Zakup Karty 16-to lub 32 kanalowej i...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Zakup Karty 16-to lub 32 kanalowej i...

Post autor: matiz » wtorek 02 gru 2003, 12:21

A kto Ci karze zajmowac wszystkie wejscia ?

Ja nie zmaierzam, ale Smok chyba tak, skoro pisal o 32 wejsciach

Sorki ale nie zauważyłem zadnych opoznien , zreszta jesli nawet by były ,

To nagraj jeden kanal overheadow przez wejscie liniowe motu a drugi przez mikser i wejscie adatowe to pogadamy. Kluczem jest nie zauważyłem

Latecje , opoznienia , i wszelkiego rodzaju "'Rozjazdy "" Motu sam synchornizuje softowo , lub nawet jesli juz sie chce strasznie bardzo , kazdy kanał mozna przyspieszac lub opozniac , Yamaha posiada takze ta funkcje wiec nie widze problemu , albo nie rozumiem twojego pytania

Hehe, ja zadnego pytania nie zadawalem Sam interfejs, nawetMOTU, nie wprowadzi "przyspieszenia" na wejsciu, na ktorym jest przetwornik A/C z wieksza latencja niz na innym. Oczywiscie mozna recznie przesuwac slady, ale to jest raczej ostatecznosc.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 02 gru 2003, 12:23

...A dlaczego piszecie pochwalne peany tylko na cześć MOTU? Ile razy spotykałem się z interface'ami tej firmy w PC-tach, tyle razy były problemy.

kwestia niewłaściwej konfiguracji kompa. Na Intelu z dobrym chipsetem i z właściwie skonfigurowanym systemem operacyjnym nie ma problemów. Kłopoty mogą pojawiść się z AMD.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 02 gru 2003, 12:25

A dlaczego piszecie pochwalne peany tylko na cześć MOTU? Ile razy spotykałem się z interface'ami tej firmy w PC-tach, tyle razy były problemy.

Wlasnie, dlatego pisalem o interfejsie firewire 828mk2, ktory takowych klopotow nie sprawia. Zreszta uruchomienie studia z 32 wejsciami nie jest zadaniem dla licealisty po wieczorowych kursach komputerowych w domu kultury.

Co bym zaproponował? Przede wszystkim coś niezawodnego. Wariant oszczędniejszy: RME Multiface + zewn. konwerter, lub Echo Layla + zewn. konwerter = 16 śladów. Wariant kosztowniejszy RME HDSP 9652 + konwertery = 24 ślady, a karty można zwielokrotnić i pracują jako jeden system. To nie ma prawa nie działać i o to chodzi. ...

Tez o firmie RME slyszalem sporo dobrego, ale nie znam jej produktow na tyle, zeby sie wypowiadac. Wiedzialem, ze ktos to predzej czy pozniej zrobi

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 02 gru 2003, 13:33

Na Intelu z dobrym chipsetem i z właściwie skonfigurowanym systemem operacyjnym nie ma problemów. Kłopoty mogą pojawiść się z AMD....

A no niekoniecznie, bo znani mi posiadacze MOTU mają właśnie Intele. A swego czasu natraciliśmy sporo czasu, zdrowia i pieniędzy w studiu, gdzie mieli (o zgrozo) MAC'a i MOTU i też nic nie działało jak trzeba. Dodam że komp był podobno skonfigurowany "firmowo" przez specjalistów.

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » wtorek 02 gru 2003, 14:07

...Na Intelu z dobrym chipsetem i z właściwie skonfigurowanym systemem operacyjnym nie ma problemów. Kłopoty mogą pojawiść się z AMD....

A no niekoniecznie, bo znani mi posiadacze MOTU mają właśnie Intele. A swego czasu natraciliśmy sporo czasu, zdrowia i pieniędzy w studiu, gdzie mieli (o zgrozo) MAC'a i MOTU i też nic nie działało jak trzeba. Dodam że komp był podobno skonfigurowany "firmowo" przez specjalistów.

...

Motu zwłaszcza 2408 Mk1 był bardzo kaprysny i na Mac i na PC , porpawiono to w modelu 2408 Mk2 ktory jest nie-za-wo-dny , ale niestety na AMD nie chce pracowac poprawnie , tylko na INTELU . ludziska zachodza w głowe dlaczego ? Osobiscie bardzo sobie chwale to urzadzenie

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » wtorek 02 gru 2003, 17:18

Co do programu, to przychylam się jak najbardziej do Nuendo, trochę kosztuje, ale ma bardzo ciekawe narzędzie do kreowania dźwięku w surround, i pracuje się na nim naprawdę miło, cubase odrzucił mnie natychmiast, gdy się okazało, że nawet metronom potrafi sobie zwolnić lub przyspieszyć bez wyraźnego powodu, w nuendo mi się to nie zdarzyło...

Zajrzyj na stronę Steinberga.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
smok

Post autor: smok » środa 03 gru 2003, 17:46

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie zarzuconym tematem. Najprawdopodobniej zdecyduję się na RME HDSP 9652 + konwertery lub Echo Layla z konwerterem 16-tośladowym. Jeśli chodzi o program to będzie najprawdopodobniej Nuendo. Coć trochę kosztuje jest chyba najstabilniejsze i najlepiej przystosowane do pracy w surround. Jeśli chodzi o dysk 36GB to prawdą jest że jest dość mały ale chcę oczywiście w kompie będdzie również Barracuda 120 7.200 i to powinno wystarczyc. Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie. Poszukuję rowniez jakis kontakt do producentow szyb studyjnych. Kompletnie nie mam pojecia kto takowe produkuje i skąd maożna wziąść na nich namiaty. jesli ktoś wiedzialby bylbym wdzieczny za slówko. Pozdrawiam. Smok.

ODPOWIEDZ