Mackie S215 driver
Mackie S215 driver
Witam.
Kupiłem kilka tygodni temu nowe Mackie S215 i końcówke mocy CREST CA-6 i mixer Mackie CFX12 MKII. Grałem cicho w warunkach domowych przy 1/4 mocy na wzmacniaczu i przy góra trzech diodach na mikserze, nagle przestał mi grać driver w jednej z kolumn. Kupując wyczytałem że te paczki mają dobry system zabezpieczający drivery przed uszkodzeniem a tu "kaszana" kolumny grały cichutko, nawet nie miałem możliwości rozkręcić ich do połowy mocy a driver padł. Może ma on jakieś zabezpieczenie wewnątrz. Kupiłem je oczywiście za granica i nie mam na nich żadnej gwarancji. Powiedzcie jak można ewentualnie to naprawić i gdzie. Pozdrawiam.
Andrzej.
Kupiłem kilka tygodni temu nowe Mackie S215 i końcówke mocy CREST CA-6 i mixer Mackie CFX12 MKII. Grałem cicho w warunkach domowych przy 1/4 mocy na wzmacniaczu i przy góra trzech diodach na mikserze, nagle przestał mi grać driver w jednej z kolumn. Kupując wyczytałem że te paczki mają dobry system zabezpieczający drivery przed uszkodzeniem a tu "kaszana" kolumny grały cichutko, nawet nie miałem możliwości rozkręcić ich do połowy mocy a driver padł. Może ma on jakieś zabezpieczenie wewnątrz. Kupiłem je oczywiście za granica i nie mam na nich żadnej gwarancji. Powiedzcie jak można ewentualnie to naprawić i gdzie. Pozdrawiam.
Andrzej.
Re: Mackie S215 driver
...Witam.
Andrzej....
tel: +48 (12) 398 43 27 to numer serwisu Music Info przedstawiciela Mackie na Polskę, powinni pomóc
Andrzej....
tel: +48 (12) 398 43 27 to numer serwisu Music Info przedstawiciela Mackie na Polskę, powinni pomóc
Dzięki za telefon. Nie wiesz może czy da się jakoś samemu poradzić ? Wiesz serwis na pewno nie jest tani :) a gdyby to naprawdę poszedł driver ceny są kosmiczne. Nie wiem czy samemu nie spróbować wyjąć głośnik, może ma tam jakieś zabezpieczanie ? Nie znam się na tym dlatego może i moje pytania są naiwne ale proszę o każdą dobrą radę.
...Dzięki za telefon. Nie wiesz może czy da się jakoś samemu poradzić ? Wiesz serwis na pewno nie jest tani :) a gdyby to naprawdę poszedł driver ceny są kosmiczne. Nie wiem czy samemu nie spróbować wyjąć głośnik, może ma tam jakieś zabezpieczanie ? Nie znam się na tym dlatego może i moje pytania są naiwne ale proszę o każdą dobrą radę....
Niestety mało interesuję się Mackie, mam swoje powody. Wiem tylko,że co produkowane w Chinach = problemy. Powiedz chłopakom z Music Info jaki jest Twój problem, albo doradzą coś doraźnie albo do kogoś skierują a niekoniecznie musi to się wiązać z "oberwaniem" kieszeni
Niestety mało interesuję się Mackie, mam swoje powody. Wiem tylko,że co produkowane w Chinach = problemy. Powiedz chłopakom z Music Info jaki jest Twój problem, albo doradzą coś doraźnie albo do kogoś skierują a niekoniecznie musi to się wiązać z "oberwaniem" kieszeni

Nie wiem czy samemu nie spróbować wyjąć głośnik, może ma tam jakieś zabezpieczanie ? Nie znam się na tym dlatego może i moje pytania są naiwne ale proszę o każdą dobrą radę....
Jeśli nie masz doświadczenia, proponuję nie grzebać bo może okazać się, że wtedy "zaboli"
Jeśli nie masz doświadczenia, proponuję nie grzebać bo może okazać się, że wtedy "zaboli"
Dzięki za radę jak już będę wiedział co się stało to Ci napisze. Wiesz tutaj masz racje w 100% Made in China = SHIT, ale ja niestety w to już wdepnąłem i zaczyna śmierdzieć :)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kupiłem je oczywiście za granica i nie mam na nich żadnej gwarancji.
to ze kupiłeś za graanica to nie znaczy ze nie masz gwarancji (oczywiscie nie wiem jak dokladnie sytuacja wyglada, wiec moge sie mylic)...
to ze kupiłeś za graanica to nie znaczy ze nie masz gwarancji (oczywiscie nie wiem jak dokladnie sytuacja wyglada, wiec moge sie mylic)...
www.klub.agaton.pl
...
Czyli masz gwarancję, ale ponieważ sytuacja jest nieznana wiec możesz jej nie mieć, natomiast z drugiej strony powinna być ale pewnie nie bo właściwie to ja się nie znam...

Co do tej gwarancji to sprawa wygląda tak. Firma która serwisuje Mackie na Polskę nie naprawia na gwarancji ( za free ) kolumn zakupionych poza krajem. Oczywiście chętnie naprawia moja kolumnę ale za kasę he he. Zadzwoniłem do sklepu w Anglii gdzie kupiłem paczki i powiedzieli że oczywiście naprawią tą kolumnę ale ja muszę pokryć koszty wysyłki i ubezpieczenie kolumny co daje kwotę około 400 zł. Dowiedziałem się, że można gdzieś w Polsce kupić taki driver mam nawet jego symbol DC 10/1701-8 ale kosztuje około 500,- zł. Podobno ktos sprowadza takie drivery z Niemiec za około 150 zł sztuka ale nie mogłem go znaleźć na żadnej aukcji. Może wiecie gdzie można kupić w Polsce taki głośnik to proszę o jakieś namiary. Z góry dziękuję za każdą wiadomość. Pozdrawiam.
A jesteś pewny, że "zaniemówił"?