Pliki BWF

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
oduck

Pliki BWF

Post autor: oduck » poniedziałek 08 gru 2003, 10:52

Witam ponownie :)

chodzi o pliki typu Broadcast Wave File - niby Wave ale z dodatkiem w postaci zapisanego timecode w naglowku (cos takiego zapisuje m.in. tascam mx2424). i teraz pytanko - jaki multitrack audio na PC zaakceptuje te pliki i wrzuci je na odpowiednie miejsca w sesji tak, aby wszystko gralo synchronicznie tak jak w projekcie na rejestratorze. nuendo - to wiem. ale cos poza nim?
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Re: Pliki BWF

Post autor: oduck » poniedziałek 08 gru 2003, 10:57

aha, rowniez poza sequoia - o tym tez wiem. chodzi glownie o to ze zarowno nuendo jak i sequoia kosztuja duzo kolorowy pieniadz, a moze jest cos co kosztuje mniejszy pieniadz a dziala dobrze
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » poniedziałek 08 gru 2003, 20:09

...Witam ponownie :)

chodzi o pliki typu Broadcast Wave File - niby Wave ale z dodatkiem w postaci zapisanego timecode w naglowku (cos takiego zapisuje m.in. tascam mx2424). i teraz pytanko - jaki multitrack audio na PC zaakceptuje te pliki i wrzuci je na odpowiednie miejsca w sesji tak, aby wszystko gralo synchronicznie tak jak w projekcie na rejestratorze. nuendo - to wiem. ale cos poza nim?...

Cubase SX - Insert At Origin. Przenosilem tak z Pro Toolsa, dziala. Pewnie Cubase SL tez...

Jacek

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 09 gru 2003, 03:40

dzieki!

w miedzyczasie wygrzebalem w wavelabie opcje zapisu Brodacast data przy save'owaniu Wav'a - ale jeszcze nie mialem okazji sprawdzic tego w druga strone

oprocz tego zobaczylem ze samplitude rowniez ma taka mozliwosc, ale tego zupelnie juz nie mam jak sprawdzic bo demo 7.2 nie dziala u mnie (jakis blad z jakims dll'em)

no i zostaje jeszcze firmowy soft od tascama ale on wspoldziala z recorderem przez ethernet tylko, uciazliwe troche i w sumie nieprzydatne w konkretnej sytuacji mojej
fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ