Tutaj można podyskutować na tematy związane z prawami autorskimi, produkcją i rozpowszechnianiem oraz wszelkie inne wymagające wiedzy prawniczej.
-
leokos80
autor: leokos80 » niedziela 14 cze 2009, 23:22
a propos tematu, kolejny raz wklejam tabelkę o procentowych udziałach poszczególnych państw w światowym rynku muzycznym - brawa dla tego kto znajdzie na niej 30 milionową Polskę -
Światowy Rynek Muzyczny...
Specjalnie ściągnąłem fotkę z linku i jak maniak powiększałem ją myśląc, że jesteśmy gdzieś wciśnięci m/y Germany a Russia, ale niestety nic nie widać ;( (i nie słychać).
Tak więc bez braw.
-
blanko
autor: blanko » poniedziałek 15 cze 2009, 00:10
...To oni trzymają za gardło całą branżę w naszym pięknym kraju
http://www.zaiks.org.pl/portalzaiks//zasoby/cache/ZAX_WITR_1728/2005_zarzad.jpg...
Teraz rozumiem dlaczego nasz rynek jest zgrzybiały

Taka kapela jak Prodigy nie miałaby racji bytu w naszym biednym kraju

Nie dziwię się że wspaniali polscy DJ-e uciekają z kraju, nie wspomnę o wspaniałych artystach undergroundu hip-hop i muzyki elektronicznej... Piaski, Heje, Laydy Punki, Wilki, Krawczyki... rzygać się chce... ups... sorry ale musiałem użyć tego słowa!
-
psysutra
autor: psysutra » poniedziałek 15 cze 2009, 10:43
O ile za granicą muzyka psychedelic trance jest bardzo popularna, co się przekłada na ilość wytwórni w każdym kraju (praktycznie każdy kraj posiada ich co najmniej dwie), w Polsce wygląda to tak- jest tylko No Comment Rec. która co gorsza wydaje (nie uwłaszczając nikomu) Dark Psy tj. >146 BPM plu siarczyste łubudubu...
Przez chwilę sądziłem, że na zdjęciu widzę pacjentów z geriatryka a nie ekipę ZAIKS...
Stay Psychedelic People!