Wtyczka VSTi do ciepłych padów
Wtyczka VSTi do ciepłych padów
witam, prosze o pomoc, szukam wtyczki VST do tworzenia ciepłych mięsistych padów a'la ATB...
czy ktos może mi polecic jakąs fajną i ciekawą wtyczkę???
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.
Re: Wtyczka VSTi do ciepłych padów
Spectrasonic Atmosphere - Świetna wtyczka z padami - może nie jak to napisałeś do tworzenia bo to sampleplayer ale brzmienia rewelacyjne.
Spróbuj tak: weź jakikolwiek vsti z emulacją syntezy virtual analog ( vanguard, vstation, itp ) ukręć jakiekolwiek brzmienie typu pad, chodzi mi o przebieg sygnały czyli długi atak i release, a na kanal instrumentu zapnij dowolny filtr dolno przepustowy, polecam d-pole, karma (free) lub ten z PSP 84. ukręcisz dowolny pad typu ATB. pozdrawiam
...witam, prosze o pomoc, szukam wtyczki VST do tworzenia ciepłych mięsistych padów a'la ATB...
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam...
nie znam ATB, ale może Nexus będzie tobie odpowiadać
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam...
nie znam ATB, ale może Nexus będzie tobie odpowiadać
nie znam ATB, ale może Nexus będzie tobie odpowiadać...
..albo tanszy Vanguard
..albo tanszy Vanguard
...nie znam ATB, ale może Nexus będzie tobie odpowiadać...
..albo tanszy Vanguard...
właśnie przeglądam strone producenta (tutaj) i widze, że są tam demo banki. Co się z nimi robi? Musze mieć program główny (ten szary z zielonymi elementami)?
Sorki za trywialne pytania, ale...:)
..albo tanszy Vanguard...
właśnie przeglądam strone producenta (tutaj) i widze, że są tam demo banki. Co się z nimi robi? Musze mieć program główny (ten szary z zielonymi elementami)?
Sorki za trywialne pytania, ale...:)
Przy okazji... A brzmienia takie ciepłe a mroczne zarazem??;) Podobne do tych z Riverside. I to za darmo:):) Czy ktoś się natknął? Bosze ile ja już tych vst z sieci obleciałem...
...Przy okazji... A brzmienia takie ciepłe a mroczne zarazem??;) Podobne do tych z Riverside. I to za darmo:):) Czy ktoś się natknął? Bosze ile ja już tych vst z sieci obleciałem... ...
Szkoda, ze 'oblatujesz' vst po presetach, zeby znalezc takie brzmienie.
To co robi Łapaj znam na wskros. Jego pady nie sa skomplikowane, cos takiego mozesz zlapac na sluch i bez problemu ukrecic na wtyczkach i samplach (np, gdy mowa o padach, w ktorych sklad wchodza chory). Swoja droga, ww klawiszowiec robi to na Kurzweilach.
Szkoda, ze 'oblatujesz' vst po presetach, zeby znalezc takie brzmienie.
To co robi Łapaj znam na wskros. Jego pady nie sa skomplikowane, cos takiego mozesz zlapac na sluch i bez problemu ukrecic na wtyczkach i samplach (np, gdy mowa o padach, w ktorych sklad wchodza chory). Swoja droga, ww klawiszowiec robi to na Kurzweilach.
Oblatuje by wiedzieć w ogóle co jest dostępne. Poznać. Inną sprawą jest wiedza co można ukręcić z danego instrumentu. A na to trzeba doświadczenia. Lub podpowiedzi tego co już ukręcił wcześniej:)
Ja jestem posiadaczem Rob Papen Blue. Zawiera on kilkaset presetow na "dzien dobry", rowniez duzo padow i uwazam ze ich brzmienie jest swietnie. Jak chce znalezc jakiegos cieplego pada to zawsze zaczynam od Rob Papen blue.
BTW 1: W chwili obecnej w niektorych sklepach jest promocja buy " Rob papen blue" get "Rob papen RG free"
BTW 2: Wiekszosc padow mozna ocieplic, uzywajac low pass filter poprzez pokretla cutoff oraz resonance.
pozdro
BTW 1: W chwili obecnej w niektorych sklepach jest promocja buy " Rob papen blue" get "Rob papen RG free"
BTW 2: Wiekszosc padow mozna ocieplic, uzywajac low pass filter poprzez pokretla cutoff oraz resonance.
pozdro
www.myspace.com/piotrglaza