecu, ale nie miałem czasu na bawienie się w ustawiania swoich brzmień itd. Wszystkich, którzy coś wiedzą na temat pieca Vatta firmy Line6 proszę o opinie.

Pozdrawiam

Hardi
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Re: Line6 Vetta

Post autor: Hardi » środa 01 paź 2003, 08:50

Zapraszam do wypowiedzi na temat pieca Line6 Vetta pana Marcina P. z Lauda-Audio
gadu-gadu 4021735

MarcinP

Post autor: MarcinP » środa 01 paź 2003, 12:23

...Zapraszam do wypowiedzi na temat pieca Line6 Vetta pana Marcina P. z Lauda-Audio...

Witam i dziękuję za zaproszenie.

Nie wiem jakich informacji Pan oczekuje, na temat tego wzmacniacza można napisać książkę. Nie wdając się w szczegóły: bardzo zaawansowana technologia emulacji brzmień lampowych, kilkadziesiąt modeli wzmacniaczy, kolumn i efektów, zaawansowana edycja parametrów i wiele, wiele innych bajerów, niespotykanych w innych wzmacniaczach. Jednak najważniejsze jest (moim zdaniem) brzmienie, które jest w 100% zawodowe. Zapraszam na stronę www.line6.com, gdzie znajdują się próbki, w razie pytań proszę dzwonić pod numer 58/555-06-60 lub 502-180-100

Pozdrawiam

Marcin Popek

DogHead

Post autor: DogHead » środa 01 paź 2003, 17:15

...Zapraszam do wypowiedzi na temat pieca Line6 Vetta pana Marcina P. z Lauda-Audio...

Z Twojego zaproszenia Hardi i nastepujacej po nim odpowiedzi Lauda Audio mozna wyciagnac dwa wnioski:

1). Pytajac dystrybutora o opinie o sprzedawanym przez niego towarze nie licz na odpowiedz inna niz znajdziesz w oficjalnych materialach reklamowych i "prasowkach" producenta.

2) Forum EiS jest szpiegowane

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 01 paź 2003, 17:26

Próbki sobie ściągnąłem i przesłuchałem. Brzmią bardzo naturalnie i realistycznie. Porównałem z próbkami z POD’a i różnica jest kolosalna. Od razu słychać, że POD wali chemią i plastykiem a Vetta brzmi bardzo naturalnie. Rozmawiałem z panem Marcinem prze telefon i dowiedziałem się wiele rzeczy na temat Vetty. Poczekam aż pojawi się w sklepie Rock’N’Roll w Katowicach, a w tedy przetestuję ją osobiście i to bardzo porządnie. Podzielę się wrażeniami z wami. Jeśli brzmi tak jak próbki i tak jak pan Marcin mówił to chyba sprzedam swoje wszystkie graty i kupię Line6 Vetta II Combo. Dowiedziałem się, że niedawno ten piec kupił sobie JanBo z Lady Pank. Wiem, że od dłuższego czasu takie combo ma Leszek Cichoński
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 01 paź 2003, 17:33

Z Twojego zaproszenia Hardi i nastepujacej po nim odpowiedzi Lauda Audio mozna wyciagnac dwa wnioski:

1). Pytajac dystrybutora o opinie o sprzedawanym przez niego towarze nie licz na odpowiedz inna niz znajdziesz w oficjalnych materialach reklamowych i "prasowkach" producenta.

2) Forum EiS jest szpiegowane ...

1. Chciałem uzyskać więcej informacji niż tylko opinię, sprawy techniczne (co? gdzie? i jak?). Dowiedziałem się wszystkiego telefonicznie.

2. Jeśli jest szpiegowane to bardzo dobrze, ale to ja wysłałem panu Marcinowi e-mail z namiarem tej strony.

gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Zone

Post autor: Zone » środa 01 paź 2003, 23:12

Vetta to dobry wzmacniacz. Czasami zdarza mi sie na nim pracowac i to co mi sie w nim podoba to wielka plastycznosc. Tysiace mozliwosci jesli chodzi o ustawienie brzmienia. Dla mnie jest to wzmacniacz 'na kazda okazje'. Edycja bardzo doglebna, laczenie wzmacniaczy itd. i bez konca. Ostatnio nagrywalem na nim podlaczajac paczke 1960 i z wyjscia symulacji. Bomba! Bez watpienia jest to wzmacniacz wart takich pieniedzy. Tak jak mowie, nie znam go od podszewki, ale poki co jestem zachwycony. Nawet tymi ladnymi swiecidelkami na gorze :)

Pozdrawiam/Zone
Sanok

ODPOWIEDZ