Mikser dla kapeli
Mikser dla kapeli
Witam!
Jaki mikserek polecacie dla zespolu 6 osobowego z minimum12 wejsciami mikrofonowymi?? Cena jaka chcemy przeznaczyc to max2500zł Wiem ze cudu nie bedzie ale wole kupic cos sprawdzonego
Jaki mikserek polecacie dla zespolu 6 osobowego z minimum12 wejsciami mikrofonowymi?? Cena jaka chcemy przeznaczyc to max2500zł Wiem ze cudu nie bedzie ale wole kupic cos sprawdzonego
- AllShotgun
Re: Mikser dla kapeli
Allen-Heath, Yamaha MG
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
Co do yamahy MG to w paru watkach czytalem ze raczej nie jest to dobra seria
...Allen-Heath, Yamaha MG
...
Allen-Heath jest ok Polecam.
...
Allen-Heath jest ok Polecam.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
Jaki mikserek polecacie dla zespolu 6 osobowego z minimum12 wejsciami mikrofonowymi?? Cena jaka chcemy przeznaczyc to max2500zł Wiem ze cudu nie bedzie ale wole kupic cos sprawdzonego...
Jeżeli nie wymagasz gwarancji serwisu w ciągu kilku godzin i nie boisz się szyderczych wytykań palcami (m.in. na tym forum) to polecam behringera xenyx. Kosztuje 1/3 tego co Allen a z całą pewnością można na nim uzyskac porównywalne efekty.
[addsig]
Jeżeli nie wymagasz gwarancji serwisu w ciągu kilku godzin i nie boisz się szyderczych wytykań palcami (m.in. na tym forum) to polecam behringera xenyx. Kosztuje 1/3 tego co Allen a z całą pewnością można na nim uzyskac porównywalne efekty.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Zdecydowanie ZED, zresztą się najlepiej sprzedwały w 2008 r.
Poczytaj tu:
http://www.livesound.pl/virtual/article.php?sid=1110
Polecam jeszcze MACKIE VLZ 1604 lub 1642, świetnie się spisywały w mojej kapelce.
Mówią jeszcze koledzy z kapel, że MACKIE CMX MkII ma preampy z ONYX-a i spoko sobie radzi na imprach.
Poczytaj tu:
http://www.livesound.pl/virtual/article.php?sid=1110
Polecam jeszcze MACKIE VLZ 1604 lub 1642, świetnie się spisywały w mojej kapelce.
Mówią jeszcze koledzy z kapel, że MACKIE CMX MkII ma preampy z ONYX-a i spoko sobie radzi na imprach.
No tak mackie oraz allen firmy dobrze znane i cenione Jak na styl muzyki ktory gramy w sam raz (soft rock/pop) Jednak cena nowych torche juz za wysoka jak na nasz budzet Poszukam czegos uzywanego Moze na cos trafie
- Pshemo1981
Ja również uważam , ze Behringer Xenyx to dobry budzetowy mixer. Model 2442 FX

Muzyk, kompozytor, aranżer - amator:)
Nie wiem ale nie mam cos przekonania do behringera Nie uzywalem nigdy ale slyszalem opinie rowniez o tym modelu co podajecie i nie jestem zachwycony
- AllShotgun
Wiesz w mixerach tego typu to chodzi tylko o 4 tranzystorki na preampie i 2 scalaki na korekcji. NP MACKI ma (zapewne) scalaki 10x droższe niż te w behrigerze xynx (z tego co czytałem) a brzmienie zupełnie inne
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...