Cześć,
Jak wiadomo jest sporo tematów o tym mikserze, ale pomyślałem, że nie będę odkopywał staroci.
Otóż, pojawił się i u mnie problem z diodami, ale to mi akurat nie przeszkadza; martwi mnie poważniejsza awaria:
Na jednym z kanałów record out pojawiło się buczenie/szumy - poziom szumów 'zdrowego' kanału dochodzi do -80db, 'chorego' do -50 (przy wyłączonym guziku rec na ścieżkach mikrofonowych i 'gramofonowych'). Co ciekawe, kiedy wcisnę na ścieżce w którą mam wpięty gramofon, lub tej na której wpiąłem odtwarzac cd, guzik 'monitor', to sygnał z danego odtwarzacza przebija na record out i tak poziom 'chorego' kanału dochodzi nawet do -35db! Czy ktoś ma jakieś pomysły o co chodzi? Skąd buczenie/szumy i jakim cudem włączenie guzików 'monitor' ingeruje w pracę guzików 'rec'?
Problem jest do obejścia gdy zgrywam sygnał z mikrofonu, po prostu nagrywam wtedy sygnał mono korzystając ze 'zdrowego' kanału, ale zgrywanie np. sampli z gramofonu pozostawia wiele do życzenia.
Mikser ma ok. 3ech lat, więc nici z gwarancji, jeśli ktoś ma jakieś pomysły to sam do niego zajrzę i pogrzebię, może coś się tylko rozlutowało?
Z góry dzięki za pomoc.