Sampler do plików GIGA?
Sampler do plików GIGA?
Potrzebuje samplera który odrazu wczytuje pliki giga, przyzwyczailem sie do kontakta ale w nim musze czekac wieki zanim wszystko sie zaladuje , samplelord jest wsumie w porzadku i pliki sie szybko laduja ale mam z nim troche problemow ktore nie wiadomo czego wyskakuja w czasie pracy, konwertowanie wszystkiego do plikow kontakt jest dosc meczace a i tak czasem nie daje efektow, dlatego szukam najlepszego rozwiazania, co mozecie polecic??
Re: Sampler do plików GIGA?
...Potrzebuje samplera który odrazu wczytuje pliki giga, przyzwyczailem sie do kontakta ale w nim musze czekac wieki zanim wszystko sie zaladuje , samplelord jest wsumie w porzadku i pliki sie szybko laduja ale mam z nim troche problemow ktore nie wiadomo czego wyskakuja w czasie pracy, konwertowanie wszystkiego do plikow kontakt jest dosc meczace a i tak czasem nie daje efektow, dlatego szukam najlepszego rozwiazania, co mozecie polecic??...
Chciałmem tyko zauwaazyc ze Samplelord (nie wiem jak konakt) źle odtawrza niektóe sample GIGA, niszcząc wielowastwowość mulitibral, przez co sample nie są wiernie odtwarzane i wrezulatacie bezuzyteczne.
Chciałmem tyko zauwaazyc ze Samplelord (nie wiem jak konakt) źle odtawrza niektóe sample GIGA, niszcząc wielowastwowość mulitibral, przez co sample nie są wiernie odtwarzane i wrezulatacie bezuzyteczne.
tak zgadza sie , tune jest pozmieniany jak odtwarzam giga, dlatego tez szukam innego rozwiazania
Ja osobiscie szukałem, ale nie znalazłem nic w zamian narazie. Wychodzi na to ze tylko Giga Studio w pełni wykorzystuje możliwosci swoich bibliotek. Ale pewnie sie myle.
No właśnie GigaStudio 4 to chyba najlepsze rozwiązanie.
Zmianie ulegnie system odczytu plików. Dojdą dwa nowe siliniki i systemy odczytu osobno dla gig-ów i osobno dla kontakta. No jeżeli to nie zapewni lepszej dokładności odczytu tych najbardziej popularnych formatów dostępnych na rynku no to ja już chyba nie mam pomysłów co dalej ;). Pozostała reszta zostanie dostosowana do któregoś z tych systemów odczytu. Skoro aktualne rozw. wraz nie są wystarczające no to trzeba podjąć bardziej radykalne kroki. Innymi słowy będzie wykonana "emulacja" GigaStudio na platformie Samplelord. Czy próby się udadzą sprawdzicie sobie niebawem.
Pozdr. Włodek
Pozdr. Włodek
Czekamy Włodek z niecierpliwościa...Samplelord z silnikiem gigów ...to może być ciekawe:)
...Zmianie ulegnie system odczytu plików. Dojdą dwa nowe siliniki i systemy odczytu osobno dla gig-ów i osobno dla kontakta. No jeżeli to nie zapewni lepszej dokładności odczytu tych najbardziej popularnych formatów dostępnych na rynku no to ja już chyba nie mam pomysłów co dalej ;). Pozostała reszta zostanie dostosowana do któregoś z tych systemów odczytu. Skoro aktualne rozw. wraz nie są wystarczające no to trzeba podjąć bardziej radykalne kroki. Innymi słowy będzie wykonana "emulacja" GigaStudio na platformie Samplelord. Czy próby się udadzą sprawdzicie sobie niebawem.
Pozdr. Włodek...
I to jest właściwy odzew na potrzeby klienta. BRAWO !
Pozdr. Włodek...
I to jest właściwy odzew na potrzeby klienta. BRAWO !
A teraz pytanie za stówke. Program który otworzy biblioteke *.nks i skonwertuje jej pliki do wav
(nie nki nie nkm) Chodzi mi o bibliotekę z Kontakta aby przekonwertować w całości do wav
(nie nki nie nkm) Chodzi mi o bibliotekę z Kontakta aby przekonwertować w całości do wav
...Zmianie ulegnie system odczytu plików. Dojdą dwa nowe siliniki i systemy odczytu osobno dla gig-ów i osobno dla kontakta. No jeżeli to nie zapewni lepszej dokładności odczytu tych najbardziej popularnych formatów dostępnych na rynku no to ja już chyba nie mam pomysłów co dalej ;). Pozostała reszta zostanie dostosowana do któregoś z tych systemów odczytu. Skoro aktualne rozw. wraz nie są wystarczające no to trzeba podjąć bardziej radykalne kroki. Innymi słowy będzie wykonana "emulacja" GigaStudio na platformie Samplelord. Czy próby się udadzą sprawdzicie sobie niebawem.
Pozdr. Włodek...
Super! Jezeli zadziała to jeszcze w podobny sposob co w GS, czyli odczytywane strumieniowo z dysku (nie ładujac calosci do RAM) to bedzie rewelacja. I jeszcze jedno. Dałoby rade żeby sample lord uruchomiony jako stadnalone tworzył porty instrumentu midi w DAW, jak w GS gigaport 1-8. Np. Samplelord Port 1-8
W tedy od razu kupuje ten sampler.
PS. I jeszcze jakby jakiś zaprzyjaźniony grafik zrobił nową szate graficzną, byloby mega extra.
Pozdr. Włodek...
Super! Jezeli zadziała to jeszcze w podobny sposob co w GS, czyli odczytywane strumieniowo z dysku (nie ładujac calosci do RAM) to bedzie rewelacja. I jeszcze jedno. Dałoby rade żeby sample lord uruchomiony jako stadnalone tworzył porty instrumentu midi w DAW, jak w GS gigaport 1-8. Np. Samplelord Port 1-8

W tedy od razu kupuje ten sampler.
PS. I jeszcze jakby jakiś zaprzyjaźniony grafik zrobił nową szate graficzną, byloby mega extra.