Mikser analogowy w studiu

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
mytnik

Re: Mikser analogowy w studiu

Post autor: mytnik » piątek 20 lut 2009, 18:15

...matiz, z wytypowanych to podejrzewam dlaczego, ale niestety tylko nowe wchodzą w grę w moim przypadku (jeśli gra się w ogóle rozpocznie). Podobnych rozwiązań się chyba już niestety nie produkuje. A szkoda.

Nie wiem, czy jeszcze jest produkowany mackie:
http://www.mackie.com/products/8Bus/
ale na pewno ghost le jeszcze jest w ofercie:
http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=144
no i jest "coming soon", niezle wygladajacy z daleka:
http://www.behringer.com/EN/Products/SX4882.aspx

Może jednak jakaś hybryda w stylu spirit m 8 z DAW controllerem?

Moze, tylko po co ten kontroler?
Nie lubie, nie wypowiadam sie, bo bedzie stronniczo....
ale ghost le jak naj naj ale jaka to póła? wiemwiem wiem nie wiem jak ty, ja na codzień mam pracę iscie komputerową, strasznie lubię mić coś podłapą, to nie upór, ani nie młodość, tematem sie interesuje od kilkunastu lat, coś więc wiem, ale nie tyle żeby nadążyć. A kilkanaście lat temu to cyfra błyma marzeniem!!!!!
nie mam gdzie sprawdzić i jak. Dopytuję. Łapię sie na swoich zajadach. Nie mam dośw. Może stąd mnie przesadnie ciągnie do analoga.
Jedo jest pewne. Z kmomputerem działam kilka dobrych lat i mam dość klikaniny.
Owszem są plusy jak idealne rysowanie voluma, ale są i takij samej wagi minusy.

ps. doświadczenie rec znikome ale rzyg troche na sam spft & hw & pc

drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 20 lut 2009, 18:16

Edit post:)

a tak wyszlo ze trza bylo po niezdasnym egzaminie. wiec sami sobie reszte doedytujcie na dzis. do jutra
drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » sobota 21 lut 2009, 08:15

ło Matko, adminie wyczyść
drummer

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » sobota 21 lut 2009, 08:17

A wracając do studia:

Mam kumpla, który często pracuje w studio ze stołem Yamahy - nie wiem który model, ale dużo droższy niż 12 tys. I wcale nie jest zachwycony. W swoim własnym (bardzo dobrze wyposażonym) studiu nie rozważa w ogóle takiego rozwiązania.
...

Nie zmieniaj tematu.
Nie rozmawiamy uzytecznosci (czy tez jej braku) konsolet yamahy w studio nagraniowym (chociaz jest mnostwo studiow ktore maja konsolety tej firmy), tylko o zakupach w okreslonym budzecie. W bardzo dobrze wyposazonym studio (to tez jest wyrazenie - klucz) ktore ma ssl'a nikt nie zainteresuje sie 01, to chyba normalne.

szoszo

Post autor: szoszo » sobota 21 lut 2009, 10:33

...A wracając do studia:

Mam kumpla, który często pracuje w studio ze stołem Yamahy - nie wiem który model, ale dużo droższy niż 12 tys. I wcale nie jest zachwycony. W swoim własnym (bardzo dobrze wyposażonym) studiu nie rozważa w ogóle takiego rozwiązania.
...

Nie zmieniaj tematu.
Nie rozmawiamy uzytecznosci (czy tez jej braku) konsolet yamahy w studio nagraniowym (chociaz jest mnostwo studiow ktore maja konsolety tej firmy), tylko o zakupach w okreslonym budzecie. W bardzo dobrze wyposazonym studio (to tez jest wyrazenie - klucz) ktore ma ssl'a nikt nie zainteresuje sie 01, to chyba normalne.
...
Święta racja CD-RW, rozmawiamy o określonym budżecie, a nie o tym co kto chciałby mieć.

ODPOWIEDZ