Słuchawki do kompleksowej realizacji dźwięku

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
delorjan

Re: Słuchawki do kompleksowej realizacji dźwięku

Post autor: delorjan » wtorek 27 wrz 2011, 01:11

Czy są aż tak dobre musisz przekonać się sam :) Ja mam SRH, mam Beyerdynamic (DT770) i pare innych słuchawek, które razem z DT770 jeżdżą w case z przenośnym studyjkiem (jako monitor dla nagrywanych), a SRH używam na codzień :)

Andys52

Post autor: Andys52 » wtorek 27 wrz 2011, 17:25

...

Ciagle rowniez mam dylemat jaka strukture sluchawek wybrac- otwarte, zamkniete?!

Otwarte daja lepszy efekt przestrzeni, nie ma takiego cisnienia dzwieku, a co za tym idzie nie mecza tak sluchu i komfort odsluchu jest milszy.

Moze sie mysle w swojej powyzszej opini, wiec chetnie przeczytam Wasze wypowiedzi.

Pozdrawiam
...

No zamknięte to dla wokalisty lub instrumentalisty, który nagrywa na cichym instrumencie. Żeby nie było przesłuchów z podkładu. Dla realizatora otwarte, przecież to się nie nagrywa ani nikt mu nie hałasuje za uszami.

Awatar użytkownika
katox

Post autor: katox » wtorek 27 wrz 2011, 17:47

......Ciagle rowniez mam dylemat jaka strukture sluchawek wybrac- otwarte, zamkniete?! Otwarte daja lepszy efekt przestrzeni, nie ma takiego cisnienia dzwieku, a co za tym idzie nie mecza tak sluchu i komfort odsluchu jest milszy. Moze sie mysle w swojej powyzszej opini, wiec chetnie przeczytam Wasze wypowiedzi. Pozdrawiam... No zamknięte to dla wokalisty lub instrumentalisty, który nagrywa na cichym instrumencie. Żeby nie było przesłuchów z podkładu. Dla realizatora otwarte, przecież to się nie nagrywa ani nikt mu nie hałasuje za uszami....

zamknięte ze względu na swoją konstrukcję napewno dla wokalisty, ale dlaczego nie dla realizatora/producenta? SRH840 jest to zamknięta konstrukcja i nie widzę żadnych przeciwskazań. Moim zdaniem kwestia preferencji. Kiedyś był na ten temat obszerna rozmowa i nie wydaje mi się żeby konkluzja była taka że zamknięte dla tych a otwarte dla tych. Poza tym jeżeli masz zamknięte to w domu nie przeszkadzasz nikomu. A chyba o to chodzi założycielowi tematu.

Andyeis

Post autor: Andyeis » wtorek 27 wrz 2011, 21:25

Nie skreślaj tej firmy
Moje przyleciały zza oceanu Zdaje się ze można kupić oryginały w Polsce

http://www.gradolabs.com/

Awatar użytkownika
katox

Post autor: katox » wtorek 27 wrz 2011, 23:06

...Nie skreślaj tej firmy
Moje przyleciały zza oceanu Zdaje się ze można kupić oryginały w Polsce

http://www.gradolabs.com/...

a też słyszałem o tych słuchawkach dobre rzeczy...

na e-muzyk.pl jest test słuchawek Ultrasone PRO 2900 - może o coś takiego Tobie chodzi. nie słuchałem ich ale z tego testu wyciągniesz dużo wniosków i.. być może te słuchawki będą tobie odpowiadać. Sprawdź. Polecam tekst.

http://www.e-muzyk.pl/testy-muzyczne-mainmenu-34/sprzet-studyjny-mainmenu-63/2791-ultrasone-pro-2900-profesjonalne-otwarte-suchawki-dynamiczne

paradox77

Post autor: paradox77 » środa 28 wrz 2011, 07:56

...
 ...Sennheiser HD 600 ...

zgadzam sie,słuchawki na całe życie,jeśli dla szanownej redakcji są dobre to i dla Ciebie też powinny być,o ile budżet pozwala

Jak dla mnie wygoda i dzwięk na bardzo wysokim poziomie.

Na allegro bywają poniżej tysiaka.

Goddard

Post autor: Goddard » środa 28 wrz 2011, 11:17

Bayerdynamic DT 150 - moge prosic o jakies uzasadnienie dlaczego wlasnie je mam wybrac? to, ze jest to "klasyka gatunku", to mnie najmniej interesuje. Maja sie sprawdzic podczas pracy. Na polce stac nie beda;)

Mi w podjęciu decyzji bardzo pomogły posty kolegi Arkusza z tego wątku (szkoda, że już się nie udziela, uwielbiałem go czytać): http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=9986&forum=10  Pisze też o innych modelach, w tym AKG 270 i Sennkach HD600.  

Kocham te słuchawki, choć wyglądają szpetnie :)

ODPOWIEDZ