Numark PT-01 i Trust SC-5250 - dam radę bezpośrednio podłączyć?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
raczek

Numark PT-01 i Trust SC-5250 - dam radę bezpośrednio podłączyć?

Post autor: raczek » czwartek 13 sie 2009, 22:25

Witam,

posiadam gramofon Numark PT-01 (wersja bez USB)

... oraz problem

Mam kartę dźwiękową Trust SC-5250

Link: http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=12950

Czy mogę podpiąć gramofon bezpośrednio do tej karty, czy będę potrzebował przedwzmacniacz? Jeżeli tak, to jaki (najlepiej bardzo tani) nadałby się do samplingu? Jak jeszcze innaczej mogę poradzić sobię z podłączeniem tego gramofonu?

Awatar użytkownika
tiny

Re: Numark PT-01 i Trust SC-5250 - dam radę bezpośrednio podłączyć?

Post autor: tiny » piątek 14 sie 2009, 18:11

...
Witam,

posiadam gramofon Numark PT-01 (wersja bez USB)

... oraz problem

Mam kartę dźwiękową Trust SC-5250

Link: http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=12950

Czy mogę podpiąć gramofon bezpośrednio do tej karty, czy będę potrzebował przedwzmacniacz? Jeżeli tak, to jaki (najlepiej bardzo tani) nadałby się do samplingu? Jak jeszcze innaczej mogę poradzić sobię z podłączeniem tego gramofonu?...

musisz miec przedwzmacniacz... a jaki to juz zalezy ile masz pieniedzy na allegro zaczynaja sie od 55 zl choc szalu podejrzewam nie bedzie ale z ta karta muzyczna to i tak jakiejs rewelki nie bedzie... tylko jak juz podepniesz gramofon do przedwzmacniacza to od przedwzmacniacza do wejscia line-in karty.

pozdrawiam

"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 14 sie 2009, 18:42

...musisz miec przedwzmacniacz... a jaki to juz zalezy ile masz pieniedzy na allegro zaczynaja sie od 55 zl choc szalu podejrzewam nie bedzie ale z ta karta muzyczna to i tak jakiejs rewelki nie bedzie... tylko jak juz podepniesz gramofon do przedwzmacniacza to od przedwzmacniacza do wejscia line-in karty....

Kolego, a po co niby owy przedwzmacniacz skoro ten patefon ma wyjście liniowe?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
tiny

Post autor: tiny » piątek 14 sie 2009, 19:42

...

...musisz miec przedwzmacniacz... a jaki to juz zalezy ile masz pieniedzy na allegro zaczynaja sie od 55 zl choc szalu podejrzewam nie bedzie ale z ta karta muzyczna to i tak jakiejs rewelki nie bedzie... tylko jak juz podepniesz gramofon do przedwzmacniacza to od przedwzmacniacza do wejscia line-in karty....

Kolego, a po co niby owy przedwzmacniacz skoro ten patefon ma wyjście liniowe?

...

Jesli tak to sorrki widocznie nie zauwazylem.

"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."

ODPOWIEDZ