WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki...
Re: WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki...
Ostatnio wiele problemów na tym forum próbuje się " rozwiązywać" w ten sposób. Nie zamierzam tu dyskutować o crackach itp. W każdym razie - stary - powiem Ci tylko g...... prawda. Problem jest stary, i nie ma nic do rzeczy czy Wavelab jest oryginalny czy nie. spotkałem się z tym zagadnieniem 2 lata temu Podczas użytkowania (wyobraź sobie legalnego) wavelaba 3.0 nie rozpoznał on nowozakupionej nagrywarki Yamaha... ...
Ten problem często dotyczył właśnie wersji 3.0 - coś tam nie dopracowali w pierwszym wypuście, a crack tej właśnie wersji był bardzo popularny swego czasu, stąd moje pytanie. Sam się z tym zetknąłem. Więc nie całkiem g... prawda w tym kontekście. Piracki WL 4.0 widzi nagrywarki doskonale :)
Sam używam oryginalnej wersji 1.6.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
Krak nie ma nic do tego, poniewaz najczesciej jak jest klucz sprzetowy to zabezpieczenie dziala na zasadzie: jest klucz -> dalej, nie ma -> wylacz. Przy disasembleracji poprostu to wywolanie sie wywala:) Bzdurne jest gadanie, ze pewnie ma sie piracka wersje. Moze spowodowanie jest jakimis kompleksami z dziecinstwa, wszedzie widzi sie piratow
?
pozdrowienia
Morion

pozdrowienia
Morion
GG: 3867380 *****Gdańsk*****
Piracki WL 4.0 widzi nagrywarki doskonale :)
Jak używasz 1.6 to skąd to wiesz? ...Fakt - nie napisałeś, że używasz "tylko" 1.6
Jak używasz 1.6 to skąd to wiesz? ...Fakt - nie napisałeś, że używasz "tylko" 1.6

Jakby wam się chciało pogrzebać w archiwum, to kiedyś już poruszałem problem nagrywarki w WaveLabie i ktoś mi podał link do strony z której można ściągnąć update listy nagrywarek...
Mój WaveLab nie widział Teac'a, bo za nowy model był. Ale po odwiedzinach na tamtej stronie już działa jak należy... przy okazji można też rzeczywiście ściągnąć sobie ASAPI.
Więc zaczęcam do przeglądania archiwum, zanim się rozpocznie temat już przemaglowany.
Pozdrawiam
Mój WaveLab nie widział Teac'a, bo za nowy model był. Ale po odwiedzinach na tamtej stronie już działa jak należy... przy okazji można też rzeczywiście ściągnąć sobie ASAPI.
Więc zaczęcam do przeglądania archiwum, zanim się rozpocznie temat już przemaglowany.
Pozdrawiam
www.surogat.pl

Cóż... Właściwie każdy albo ma, albo zetknął się z jakimś pirackim programem. Ja serio używam oryginałów, nawet jeśli są to starsze wersje, bo : działają jak trzeba, mam czyste sumienie i w razie czego nie grozi mi konfiskata + kara :). Nie twierdzę, że nigdy nie zainstalowałem żadnego cracka - czasem sytuacja do tego zmusza,to też pewnie każdy wie. Ale jeśli zaczynam częściej używać czegoś, co nie jest oryginalne, to funduję sobie oryginał. I nie ma tu żadnej ściemy. Sądzę, że nie ma co dalej wałkować tematu po raz n-ty. Nie ma ani jednego obiektywnego argumentu za wciąganiem piratów i na tym zakończmy. (Pomijam subiektywne, bo takie każdy znajdzie, jeśli tylko zechce). Dodam za to na zakończenie, że nie mam ani jednej pirackiej płyty z muzyką.
Pozdrowionka - Leff
Leff - Szczecin
Takie gadanie jest zbedne i niczemu nie sluzy. To kwestia osobista kazdej osoby jakie oprogramowanie uzywa i NIKOMU nic do tego, tacy ludzie moga swoje pretensje wsadzic sobie w ... noge:P
pozdrawiam
Morion
pozdrawiam
Morion
GG: 3867380 *****Gdańsk*****
...Jakby wam się chciało pogrzebać w archiwum, to kiedyś już poruszałem problem nagrywarki w WaveLabie i ktoś mi podał link do strony z której można ściągnąć update listy nagrywarek... ...Więc zachęcam do przeglądania archiwum, zanim się rozpocznie temat już przemaglowany...
Otóż to. Wytarczy trochę poszukać na Forum - WaveLab a cd, że nie wspomnę o wizycie na stronie producenta.
[addsig]
Otóż to. Wytarczy trochę poszukać na Forum - WaveLab a cd, że nie wspomnę o wizycie na stronie producenta.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
...Krak nie ma nic do tego, poniewaz najczesciej jak jest klucz sprzetowy to zabezpieczenie dziala na zasadzie: jest klucz -> dalej, nie ma -> wylacz. Przy disasembleracji poprostu to wywolanie sie wywala:) Bzdurne jest gadanie, ze pewnie ma sie piracka wersje. Moze spowodowanie jest jakimis kompleksami z dziecinstwa, wszedzie widzi sie piratow
?
pozdrowienia
Morion...
Dokładnie tak - Morion.
Mówiąc szczerze nie chciało mi sie zajmować ripostowaniem mojego rozmówcy, bowiem najwyraźniej używając argumentów - jakich każdy widzi - nie przyzna racji.
Twierdzenie że piracki WaveLab jest lepszy od oryginalnego jest to argument iście karkołomny. Można by tylko zadać pytanie - skoro są tacy dobrzy że poprawiają Steinberga dlaczego nie wypuszczą własnego edytora pozbawionego wad Wavelaba. Piratów jak sądzę nie interesuje soft jako taki tylko łamanie zabezpieczeń. Nie sadzę żeby testowali oni tygodniami programy z myślą poprawimy błędy. Tych nie udaje się wyeliminować do końca mimo że wielu producentów wypuszcza wersje beta i prosi uzytkowników o sygnalizowanie błędów.
Tymczasem z poprzednich postów dowiadujemy się że to piraci udoskonalają produkt. Masz wersję oryginalną która nie działa jak należy - spróbuj cracka - jest lepszy - paranoja.
pozdrawiam
P.S.
sorry że po raz kolejny dyskusja schodzi w bezsensownym kierunku...

pozdrowienia
Morion...
Dokładnie tak - Morion.
Mówiąc szczerze nie chciało mi sie zajmować ripostowaniem mojego rozmówcy, bowiem najwyraźniej używając argumentów - jakich każdy widzi - nie przyzna racji.
Twierdzenie że piracki WaveLab jest lepszy od oryginalnego jest to argument iście karkołomny. Można by tylko zadać pytanie - skoro są tacy dobrzy że poprawiają Steinberga dlaczego nie wypuszczą własnego edytora pozbawionego wad Wavelaba. Piratów jak sądzę nie interesuje soft jako taki tylko łamanie zabezpieczeń. Nie sadzę żeby testowali oni tygodniami programy z myślą poprawimy błędy. Tych nie udaje się wyeliminować do końca mimo że wielu producentów wypuszcza wersje beta i prosi uzytkowników o sygnalizowanie błędów.
Tymczasem z poprzednich postów dowiadujemy się że to piraci udoskonalają produkt. Masz wersję oryginalną która nie działa jak należy - spróbuj cracka - jest lepszy - paranoja.
pozdrawiam
P.S.
sorry że po raz kolejny dyskusja schodzi w bezsensownym kierunku...
- filipgolarz
Uzywam wersji demo 401b, i sciagalem z ich strony update do nagrywarek i nowe aspi i tyłek.... widocznie mam zanowsza wersje nagrywarki... a to czy krack czy nie krack to nie ma nic wspolnego.... tak mi sie wydaje...
Lubię majsterkować