Mam pewiem problem.Mam słabego klawisza Casio Ctk-731 i postanowiłem połączyć go z komputerem. Mam jakiś program do
nagrywania MIDI i klawisz z nim współpracuje.Nagrywają się wszystkie kanały z ich brzmieniami. Problem pojawia się gdy dany
utwór zapisuje na dyskietce i próbuję odtworzyć na lokalnej stacji dysków klawisza.Niby czyta MIDI Gm SMF0 i w sumie czyta, ale wszystkim kanałom oprócz 10(drum) przypisuje baewę pianina.
natomiast ten sam utwór odtwarzany na komputerze posiada brzmienia zapisane przy nagrywaniu.
Nie wiem czy trzeba jakoś opisać instrument w komputerze czy
coś poprawic w ustawieniach.Skoro się nagrywa z klawisza na kompa to chyba połączenie jest?!
Z góry dziękuję za podpowiedź!!!!!!!!
Daniello22
Ustawienia MIDI w programach
Ustawienia MIDI w programach
Kocham muzyke dlatego studiuje na Wydziale Edukacji Artystycznej UŁ. Interesuję się instrumentami klawiszowymi i gitarą.
Re: Ustawienia MIDI w programach
sprawdz czy w ustawieniach midi na kazdy kanal zapisales w 'patch sourse' dany intrument ze standardu midi.
mozesz to lewej storny/ cubase/...nie wiem jak to jest w innym sofcie i na czym pracujesz. daj wiecej danych. doradze z przyjemnoscia.
mozesz to lewej storny/ cubase/...nie wiem jak to jest w innym sofcie i na czym pracujesz. daj wiecej danych. doradze z przyjemnoscia.
musze zaczac traktowac siebie powazniej
musisz w kazdej sciezce wpisac program change i ewentualnie inne ustawienia jak panorama efekct,volum itd
Troche lubie sobie pomuzykować, ponagrywać, posłuchać tego co nagrałem, czyli krótko mówiąc, lubię obszary muzyczne.
...sprawdz czy w ustawieniach midi na kazdy kanal zapisales w 'patch sourse' dany intrument ze standardu midi.
mozesz to lewej storny/ cubase/...nie wiem jak to jest w innym sofcie i na czym pracujesz. daj wiecej danych. doradze z przyjemnoscia....
Dziękuje za chęć pomocy!!!!!
Pracuję na Cubase. Obawiam się czy to nie jest wina Klawisza??!
A chciałbym chociaż trochę podziałac w tym kierunku!!
Mam też pytanko w sprawie nagrywania audio w tym programie:
Czy aby nagrać audio potrzebne jest jakieś urządzenie dodatkowe??
próbowałem sygnał audio podpiąć pod kompa bezpośrednio i niestety
chyba był prawie nie słyszalny?
Wiem że może te pytanka są banalne ale jestem początkujący!!
Z góry DZIĘKUJĘ i pozdrawiam !!!!!!!!! DuckyK
mozesz to lewej storny/ cubase/...nie wiem jak to jest w innym sofcie i na czym pracujesz. daj wiecej danych. doradze z przyjemnoscia....
Dziękuje za chęć pomocy!!!!!
Pracuję na Cubase. Obawiam się czy to nie jest wina Klawisza??!
A chciałbym chociaż trochę podziałac w tym kierunku!!
Mam też pytanko w sprawie nagrywania audio w tym programie:
Czy aby nagrać audio potrzebne jest jakieś urządzenie dodatkowe??
próbowałem sygnał audio podpiąć pod kompa bezpośrednio i niestety
chyba był prawie nie słyszalny?
Wiem że może te pytanka są banalne ale jestem początkujący!!
Z góry DZIĘKUJĘ i pozdrawiam !!!!!!!!! DuckyK
Kocham muzyke dlatego studiuje na Wydziale Edukacji Artystycznej UŁ. Interesuję się instrumentami klawiszowymi i gitarą.