Granie ze słuchu

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
delorjan

Re: Granie ze słuchu

Post autor: delorjan » piątek 25 mar 2011, 12:54

W sumie dyskusja idzie troche w innym kierunku (z resztą poruszanym na forum tysiące razy), więc biję się w pierś i zamykam się już :)

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » piątek 25 mar 2011, 18:32

... tańczyć w klubie do kawałków Loreny Mackenet.   ... 

A czy przypadkiem nie chodziło Ci o Loreena`e McKennitt?

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 25 mar 2011, 18:49

...
... tańczyć w klubie do kawałków Loreny Mackenet.   ... 

A czy przypadkiem nie chodziło Ci o  Loreena`e McKennitt?...

A przypadkiem tak.  Pisownia z głowy ma swoje wielkie wady także. Dzięki za poprawienie błedu.  

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 25 mar 2011, 18:57

...
Nie mam nic do muzyki klubowej - uwielbiam dobrą muzykę klubową, nie tylko w klubie, ale też w samochodzie, czy czasem w domu. Natomiast zastanawia mnie czasem przeznaczenie tego, co podaje nam komercyjne radio... Otumanianie narodu?...

Chyba nie. Jest wystarczająco otumaniony w pewnych kwestiach, nie tylko tych :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 25 mar 2011, 21:43

Jest otumaniony m.in. dlatego, że faszeruje się go właśnie tym, czym sie faszeruje ;)

MrExplosion

Post autor: MrExplosion » piątek 25 mar 2011, 22:33

Mówicie, że muzyka klubowa, którą można usłyszeć w radio jest słaba... A rock, pop, hiphop który można usłyszeć w radio jest dobry? Nie jest, więc ten argument z radiem jest zupełnie nietrafiony, bo dotyczy słabości radia a nie muzyki klubowej

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 25 mar 2011, 22:43

...Mówicie, że muzyka klubowa, którą można usłyszeć w radio jest słaba... A rock, pop, hiphop który można usłyszeć w radio jest dobry? Nie jest, więc ten argument z radiem jest zupełnie nietrafiony, bo dotyczy słabości radia a nie muzyki klubowej... 

Tu popieram kolegę. Może nie wszystkie utwory w radiu są do kitu, ale zdecydowanie większość tak. Nie wiem na jakiej podstawie oni wybierają te utwory, ale z pewnością nie jest tak, że dotyczy to tylko muzyki klubowej.

Pozdrawiam,

Robert

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 25 mar 2011, 23:01

Kolego, a kto napisał, że muzyka klubowa puszczana w radio jest słaba? :)

MrExplosion

Post autor: MrExplosion » piątek 25 mar 2011, 23:25

No coś tam pisałeś, że upsa upsa jest proste do bólu, ale na szczęście jest jeszcze prawdziwa Muzyka, a następnie że dobra muzyka klubowa jest ok, tylko zastanawia Cię ta którą gra się w radio. Może błędnie wywnioskowałem.

Ale może wrócę do tematu - dla mnie np granie z nut jest jakąś egzotyką, a nie granie ze słuchu. Wszyscy ludzie których znam i którzy zajmują się tworzeniem muzyki grają ze słuchu od samego początku, ja też. W ogóle zapis nutowy wydaje mi się ekstremalnie nieprzyjazny użytkownikowi. Ma oczywiście swoją logikę, ale mogłaby być ona prostsza i bardziej matematyczna. Teorię rzecz jasna znam, żeby się ktoś nie doczepił. Samo pytanie z początku tematu jest jak dla mnie absurdalne - nie zagrasz czegoś przy pierwszym podejściu po usłyszeniu to zagrasz przy czwartym

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 25 mar 2011, 23:31

Zgadzam się z Tobą co do drugiej części wypowiedzi :) natomiast jeśli chodzi o Twój wniosek, to rozgraniczyłem muzykę klubową od tej, którą podaje nam radio. Czyli dobra muzyka klubowa (może dla niektórych umpa umpa, czy jak kto woli upsa upsa) po jednej stronie, radiowy popik po drugiej :) 

ODPOWIEDZ