...
wg. info z inego foruma ten phantom to 15V....
zapomniałem dopisać ,że tyczy się to Behringera , nie M-audio.
...
wg. info z inego foruma ten phantom to 15V....
zapomniałem dopisać ,że tyczy się to Behringera , nie M-audio.
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć jaką moc podaje phantom w M-audio podpiety za pomocą USB. Też dość dziwne że M-Audio nie podało takich informacji w manualu. Nawet nigdzie na stronie nie moge tego znaleźć. Chyba się wybiorę do sklepu i kupie jakiś zasilacz tzn. 9V 500mA.
Z jakiego powodu jeszcze może się jeszcze tak dziać? że mikrofon bardzo barzdo cicho nagrywa? Myślę i myśle i jestem cały czas w kropce...
Obawiam się, że ciężko to będzie przeskoczyć. Fast Track Pro tak ma, jedynie z mikrofonem o naprawde mocnym sygnale daje się go używać. Kiedyś pomagałem komuś w tej kwestii i tylko Perception 200 dawał jako tako radę. Z reszty mikrofonów sygnał był za słaby, albo przesterowany zależnie od ustawień gain, ale zawsze niski.
sygnał był za słaby, albo przesterowany zależnie od ustawień gain, ale zawsze niski....
Wrrrrrrrrr!!!!
Ludzie, napiszcie po prostu, czy sygnał się nagrywa ze zbyt niskim poziomem, czy jest za cichy w odsłuchu słuchawkowym. Z tego, co widzę wyżej, może wynikać, że nie wiecie, o co chodzi...
...
Obawiam się, że ciężko to będzie przeskoczyć. Fast Track Pro tak ma, jedynie z mikrofonem o naprawde mocnym sygnale daje się go używać. Kiedyś pomagałem komuś w tej kwestii i tylko Perception 200 dawał jako tako radę. Z reszty mikrofonów sygnał był za słaby, albo przesterowany zależnie od ustawień gain, ale zawsze niski....
No to ładnie... czyli mówisz że nie da się tego przeskoczyć? może dodatkowe zasilanie pomoże. Jak np dokupie dodatkowy zasilacz. No bo w sumie co zrobić w takiej sytuacji? Kupić nowego mica albo interfejs tak? Nie za ciekawie ogólnie...
Dzięki za info.
Pozdrawiam
...
sygnał był za słaby, albo przesterowany zależnie od ustawień gain, ale zawsze niski....
Wrrrrrrrrr!!!!
Ludzie, napiszcie po prostu, czy sygnał się nagrywa ze zbyt niskim poziomem, czy jest za cichy w odsłuchu słuchawkowym. Z tego, co widzę wyżej, może wynikać, że nie wiecie, o co chodzi...
...
Rozumiem, u mnie generalnie się cicho nagrywa (czyli pewnie sygnał nagrywa się ze zbyt niskim poziomem), ledwo co słysze to na monitorach oraz słcuhawkach. Różne ustawienia Gain również nie pomagają.
...No to ładnie... czyli mówisz że nie da się tego przeskoczyć? może dodatkowe zasilanie pomoże. Jak np dokupie dodatkowy zasilacz. No bo w sumie co zrobić w takiej sytuacji? Kupić nowego mica albo interfejs tak? Nie za ciekawie ogólnie......
Niestety. Dodatkowy zasilacz nic tu nie pomoże. To wyjątkowo niefortuny interface. Wyjścia masz 2: (preferowane) sprzedać go i kupić coś lepszego (niekoniecznie dużo droższego), lub dokupić coś w roli przedwzmacniacza, np. mały mikserek z phantomem i wpiąć to w linię. Wprawdzie nie pamiętam jak on z linii nagrywa, ale jest szansa że lepiej.
...
...No to ładnie... czyli mówisz że nie da się tego przeskoczyć? może dodatkowe zasilanie pomoże. Jak np dokupie dodatkowy zasilacz. No bo w sumie co zrobić w takiej sytuacji? Kupić nowego mica albo interfejs tak? Nie za ciekawie ogólnie......
Niestety. Dodatkowy zasilacz nic tu nie pomoże. To wyjątkowo niefortuny interface. Wyjścia masz 2: (preferowane) sprzedać go i kupić coś lepszego (niekoniecznie dużo droższego), lub dokupić coś w roli przedwzmacniacza, np. mały mikserek z phantomem i wpiąć to w linię. Wprawdzie nie pamiętam jak on z linii nagrywa, ale jest szansa że lepiej....
Zaraz zaraz - mowa jest o Fast Track Pro? To ja się tym bawiłem i problemem tradycyjnie jest zbyt duża a nie zbyt mała czułość wzmacniacza mikrofonowego. Coś koledzy ściemniacie albo nie umiecie