Peja w ZG - wideorelacja z koncertu (burdy)

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Papryka28

Re: Peja w ZG - wideorelacja z koncertu (burdy)

Post autor: Papryka28 » piątek 18 wrz 2009, 11:45

...W pewnym sensie jest pozytywna tego strona, gdyż wreszcie nazywa się rzeczy po imieniu. Chodzi o całe to środowisko, które - tu zaraz posypią się gromy - generalnie tworzy defetyzm w sposób możliwie przykry uzurpując sobie pretensje do nazywania tego wszystkiego sztuką.

Może czas powiedzieć w końcu, że król jest nagi, a luźny słowotok o tym jak to jest do tyłka nie stanowi niczego odkrywczego ani w formie, ani w treści.

Poniekąd marzą mi się czasy, gdy w domu kultury, w którym ongiś uczyłem 90% zespołów grało jakąś odmianę metalu albo ostrego rocka (a dodam, że metalu nie trawię). Nie wymagam więcej...

Generalnie facet jesteś mega ignorantem. Całą twoja wiedza o muzyce Hip Hop sprowadza się do tego że paru łysych dresiarzy krzyczy coś do mikrofonu wymachując przy tym kijami bejsbolowymi?!? To tak samo jak Ty wspominasz "ongiś" zespoły grające ostrego rocka(pewnie w klimatach Varius Manx) które rzekomo na swoich koncertach odprawiają satanistyczne modły. ... 

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 18 wrz 2009, 11:48

Kalamb wyciąłeś jedno zdanie z mojej wypowiedzi i nie zrozumiałeś sensu....honor odnosił sie do innego przykładu......

Tomkat z ochrona często bywa problem - choc na szczęście jest już coraz lepiej ale sam nie raz dostałem za nic albo pilnowałem sprzętu bo kombinowali jak ukraść.....Fakt mógł spróbować - o ile słuchacz mógłby niewiele wskórać o tyle jego jako wykonwacy pewnie by się posłuchali - i kulturalnie wykopali gnoja za drzwi(albo niekulturalnie bo jak już wykopuja to zazwyczaj dosłownie)...oczywiście zależy od klubu ale podejrzewam że to nie było cos ala Stodoła

No ale nie ma sie co podniecać - Rychu ma nauczkę, nie popisał sie ale nic się takiego nie stało by śie teraz podniecać na 100 postów w watku....

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » piątek 18 wrz 2009, 11:57

Generalnie facet jesteś mega ignorantem. Całą twoja wiedza o muzyce Hip Hop sprowadza się do tego że paru łysych dresiarzy krzyczy coś do mikrofonu wymachując przy tym kijami bejsbolowymi?!? To tak samo jak Ty wspominasz "ongiś" zespoły grające ostrego rocka(pewnie w klimatach Varius Manx) które rzekomo na swoich koncertach odprawiają satanistyczne modły.

Generalnie to już miałem nic nie pisać w tym wątku, ale generalnie to ktoś pisząc "Generalnie facet..." nie wtłaczając w swoją wypowiedź żadnej treści merytorycznej tylko słowotok na temat : "twoja wiedza sprowadza się...", pokazuje że generalnie to jesyt ignorantem jakich wielu na forach typu wiadomości sportowe WP lub Onet.

Awatar użytkownika
irok84

Post autor: irok84 » piątek 18 wrz 2009, 12:02

...

Generalnie facet jesteś mega ignorantem. Całą twoja wiedza o muzyce Hip Hop sprowadza się do tego że paru łysych dresiarzy krzyczy coś do mikrofonu wymachując przy tym kijami bejsbolowymi?!? To tak samo jak Ty wspominasz "ongiś" zespoły grające ostrego rocka(pewnie w klimatach Varius Manx) które rzekomo na swoich koncertach odprawiają satanistyczne modły.

Generalnie to już miałem nic nie pisać w tym wątku, ale generalnie to ktoś pisząc "Generalnie facet..." nie wtłaczając w swoją wypowiedź żadnej treści merytorycznej tylko słowotok na temat : "twoja wiedza sprowadza się...", pokazuje że generalnie to jesyt ignorantem jakich wielu na forach typu wiadomości sportowe WP lub Onet.
...

Dyskusja staje się coraz mniej merytoryczna, za chwile ktoś komuś "faka" pokaże, ten go wyzwie i sprowokuję pozostałych do ataku i wrócimy do tematu rozmowy.

Awatar użytkownika
irok84

Post autor: irok84 » piątek 18 wrz 2009, 12:02

sprowokuję - miało być sprowokuje

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » piątek 18 wrz 2009, 12:15

...
sprowokuję - miało być sprowokuje...

A generalnie to mił być żart tylko że zpomniałem dodać " :) ", mający zasugerować że generalnie to zanim zacznie się walić w klawisze to należy uruchomić narząd "generalny" ;)

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 18 wrz 2009, 12:29

"Jestem świadom, iż na artyście ciąży wielka odpowiedzialność"

To zdanie nie wiele wnosi do jego wypowiedzi, bo mówi o osobach, które z tym zajściem nie miały nic wspólnego.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 18 wrz 2009, 12:33

Wyobrażacie sobie, Edytę Górniak, Krawczyka, Cugowskiego robiącego takie " rzeczy"?

Co by nie mówić są profesionalistami i nie rozmawiają z prostactwem ze sceny. Tylko Punkowcy i HH tak się zachowują.( nie ubliżając i nie naskakując na nikogo). Cóż może Peja zejdzie do undergroundu pogra za darmoche i bedzie tworzył dla idei ( zawsze mnie to cieszy ) bo przecież to jest prawdziwy hh.

Zachowanie totalnie nie stosowne , wyobraźmy sobie sytuacje że idę na pierwszy koncert z 10 letnią córką  Pani Edyty Górniak a ona wyzywa kogoś ze sceny tłum szaleje, wpada w wsciekłość leją się jak na meczach. Nie dość że mogą mi dziecko zabić, to jeszcze uraz dziecka do końca życia.

Ja dziękuje za takie "profesjonalne" podejście do koncertu. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

Jak Dańcowi w Opolu przeszkadzał chłop grający na Trąbie ( impreza live) to zgaśił go żartem że cały amfiteatr lał z gościa( nie lał gościa) . Bez względu na poziom satyry moim zdaniem to jest klasa i profeska na scenie.

Awatar użytkownika
Papryka28

Post autor: Papryka28 » piątek 18 wrz 2009, 12:37

Obrońca uciśnionych się znalazł... Po pierwsze merytoryczna dyskusja odnośnie tego wydarzenia jest zbędna bo nad czym tutaj dyskutować, Peja źle postąpił koniec kropka.
Ciekawe jest to że wszyscy linczują rapera w ogóle nie zastanawiając się nad stanem, kondycją polskiej młodzieży?!?

Kalamb

Post autor: Kalamb » piątek 18 wrz 2009, 12:48

Obrońca uciśnionych się znalazł... Po pierwsze merytoryczna dyskusja odnośnie tego wydarzenia jest zbędna bo nad czym tutaj dyskutować, Peja źle postąpił koniec kropka.
Ciekawe jest to że wszyscy linczują rapera w ogóle nie zastanawiając się nad stanem, kondycją polskiej młodzieży?!? ...

Właśnie się zastanawiają na przykładzie "rapera" Pei. Bo czyż on i inni nie mają żadnego wpływu na stan i kondycję polskiej młodzieży?

Zablokowany