Cubase Studio 4 upgrade do Cubase 5 - 2 klucze USB?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Łukasz1985

Cubase Studio 4 upgrade do Cubase 5 - 2 klucze USB?

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 24 wrz 2009, 14:53

Witam. Posiadam Cubase Studio 4 chcialbym zakupic upgrade Cubase 5...I tu nasuwa sie pytanie czy jesli kupie drogi klucz usb i wipisze licencje to bende mogl dzialac na dwoch komputerach bez noszenia sie z kluczem usb? Juz meczy mnie jezdzenie non stop z kluczem na nagrania bo juz nie raz go zapomnielm:)

Bardzo prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam Łukasz.

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Pietro

Re: Cubase Studio 4 upgrade do Cubase 5 - 2 klucze USB?

Post autor: Pietro » czwartek 24 wrz 2009, 14:58

Jeśli zrobisz upgrade, to nowa licencja (C5) zastępuje starą (C4S) - nie jest drugą licencją. Nie ma więc takiej możliwości.

- Piotr

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 24 wrz 2009, 15:04

...
Jeśli zrobisz upgrade, to nowa licencja (C5) zastępuje starą (C4S) - nie jest drugą licencją. Nie ma więc takiej możliwości.

- Piotr...

Nie wiem moze zle zrozumialem ale chodzi mi o to czy te dwa klucze uruchomia Cubase 5. Chodzi mi czy na swiezo zakupiony klucz usb mozna wpisac licencje cubase 5? I czy te dwa klucze benda uruchamialy cubase 5?

[addsig]

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 24 wrz 2009, 15:05

...
Witam. Posiadam Cubase Studio 4 chcialbym zakupic upgrade Cubase 5...I tu nasuwa sie pytanie czy jesli kupie drogi klucz usb i wipisze licencje to bende mogl dzialac na dwoch komputerach bez noszenia sie z kluczem usb? Juz meczy mnie jezdzenie non stop z kluczem na nagrania bo juz nie raz go zapomnielm:)

Nie wiem, czy bardzo "drogi", czy może "drugi" klucz {#śmiech} ale jeśli chodzi o "drugi", to tak się nie da. Licencja jest przypisana do jednego klucza USB, a każdy klucz posiada unikalny identyfikator. Wpisując licencje dokonujesz synchronizacji on-line z dostawcą zabezpieczenia i użycie numeru licencji dla danego klucza uniemożliwia skorzystanie z tej licencji poraz kolejny, wszystko jedno czy dla tego samego, czy dla innego klucza USB.

Co najwyżej możesz przenosić licencje pomiędzy kluczami, jeśli usługodawca (jednocześnie licencji na oprogramowanie (tu: Steinberg) oraz serwis zabezpiczeń (tu: Syncrosoft)) zezwalają na takie operacje. Te jednak są pomyślane jako jednorazowe (co jakiś czas, mogą być nieraz dopuszczone nawet za opłatą!) a nie co chwila, podczas krążenia między studiem a domem.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 24 wrz 2009, 15:07

Chodzi mi czy na swiezo zakupiony klucz usb mozna wpisac licencje cubase 5? I czy te dwa klucze benda uruchamialy cubase 5?

Jeśli na każdym kluczu jest INNA licencja (inaczej mówiąc: musisz każdą z nich osobno wykupić, czyli po prostu zakupić 2x oprogramowanie), to nie ma problemu. 

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 24 wrz 2009, 15:10

...
...

Nie wiem, czy bardzo "drogi", czy może "drugi" klucz {#śmiech} ale jeśli chodzi o "drugi", to tak się nie da. Licencja jest przypisana do jednego klucza USB, a każdy klucz posiada unikalny identyfikator. Wpisując licencje dokonujesz synchronizacji on-line z dostawcą zabezpieczenia i użycie numeru licencji dla danego klucza uniemożliwia skorzystanie z tej licencji poraz kolejny, wszystko jedno czy dla tego samego, czy dla innego klucza USB.

Co najwyżej możesz przenosić licencje pomiędzy kluczami, jeśli usługodawca (jednocześnie licencji na oprogramowanie (tu: Steinberg) oraz serwis zabezpiczeń (tu: Syncrosoft)) zezwalają na takie operacje. Te jednak są pomyślane jako jednorazowe (co jakiś czas, mogą być nieraz dopuszczone nawet za opłatą!) a nie co chwila, podczas krążenia między studiem a domem.

Wielkie dzieki Joachim za odpowiedz:) I przepraszam za ortografie{#śmiech}

... 

[addsig]

Pietro

Post autor: Pietro » czwartek 24 wrz 2009, 15:21

...
...

- Piotr...

Nie wiem moze zle zrozumialem ale chodzi mi o to czy te dwa klucze uruchomia Cubase 5. Chodzi mi czy na swiezo zakupiony klucz usb mozna wpisac licencje cubase 5? I czy te dwa klucze benda uruchamialy cubase 5?

...

Po upgradzie będziesz miał tylko jedną licencję, tak jak obecnie, a nie osobne licencje do C4S i C5 - stara zostanie zastąpiona nową.

Tak jak Joachim napisał, licencji nie da się też kopiować.

- Piotr 

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » czwartek 24 wrz 2009, 22:59

Czy można przez to rozumieć, że Cubase 5 może być zainstalowany tylko na jednym stanowisku? Miałem zamiar kupić lapka do pracy w terenie i sądziłem, że będzie można używać na nim oprogramowania kupionego wcześniej ?

Pietro

Post autor: Pietro » czwartek 24 wrz 2009, 23:59

...
Czy można przez to rozumieć, że Cubase 5 może być zainstalowany tylko na jednym stanowisku? Miałem zamiar kupić lapka do pracy w terenie i sądziłem, że będzie można używać na nim oprogramowania kupionego wcześniej ?

...

Licencję masz na kluczu, więc Cubase-a możesz zainstalować gdzie chcesz, w domu, w pracy, czy na laptopie i będzie działać dopóki masz wpięty klucz.

Nie można jednak na przykład opalić Cubase na jednej licencji jednocześnie na kilku komputerach.

- Piotr

Bolbou
Kontakt:

Post autor: Bolbou » czwartek 01 paź 2009, 12:58

Witam

Podepnę sie pod upgrade Cubusia.

Mam zamiar zrobić upg z C4.5 do 5 i tu pytanie czy nowa instalka zastąpi starą i zostanie tylko C5 czy doinstaluje sie nowsza wersja i na kompie będą obie wersje - tak sie bowiem zdarzyło podczas upg z 3 do 4. Innymi słowy czy lepiej odinstalować C4 a potem instalować C5.

Drugie pytanie gdzie C4 zapisuje presety, ustawienia użytkownika? mam np kilka ustawień korekcji, kompresora itp zapisane, jak uruchamiam wtyczki to je widzę wśród innych fabrycznych - ale chciałbym je gdzieś sobie zachować i potem zaimportować w C5. Jak to zrobić? może jest jakaś funkcja exportu takich presetów...?

pzdr
BB

[addsig]

ODPOWIEDZ