StudioProjects VTB1

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
pepe0303

StudioProjects VTB1

Post autor: pepe0303 » czwartek 16 paź 2003, 14:13

Witam, czy ktoś zetknął się z z w\\w przedwzmacniaczem mikrofonowym. Jak to brzmi???

Piszą o nim same superlatywy...

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: StudioProjects VTB1

Post autor: Tadeo » czwartek 16 paź 2003, 22:46

...Witam, czy ktoś zetknął się z z w\\w przedwzmacniaczem mikrofonowym. Jak to brzmi???

Piszą o nim same superlatywy......

... i mają rację! Za te pieniążki...

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 17 paź 2003, 10:09

...Witam, czy ktoś zetknął się z z w\\w przedwzmacniaczem mikrofonowym. Jak to brzmi???

Piszą o nim same superlatywy......

Jest dobry ale nie ma wyjść cyfrowych.

Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » piątek 17 paź 2003, 11:42

czy ktoś porównywał go z innymi urządzeniami na tyle żeby powiedzieć że jest lepszy od xxx ale nie tak dobry jak yyy ??
Warszawa - 'home' studio

pepe0303

Post autor: pepe0303 » piątek 17 paź 2003, 13:47

...czy ktoś porównywał go z innymi urządzeniami na tyle żeby powiedzieć że jest lepszy od xxx ale nie tak dobry jak yyy ?...

...to słuszna uwaga , ja nie dlatego pytam o opinie na ten temat

Znam brzmienie Bellari MP-110 i Focusrite PLatinium i TL Audio FatMan2

rostrzał jest duży, ale nie moge przetestować VTB1 więc może masz jakieś porównanie (empirycznie)z tymi ,które wymieniłem.

HEJ

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 17 paź 2003, 19:14

Jest dobry ale nie ma wyjść cyfrowych.

Pozdrawiam...

Bo to preamp a nie przetwornik.

Awatar użytkownika
Zygmoont

Post autor: Zygmoont » piątek 17 paź 2003, 21:55

Znam brzmienie Bellari MP-110 i Focusrite PLatinium i TL Audio FatMan2

rostrzał jest duży, ale nie moge przetestować VTB1 więc może masz jakieś porównanie (empirycznie)z tymi ,które wymieniłem.

HEJ...

ja porownywalem z fokoosem i paroma beringerami a moje pierwsze spostrzezenia sa takie, ze to bardzo zblizone do fokoosa (oczywiscie tego najtanszego) urzadzenie, ale z tego co slysze, to zdecydowanie wyskakuje poza klase tzw. dudzetowek. masz klarowny dzwiek, nie musisz pompowac gainu zeby cos wyciagnac z cichego zrodla sygnalu. jest jakis taki normalny. a w dzisiejszych czasach to jooz zaleta...

tylko qrcze ten obciachowy wyglad...

a, bym zapomnial - zaskakujaco szeroko brzmi! i nie jest zupelnie przezroczysty, troche slychac kontoor. ale ten pozytywny.

Z

pepe0303

Post autor: pepe0303 » piątek 17 paź 2003, 22:08

...Znam brzmienie Bellari MP-110 i Focusrite PLatinium i TL Audio FatMan2

HEJ...

ja porownywalem z fokoosem i paroma beringerami a moje pierwsze spostrzezenia sa takie, ze to bardzo zblizone do fokoosa (oczywiscie tego najtanszego) urzadzenie, ale z tego co slysze, to zdecydowanie wyskakuje poza klase tzw. dudzetowek. masz klarowny dzwiek, nie musisz pompowac gainu zeby cos wyciagnac z cichego zrodla sygnalu. jest jakis taki normalny. a w dzisiejszych czasach to jooz zaleta...

tylko qrcze ten obciachowy wyglad...

a, bym zapomnial - zaskakujaco szeroko brzmi! i nie jest zupelnie przezroczysty, troche slychac kontoor. ale ten pozytywny.

Z...

dzieki za rzeczowość i spotrzeżenia

Jakich mikrofonów używałeś podczas testów?

Czy możesz coś powiedzieć o użyciu go z instrumentami mam na myśli giterke bas i syntki

Awatar użytkownika
Zygmoont

Post autor: Zygmoont » piątek 17 paź 2003, 22:22

Jakich mikrofonów używałeś podczas testów?

Czy możesz coś powiedzieć o użyciu go z instrumentami mam na myśli giterke bas i syntki

sitka to byly tlm103 (wokal, akustyk), senn 865 (bliski wokal). generalnie jednak neumann gral na nim czesciej i na jego podstawie te moje obserwacje. puscilem przez niego bas aktywny, ale cos mi nie pasowalo z poziomami i szybko machnalem reka. takze chyba pod tym wzgledem bez rewelacji. poszla tez jakas linia z klawiszem, ale jakos mnie nie zafascynowalo, nawet z tym semi-przesterem. zreszta ja tego nie praktykuje na preampach (moowie o przesterach), wiec moja opinia moze byc niemiarodajna.

z

ODPOWIEDZ