...
...Upoluj może którąś wesję konnekta od tc electronic a jak Ci we/wy zabraknie zawsze możesz rozszerzyć przez opcję TC Near. Tego nie miałem okazji sprawdzić w praktyce, ale na demonstracjach w sieci wygląda ok. Zapytaj uzytkowników tych interfejsów jak się sprawdzają w praktyce. Wydaje mi się ze 24D powinna Ci wystarczyć, nie ma 8 we/wy ale to już sam musisz zdecydować czy poniesiesz ten kompromis. Zawsze można też bardziej łopatologicznie, zaopatrzyć się w mikser i wielośladowy rekorder, badź też najzwyklejszy rejestrator cyfrowy.. no chyba że chcesz "rubikować" to już raczej studio nagraniowe ;) pozdrawiam...
Niestety potrzebuje 8 preampów... Stąd moje pytanko o Presonusa Firestudio Project.... Ten Interfejs ma 114 dB Dynamike. W muzycze klasycznej przyda się zapas;) Czytałem również, że brzemienie tychże preampów w Presonusie jest zadowalające:) Czy mógłby mi jakiś użytkownik to potwierdzić bądź zaprzeczyć... Po złych doświadczeniach z 40 PRo nie chciałbym popełnić błędu ;)
P.S. Warto dopłacać do firestudio 2626? Dynamika 110 dB ale zato Adat czyli możliwośc kolejnych 8 kanałów... W sumie bardziej zależy mi na brzmieniu przedwzmaczniaczy;)
...
Dołączam się tutaj do pytań i problemów!
Otóż wczoraj nabyłem Focusrite Saffire Pro 14.
Zainstalowałem najnowszy MixControl 2.2, i nic!
Karta nie wysyła ŻADNEGO dźwięku, nie słychać nawet dźwięków systemu mimo że komputer widzi kartę.
Jeszcze gorzej w przypadku moich programów do muzyki - Samplitude 11.2 Pro i Orion 7.5 mają identyczny objaw - po naciśnięciu Play program staje.... Nie wychodzi żaden dźwięk, a DAW zatrzymuje odtwarzanie.
Czy macie jakieś rady odnośnie ustawienia tej karty w Mix? Bo być może robię jakiś kardynalny błąd? Pomóżcie....