Interface PCI/PCIe z Toslink/ADAT dla Windows 7

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
xoresiesi

Interface PCI/PCIe z Toslink/ADAT dla Windows 7

Post autor: xoresiesi » środa 02 mar 2011, 12:00

Hej.

Poszukuje interface'u audio na PCI (ewentualnie na PCI-e ale bardziej preferuje PCI) ktory dobrze dziala pod 64 bitowa wersja Windows 7 oraz najlepiej jezeli bedzie posiadal wyjscie Toslink/ADAT.

Cala sekcja analogowa karty nie jest mi potrzebna, jedynie cyfrowa.

Mialem na oku Marian Marc A - jednak Marian nie dotrzymuje cyklicznie terminow i nie wypuscil _jakichkolwiek_ driverow dla systemow 64bitowych. Na ich forum jest wiele tematow o tym a uzytkownicy sa ustawicznie robienie w banana - obiecuje sie im nowe terminu sterownikow ktorych firma nie dotrzymuje. Taka karta bylaby idealnym strzalem w 10tke dla moich potrzeb. Przy tym nie jest przesadnie droga.

Z tanszych rozwiazan (RME sa za drogie, nie mowiac juz o Lynxie) pozostaje np. EMU 1010 (nie trzeba kupowac przeciez reszty - czesci analogowych) lub ESI Maya44. Jednak nie jestem pewien jak obecnie wyglada sprawa ich dzialania pod Windows 7 64bit.

Moze znacie jakies karty spelniajace powyzsze kryteria w ludzkiej cenie ?

Z gory dzieki!

audiopeter

Re: Interface PCI/PCIe z Toslink/ADAT dla Windows 7

Post autor: audiopeter » środa 02 mar 2011, 17:58

Witam

RME drogie ? Adatowa karta PCIe chyabjakieś 1500 zł to chyba nie za drogo jak na takie urządzenie .Z drugiej strony jeżeli mia…lbym inwestować to raczej rozejrzałbym sie za MADI - to przyszłościowy interface a adat chyba już wymiera śmiercią naturalną :)

Wybór należy do kupującego
[Post edytowany przez Admina w dniu 03/03/2011]

Jareczek3

Post autor: Jareczek3 » poniedziałek 18 kwie 2011, 16:38

No, a E-MU Creative Professional 1212m PCIe? Ma ADAT/ cyfre, ma sterowniki pod Windows 7. No i jeszcze może być sama karta E-MU 1010 PCIe, która wchodzi w skład 1212m. Tyle tylko, ze jeśli różnica w cenie jest niewielka, lepiej brać cały komplet 1212m PCIe. Analog kiedyś może się przydać.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 19 kwie 2011, 08:44

EMU bezproblemowo(przynajmniej ja nie miałem kłopotów pod 7 64 bit - ale odpalałem na chwile testowo bo generalnie siedzę na Vista).

Wystarczy samo 1010 :)

ODPOWIEDZ