Access Virus TI - nowy, lżejszy i potężniejszy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AdamZ

Re: Access Virus TI - nowy, lżejszy i potężniejszy

Post autor: AdamZ » niedziela 25 sty 2009, 14:37

......

OK , zwróciło się do mnie kilku kumpli posiadających Virusa TI , którzy nie do końca wiedzą jak się zabrać za zapełnianie pustych banków ROM.

Po odpaleniu wspominanego programu (Virus Control Center.exe) Komputer łączy się z Virusem. Po odnalezieniu instrumentu , potwierdzamy klikając OK.

Następnie wchodzimy w zakłądkę BURN TO FLASH ROM .
Pokazują sie nam wszystkie banki od A do Z - ale są one niepodświetlone i nie można ich wybrać.

Należy klikąc:
SELECT SOURCE BANK i na początku wybrać dowolny bank z listy RAM

wtedy powinny podświetlić się wszystkie kwadraciki z literami banków .

Klikamy więc przykładowo na bank Z , następnie znów wchodzimy w SELECT SOURCE BANK i wybieramy bank , który chcemy wysłać do Z.

Potwierdzamy OK - kuniec

To samo robimy z innymi

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 25 sty 2009, 15:04

Heh ładowałem te brzmienia ze snow'a z pozycji vst :) ale nie chwaliłem się bo myślałem że każdy tak robi :)

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 25 sty 2009, 15:17

...Heh ładowałem te brzmienia ze snow'a z pozycji vst :) ale nie chwaliłem się bo myślałem że każdy tak robi :)
...

o tym że się ładuje dowolne banki z kazdego Virusa wiadomo , ale nie było możliwości zapełnić banków T U W X Y Z .

Z pozycji VST również !
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 25 sty 2009, 17:04

Kilka dni temu wbiłem sobie trochę dźwięków z virusa ti2 i są one całkiem fajne. Nowy OS też jest moim zdaniem bardziej przejrzysty od wcześniejszego.

Pozdro
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 21 maja 2009, 15:25

.........

OK , zwróciło się do mnie kilku kumpli posiadających Virusa TI , którzy nie do końca wiedzą jak się zabrać za zapełnianie pustych banków ROM.

Po odpaleniu wspominanego programu (Virus Control Center.exe) Komputer łączy się z Virusem. Po odnalezieniu instrumentu , potwierdzamy klikając OK.

Następnie wchodzimy w zakłądkę BURN TO FLASH ROM .
Pokazują sie nam wszystkie banki od A do Z - ale są one niepodświetlone i nie można ich wybrać.

Należy klikąc:
SELECT SOURCE BANK i na początku wybrać dowolny bank z listy RAM

wtedy powinny podświetlić się wszystkie kwadraciki z literami banków .

Klikamy więc przykładowo na bank Z , następnie znów wchodzimy w SELECT SOURCE BANK i wybieramy bank , który chcemy wysłać do Z.

Potwierdzamy OK - kuniec

To samo robimy z innymi

...
Czesc Adam! Powiedz mi czym sie roznia banki Ram od ROM? Bo widze ze bankow rom nie da sie zkasowac a ram daje sie kasowac I jeszcze jedno czy da sie zrobic przywrocenie bankow Ram bo troche tam namieszalem
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 21 maja 2009, 19:43

Czesc Adam! Powiedz mi czym sie roznia banki Ram od ROM? Bo widze ze bankow rom nie da sie zkasowac a ram daje sie kasowac I jeszcze jedno czy da sie zrobic przywrocenie bankow Ram bo troche tam namieszalem ...

Różnicę w bankach ROM i RAM sam opisałeś wyżej.

http://poradnik.2lo.elblag.pl/1024/budowa_komputera-az/pamiec%20ram,%20rom.html.
Artykuł dotyczy pamięci w komputerach , ale zasada działania ta sama. Dlaczego ja to znalazłem w 3 s. A Tobie się nie udało ?

Nie obraź się , ale od +- 2-3 tygodni zasypujesz forum pytaniami o Twojego Virusa. Zachowujesz się jakbyś miał go jeszcze zamkniętego w pudełku i zastanawiał się co on potrafi , zamiast go wyjąć i włączyć !. Domyślam się , że posiadasz do niego instrukcję. Nie rozumiem o co pytasz ? o oprowadzenie Ciebie po niej ?! Włącz Virusa , Virus Control i zerknij chociaż co tam masz.Wszystko jest logicznie podzielone. Banki , parametry ... Piąty rok siedzą nad tym , żeby OS był przejrzysty dla każdego ! Poza tym Access ma sporo filmów instruktażowych !

Mam jednego takiego kolesia na GG, który ma przed sobą Virusa i wyputuje: " słuchaj ... a jak ruszę tym czy tamtym co to da ?" Zamiast k...a ruszyć i się przekonać , wiecznie zawraca dupę !

Bez urazy, ale chętnie pomogę , przy prawdziwym problemie.

Pozdrawiam

[addsig]

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 21 maja 2009, 19:45

http://poradnik.2lo.elblag.pl/1024/budowa_komputera-az/pamiec%20ram,%20rom.html

coś ucięło w linku ... ten jest OK

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 21 maja 2009, 19:47

Po raz 1000 upraszam się o możliwość edycji postów ! Inaczej podjedziemy pod redakcję i zrobimy co trzeba !

3-ci raz linku nie wkleję : podpowiem wpisałem: RAM i ROM w google

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » sobota 11 lip 2009, 10:41

Witam, kupiłem w tym tygodniu Virusa TI k. (starsza wersja), wgrałem nowy sytem i wszystko cacy. Ale do szału doprowadza mnie Virus Control Center! Włączał się na poczatku kilka razy bez problemów, od wczoraj ...porażka. Nie moge go uruchomić, non top ma tylko komunikat : rozłącz, poczekj 30sec., wciśnij exit, włacz itd. i ...nic. Podpowiedzcie mi proszę o co tu comeon?!

Pozdrawiam

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 12 lip 2009, 14:08

...
Witam, kupiłem w tym tygodniu Virusa TI k. (starsza wersja), wgrałem nowy sytem i wszystko cacy. Ale do szału doprowadza mnie Virus Control Center! Włączał się na poczatku kilka razy bez problemów, od wczoraj ...porażka. Nie moge go uruchomić, non top ma tylko komunikat : rozłącz, poczekj 30sec., wciśnij exit, włacz itd. i ...nic. Podpowiedzcie mi proszę o co tu comeon?!

Pozdrawiam...

Ja miałem dokładnie taki sam problem z moim Snowem. A powiedz mi czy przełączyłeś instrument na inny port USB? Bo z tego co pamiętam, podczas instalacji jest przypisywany jeden port usb własnie pod virusa. Szczerze mówiąc wtedy miałem tak wszystko pogmatwane, że mało pamiętam co jeszcze może być przyczyną, ale postara się to sprawdzić. Ewentualnie spróbuj jeszcze raz zainstalować virus control.

Pozdro

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ