Ceny w Stanach
Ceny w Stanach
hey dariusz,
thanks for the inquiry. the sh-2 and the sh-4 jb both list for $94.00 and
you can buy them for $69.00 each. we require a deposit to order them.
again thanks and let me know.
maurice munter
210 525-1010 or 1-800-237-5010
alamo music
1530 babcock rd
san antonio,tx 78229
Taki mail otrzymałem ze sklepu w Texasie. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co chodzi z cenami ? Zauważyłem że powszechnie na amerykańskich stronach www podaję się dwie ceny : LIST i BUY. Czy to jakiś rodzaj promocji ? Czy faktycznie ostatecznie zapłacę 69 $ ?
maurice munter
210 525-1010 or 1-800-237-5010
alamo music
1530 babcock rd
san antonio,tx 78229
Taki mail otrzymałem ze sklepu w Texasie. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co chodzi z cenami ? Zauważyłem że powszechnie na amerykańskich stronach www podaję się dwie ceny : LIST i BUY. Czy to jakiś rodzaj promocji ? Czy faktycznie ostatecznie zapłacę 69 $ ?
Re: Ceny w Stanach
Zaplacisz $69.
A co do cen tzw "list", to jest to pic i nikt ich tam nie placi. Sluza tylko do tego zeby klientowi pokazac jaki dostal upust.
A co do cen tzw "list", to jest to pic i nikt ich tam nie placi. Sluza tylko do tego zeby klientowi pokazac jaki dostal upust.
No to jaja. U nas te pickupy są po 128 $ netto, poza tym prawdopodobnie nieosiągalne. Haha.
W stanach (i innych normalnych krajach) masz cene 'list price' czyli cene z cennika producenta (czesto jako MSRP- czyli sugerowana). Druga cena zawsze nizsza to tzw. 'street price' czyli to za ile mozna faktycznie kupic sprzet w sklepie ... tu widzisz ile dystrybutor / sklep robi w Twoim kierunku. Ja kupilem gitare o msrp 1499 - ktora byla wystawiona w sklepie za 1100 ... po chwili targowania dostalem do niej oryginalny futeral ibaneza za 150 !
W Polszcze niestety dystrubutor / sklep oklamuje klienta ze produkt musi byc sprzedany za msrp (z cennika) + cla podatki i i marza ! sprytne oszustwo dla nieznajacych sie na rzeczy ... bo prosze mi pokazac dystrybutora ktory placi producentowi cene z cennika
W Polszcze niestety dystrubutor / sklep oklamuje klienta ze produkt musi byc sprzedany za msrp (z cennika) + cla podatki i i marza ! sprytne oszustwo dla nieznajacych sie na rzeczy ... bo prosze mi pokazac dystrybutora ktory placi producentowi cene z cennika

Warszawa - 'home' studio
To nie jaja a rzeczywistosc. Na roznice w cenach pomiedzy Stanami i reszta swiata (nie jestesmy tu unikalni, choc moze rozpietosc jest wieksza) sklada sie wiele czynnikow i jesli biznes muzyczny bedzie dzialal wg dotyczhczasowego modelu, to nie zanosi sie na zmiany. Ale to temat rzeka...

w stanach nie wiem czemu ale zawsze jest prawie 50 % taniej podaje przyklad Marshall MG-100HDFX Head 399.00 usd i to jest cena albo Hughes & Kettner Warp7 Head & Cabinet Kit799 usd i ta ceny podaje jeszcze ostatni przyklad boss gt-6 390 usd i to w pierszym lepszym sklepie interentowym w stanach a u nas zgroza wszystko przynajmniej 30 % drozsze i to jest paradoks bo gdzie jest blizej z angli ( chodzi mi o marshalla ) do polski czy do stanow ? i jak sie to oplaca ludziom w stanach tak sprzedawac to ktos w polsce niezle zarabia na muzykach TYLKO SZANOWNI DYSTRYBUTORZY CZY NIE LEPIEJ SPRZEDAC 100 HEADOW GITAROWYCH MIESIECZNIE Z MNIEJSZA MARZA CZY LEPIEJ SPRZEDAC 1 do 10 Z SUPER MARZA . I jak sie ma scena muzyczna rozwijac w polsce jak trza byc nie wiem jak wypasionym w gotowe zeby miec ok sprzet PROPONUJE BUNT NIE KUPUJMY NIC NAWET STRUN CZY KOSTEK AZ POTANIEJE WSZYSTKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muzyk, początkujący realizator (HOME RECORDING)
I jak sie ma scena muzyczna rozwijac w polsce jak trza byc nie wiem jak wypasionym w gotowe zeby miec ok sprzet PROPONUJE BUNT NIE KUPUJMY NIC NAWET STRUN CZY KOSTEK AZ POTANIEJE WSZYSTKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
Właśnie to robię ! właśnie przywiozę z toronto 8mio miesięczny zapas strun (połowa polskiej ceny) do git, i 8mio miesięczny do basu (40% bo trafiłem na tańsze doublepacki) ... no i jakoś od razu lżej się będzie zmieniało struny ....
Właśnie to robię ! właśnie przywiozę z toronto 8mio miesięczny zapas strun (połowa polskiej ceny) do git, i 8mio miesięczny do basu (40% bo trafiłem na tańsze doublepacki) ... no i jakoś od razu lżej się będzie zmieniało struny ....

Warszawa - 'home' studio
...hey dariusz,
(...)
...
Tak, ale jak wplacisz zaliczke...
Marceli
(...)
...

Marceli
Dystrybutorzy pomimo swoich grzechow, akurat za rozpietosc w cenach miedzy USA a reszta swiata sa najmniej odpowiedzialni. Ten sam problem (choc nie w taj samej skali) dotyczy klientow w Barcelonie, Birmingham, Berlinie czy Bialymstoku.
W USA bylo, jest i najprawdobniej przez dlugi czas bedzie taniej niz gdzie indziej.
Bojkot miejscowego handlu nic tu nie zmieni.
W USA bylo, jest i najprawdobniej przez dlugi czas bedzie taniej niz gdzie indziej.
Bojkot miejscowego handlu nic tu nie zmieni.
......hey dariusz,
(...)
...
]
Żaden problem, mam ciotkę w San Antonio :)
Marceli...
(...)
...

Żaden problem, mam ciotkę w San Antonio :)
Marceli...