JEST NOWA WERSJA, A RACZEJ UPGRADE SONAR 8.5, JAK TEŻ I UPDATE SONAR 8.5.1.
http://www.cakewalk.com/Products/SONAR/Default.aspx?Prod=SR8.5
JEST NOWA WERSJA, A RACZEJ UPGRADE SONAR 8.5, JAK TEŻ I UPDATE SONAR 8.5.1.
http://www.cakewalk.com/Products/SONAR/Default.aspx?Prod=SR8.5
No jest. Tylko nie wiadomo czy bardziej się cieszyć czy smucić. Download niestety nie jest kompletny. W wersji Elite można teoretycznie mieć również full Guitar Rig 4, albo full True Pianos (na co się skusiłem), albo Izotope, ale...no właśnie: GR4 jeszcze w ogóle nie jest na rynku, a na obiecany Regitsration Code do True Piano czekam jużdrugi dzień. Cała reszta jednak działa i sprawuje się nieźle. Zwłaszca dedykowane Vocal i Drum Strips.
Jak zwykle również, dzień premiery zbiegł się z coroczną awarią bazy użytkowników. Grunt to tradycja
...A mnie zainteresowala opcja mozliwosci dokupienia do Sonara 8.5 programu do nut Notion 3. Tez sie niedlugo ukazuje. Osobiscie to raczej nie narzekam z tego powodu, bo to w sumie chyba dobrze, ze Cakewalk oferuje promocje na najnowsze produkty niz na jakies starocie.
Druga sprawa, ze wg mnie Sonar zmienia nieco swoj kierunek, na program raczej dla tworcow muzyki klubowej, tanecznej, itp. Chodzi mi tu przede wszystkim o Matrix do skladania utworu z sekwencji (cos jak w Fruity Loops). Mimo wszystko, moj ulubiony program!...
Zgadza sie. Tym razem upgrade jest spoko. Inaczej sprawa sie miała przy update 8.3 (nie tyle że darmowy, tylko wprowadzone zmiany i poprawki były znikome). Moim zdaniem, Cakewalk powinien teraz rozbudować Sonara pod względem eycji audio, bo ta jest z lekka za uboga. Ogolnie to droga jaka obrali daje zadowolenie
Vocal Strip i Perc. Strip były od dawna oczekiwane i moim zdaniem (choć są natywne) moga konkurować z ich odpowiednikami z Duende. Ciekawe tylko czy wersja 8.5, to ostateczna i ostatnia wersja na ten rok, czy raczej w październiku bedzie jeszcze coś nowszego, np. Sonar 9 - zobaczymy.
Sonar idzie do przodu ja burza i goni Logica.
Szkoda ze cubase troszke zaniedbany przez swojego
producenta - he he.............
...
producenta - he he................
Spoko. Już dziś do Sonara dołączany jest Izotope, Guitar Rig, True Pianos..itd. Za rok, jak nic, do Sonara będzie dołączony Cubase...albo PT za jaką symboliczną dopłatą...
...Spiker, piszesz, że skusiłeś się na wersję z True Piano. Mam dylemat, czy wybrać to samo, czy też Guitar Rig. Co możesz powiedzieć o tym pianie. Jak ono brzmi i czy jesteś z tej opcji zadowolony?
Pzdr...
Nie mam pojęcia czy jestem zadowolony, gdyż jak pisałem Cakewalk nie był uprzejmy, i ciągle nie jest, przesłać ani setupu Full wersji True Piano, ani kodów aktywacyjnych. Cos tam szemrzą na forum Sonara, że dopiero 18 września, True Pianos oficjalnie jest dostępny dla kupujących SPE8.5.1, ale w piewrszej kolejności chca zadowolić własnych klientów, a dopiero potem załatwią nas - Sonarowe Elitarne rykoszety
Samo True Piano - w wersji PE8 obecny jest Amber i jestem z niego bardzo zadowlony, bo: bardzo on wyrozumiały dla procesora, naprawde dobrze brzmi, ma sporo możliwości edycyjnych.
pozdr.
...Spiker, jak będziesz miał już kod aktywacyjny, to napisz coś więcej na temat tego piana. Bardzo mnie to interesuje.
A w ogóle, to Sonar górą. Wszystkie Cubase i inne Logic wysiadają.
Pzdr...
Bez przesady z tym wysiadaniem Pozostali też swoje potrafią, a aktualne praktyki stosowane przez Cakewalk, na pewno nie są godne naśladowania. W kwestii Guitar Rig 4 postąpili uczciwie, bo od razu stoi napisane, że GR4 jeszcze nie jest sprzedawany, a jak już będzie to wszystko doślą. W przypadku True Piano powiedziano tylko, że kod zostanie nadesłany mailem. Pytanie tylko KIEDY?. Przyjrzałem się aktualnościom na www.truepiano.com i wywnioskowałem, że opóźnienie wiąże się z wydaniem na świat nowej wersji owego Truepiano. Coś to niby tłumaczy ale niewiele. Jak na razie to jest to Trup-iano
pozdrawiam
a tak na bajdełeju....właśnie kurier doniósł mi BOX z płytami (trwało to dokładnie 5 dni....no i tym razem doliczają sobie koszty wysyłki....ech ten dobry kryzys...wszystko można na niego zwalić). Oczywiście w puzderku TRUPiana, poza Amberem nie ma.