Cubase 5 + Steinberg Key

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
zawi69

Re: Cubase 5 + Steinberg Key

Post autor: zawi69 » wtorek 07 lip 2009, 11:06

prawde mowiac spodziewalem sie, ze to nie bedzie taka prosta sprawa z tym kluczem, ale wolalem sie upewnic. teraz przynajmniej wiem, ze nie ma co kombinowac i wydawac bez sensu tych 110zl :) dzieki wszystkim za rozwianie mych watpliwosci...

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 07 lip 2009, 12:20

wiem, ze pytanie jest 'perfidnie pirackie', ale wole nie wydawac w ciemno grubo ponad 1000zl, nie majac pewnosci, ze program mi podpasuje (raz sie tak nacielem z abletonem - zupelnie mi nie podpasowal).

To jest właśnie cały ból. Nie można (w ogromnej większości przypadków) przetestować instrumentu przed ewentualnym zakupem. Oczywiście można oprzeć się na opiniach tych, którzy dysponują już takim softem, ale niekiedy bywa to trochę mylące. Wiem z własnego doświadczenia, że nierzadko zachwalane przez kogoś VSTi nie spełniają moich oczekiwań i kupując "w ciemno" żałował bym później takiego zakupu. Niekiedy można pobrać wersje darmowe, ale są tak bardzo zubożone, że trudno jest wyrobić sobie jakąś miarodajną opinię (np. Miroslav i nie tylko). Bez możliwości spróbowania - oczywiście mówimy o wersjach "czasowych" nie ma o czym mówić. Jest to jednak "wołanie na puszczy". I jak tu nie bawić się w kapitana Blood'a?
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » wtorek 07 lip 2009, 12:23

try before buy..
[addsig]
the Sun Personality

Pietro

Post autor: Pietro » wtorek 07 lip 2009, 12:36

Wersje LE dodawane na przykład do E-MU czy ESI zachowują się dokładnie jak ich więksi bracia. Posiadają wszystkie podstawowe funkcje, do tego, żeby się z nimi zapoznać i stwierdzić, czy Ci taka praca odpowiada. Nie pozwalają na odpalenie większej ilości pluginów oraz nie posiadają funkcji zaawansowanych - jakich, masz na stronie Steinberga w tabelce porównawczej.

- Piotr

nano

Post autor: nano » środa 08 lip 2009, 06:58

Firma Steinberg ostatnio ma bardzo dziwna (chorą) politykę walki z piractwem.  Kiedyś kupują Hypersonic 2, dodawali do zestawu triasowe wersje Cubase SX 3 i The Grand z licencjami demo do pobrania na keya. Dzisiaj chcąc kupić Cubase 5 trzeba brać go w ciemno – chory świat.

Moim zdaniem, zamiast kupować w ciemno Cubase 5, umów się z kimś kto na tym sofcie pracuje, jedź i protestuj go z dwie godzinki – zawsze to jakieś rozeznanie, a jeśli nie…, to polecam bardzo, z czystym sumieniem, ściągnij sobie triasową wersje Cakewalk Sonar 8, być może nie będziesz żałował, a nawet więcej…, będziesz mile zaskoczony, tym bardziej że firma Cakewalk do Sonara 8 dodaje pokaźną ilość naprawdę zawodowego softu (instrumentów, jak i efektów). Teraz jest dobry czas by się zastanowić, bo właśnie teraz Cakewalk ogłosił promocje dla tych którzy zakupią Sonata 8. Kupując go teraz płacisz o 100 dolarów mniej i masz darmowego update do wersji 9 z tego co się dowiedziałem, ale nie jestem w 100% pewnien, więc zanim go zakupisz zapoznaj się dokładniej z oferta na stronie Cakewalk’a.

www.cakewalk.com

ODPOWIEDZ